694
Δεκάδες φωτογράφοι κατασκηνώνουν στο πάρκο Γιοσέμιτι από νωρίς το πρωί, για να κατοχυρώσουν την καλύτερη δυνατή θέση για τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος | Twitter/WeatherNation

Ο «καταρράκτης της φωτιάς» στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2017, 20:23
Δεκάδες φωτογράφοι κατασκηνώνουν στο πάρκο Γιοσέμιτι από νωρίς το πρωί, για να κατοχυρώσουν την καλύτερη δυνατή θέση για τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος
|Twitter/WeatherNation

Ο «καταρράκτης της φωτιάς» στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2017, 20:23

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα του πλανήτη, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για ψευδαίσθηση.

Ο «καταρράκτης της φωτιάς» (Firefall) στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια παρατηρείται κάθε χρόνο από τα μέσα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και φωτογράφους για να απαθανατίσουν το σπουδαίο θέαμα.

Από μακριά φαίνεται σαν ένα ποτάμι καυτής λάβας να ρέει ανάμεσα στα απότομα βράχια, όμως στην πραγματικότητα το φως του ήλιου την ώρα που δύει καθρεφτίζεται απευθείας στα νερά του καταρράκτη, που σχηματίζεται πάντοτε αυτή την εποχή και κρατάει έως τα μέσα της άνοιξης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=q-RUodDG28o

Το χρώμα του καταρράκτη αλλάζει σταδιακά από λευκό, σε κίτρινο, πορτοκαλί και τέλος κόκκινο, ενώ όσο νυχτώνει γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό.

Το νερό πέφτει από μεγάλο ύψος και μέρος του εξατμίζεται κατά την πτώση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το μοναδικό θέαμα που αποτυπώνεται στο βίντεο:

Οπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι του πάρκου, την περίοδο που εμφανίζεται «ο καταρράκτης της φωτιάς» οι επισκέπτες αυξάνονται κατακόρυφα. Δεκάδες φωτογράφοι κατασκηνώνουν εκεί από νωρίς το πρωί, για να κατοχυρώσουν την καλύτερη δυνατή θέση -άρα και την πιο εντυπωσιακή λήψη- για τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος.

Οι φετινοί επισκέπτες δημοσίευσαν χιλιάδες φωτογραφίες από το σημείο – μόνο στο Instagram οι αναρτήσεις με το hashtag #firefall έφτασαν τις 5.939!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...