466
Γενικά ο Τζορζ Μπους ο νεότερος προτιμά να ζωγραφίζει παρά να μιλά. Ωστόσο έσπευσε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του Τραμ. «Η εξουσία είναι εθιστική και διαβρωτική», είπε. | George W. Bush Presidential Center/Facebook

O… ζωγράφος Μπους επιτίθεται στον Τραμπ για τον πόλεμο στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 12:39
Γενικά ο Τζορζ Μπους ο νεότερος προτιμά να ζωγραφίζει παρά να μιλά. Ωστόσο έσπευσε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του Τραμ. «Η εξουσία είναι εθιστική και διαβρωτική», είπε.
|George W. Bush Presidential Center/Facebook

O… ζωγράφος Μπους επιτίθεται στον Τραμπ για τον πόλεμο στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 12:39

Εχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αποσύρθηκε από την πολιτική, ύστερα από μια επεισοδιακή οκταετία στον Λευκό Οίκο. Τώρα ασχολείται περισσότερο με τη ζωγραφική που πάντα ήταν το πάθος του. Πρόσφατα ανήρτησε στο facebook φωτογραφία του επί το έργον και σήμερα (Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017) κυκλοφορεί το λεύκωμα «Portraits of Courage» με τα πορτρέτα που έχει φιλοτεχνήσει. Ωστόσο δεν ξεχνά τον ρόλο του -οι πρώην πρόεδροι έχουν δικαίωμα παρεμβάσεων ώστε να νουθετούν τους διαδόχους του.

Ετσι, σε μια σπάνια παρέμβασή του, καθώς μέχρι τώρα είχε επιλέξει να μένει εκτός πλάνου, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να μην συμμερίζεται τις απόψεις και την τακτική του 45ου προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει παραδοσιακές εφημερίδες και κανάλια ως «εχθρούς του αμερικανικού λαού».

Στο στόχαστρο του Τραμπ έχουν βρεθεί ειδικά το CNN, οι New York Times και η Wall Street Journal. «Πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας δεν λένε την αλήθεια», είχε δηλώσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ διαπίστωσε ότι «το επίπεδο της ανεντιμότητας των ΜΜΕ είναι εκτός ελέγχου».

Αν και ο Μπους ο νεότερος βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο των ΜΜΕ κατά την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, προειδοποίησε ότι η ανεξαρτησία στα μέσα ενημέρωσης είναι αναγκαία για τη Δημοκρατία και τόνισε ότι υποβαθμίζοντας τον Τύπο με τέτοιο τρόπο, υπονομεύονται και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στο εξωτερικό.

«Εκτιμώ ότι τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα στη Δημοκρατία, είναι αναγκαία προκειμένου άνθρωποι σαν κι εμένα να λογοδοτούν», δήλωσε σε μια σπάνια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC και τον δημοσιογράφο Ματ Λούερ, προσθέτοντας ότι «η εξουσία είναι εθιστική και διαβρωτική, επομένως είναι πολύ σημαντικό ο Τύπος να ασκεί κριτική σε όσους κάνουν κατάχρηση εξουσίας, εντός και εκτός ΗΠΑ».

Σημείωσε μάλιστα ότι κατά την προεδρία του, πάλεψε σθεναρά να πείσει ως και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη σημασία των ανεξάρτητων δωρεάν εφημερίδων (free press). «Είναι δύσκολο να πείσεις άλλες χώρες να έχουν ένα ανεξάρτητο μέσο δωρεάν κυκλοφορίας, όταν πρώτοι εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι να το στηρίζουμε».

Σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ο Μπους δήλωσε ότι «το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απαντήσεις». Εκτίμησε ότι δεν είναι αναγκαίο να ζητηθεί η παρέμβαση ανεξάρτητου εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Ρίτσαρντ Μπαρ είναι ένας «ανεξάρτητος στοχαστής», απολύτως ικανός να χειριστεί τη σχετική έρευνα.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην κυκλοφορία του νέου βιβλίου του, με ελαιογραφίες τραυματισμένων βετεράνων πολέμου. Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει το προεδρικό διάταγμα περί ταξιδιωτικής απαγόρευσης που αφορά πολίτες από μουσουλμανικές χώρες, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, σημειώνοντας ότι «η τρομοκρατία είναι ζήτημα ιδεολογίας και όχι θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Οταν ο Λούερ πίεσε για ένα σχόλιό του σχετικά με το διάταγμα, περιορίστηκε να απαντήσει ότι είναι υπέρ μιας «φιλόξενης μεταναστευτικής πολιτικής που υπερασπίζεται τον νόμο».

Εργα του ζωγράφου Τζορτζ Μπους του νεότερου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...