794
| EPT

«Απόλυτα εφικτό το πρόγραμμα μας» διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2016, 14:30

«Απόλυτα εφικτό το πρόγραμμα μας» διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2016, 14:30

Εφικτό και απολύτως εφαρμόσιμο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο που παρουσίασε για έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, δεσμεύθηκε ότι θα κυβερνήσει με τους καλύτερους, ενώ θα ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Επανέλαβε τις σκληρές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι οι ευθύνες των Τσίπρα, Βαρουφάκη για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος θα διερευνηθούν από εξεταστική επιτροπή. Επίσης είπε ότι η ΝΔ θα ακυρώσει το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται πάλι «Κοσκωτά και Τράπεζα Αττικής».

Οι κυριότερες επισημάνσεις

Πόσο εφικτές είναι οι προτάσεις; Το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο και κοστολογημένο. Σας καλώ να συγκρίνετε αυτά που πρότεινα εγώ με εκείνα που έταξε ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών μπορεί να υπάρξει υπό την προϋπόθεση ότι θα διαπραγματευτούμε με επιτυχία τον στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. O στόχος για επενδύσεις 120 δισ. έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή κανονικότητα και είναι εφικτό αν υπάρχει ένα αξιόπιστο κράτος. Ομως τώρα οι επενδύσεις δεν έρχονται επειδή τους τρομάζει ο κ. Τσίπρας.

Για τις συντάξεις: Δεν μπορώ να δεσμευτώ τώρα ότι θα αποκαταστήσουμε άμεσα τις αδικίες εις βάρος των συνταξιούχων. Το Ασφαλιστικό έχει προβλήματα και πρέπει να μεταρρυθμιστεί υπέρ των νέων εργαζόμενων που θα αισθάνονται ότι οι εισφορές τους θα πιάσουν τόπο και θα πάρουν μία αξιοπρεπή σύνταξη.

Η ΝΔ συνεχίζει να απευθύνεται στους δημοσίους υπαλλήλους; Επί δικών μας ημερών δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο. Ο καλός δημόσιος υπάλληλος έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και την αξιολόγηση που επιβραβεύει τους καλούς υπαλλήλους.

Ποιος ευθύνεται για την εκτόξευση του ελλείμματος; Η κυβέρνηση Καραμανλή ή ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ; Εχουμε μιλήσει για τις ευθύνες όλων των παρατάξεων για την έλευση της κρίσης. Ομως το 2009 τέτοια εποχή ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε εθνική συνεννόηση προκειμένου να πάρει η κυβέρνηση μέτρα. Αυτό έπεσε στο κενό και ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη με το «λεφτά υπάρχουν». Είναι μία άγονη συζήτηση γιατί έξι χρόνια μετά την είσοδο μας στα μνημόνια θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

Για το αίτημα πρόωρων εκλογών: Ενας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει τη Δημοκρατία στα χέρια του και αυτή είναι η προσφυγή στις κάλπες. Το κόστος των εκλογών είναι μικρό σε σχέση με τη βλάβη που προκαλεί η κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο επειδή υπονομεύει και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς, τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η Βουλή.

Με ποιους θα συνεργαστεί η ΝΔ αν έχει την πλειοψηφία στις εκλογές; Θα ζητήσω μία ισχυρή πολιτική εντολή και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είμαι σε θέση να προκαταλάβω τη σύνθεση της επόμενης Βουλής. Ομως και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασίας.

Με ποιους θα κυβερνήσει; Θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα τα οποία θα πάρουν τη γενναία απόφαση να πολιτευτούν με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόθεση μου είναι να υπάρξει σημαντική ανανέωση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους -και με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη- και δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία.

Συνταγματική αναθεώρηση: Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση. Η διαδικασία όμως θα πρέπει να γίνει μόνο από τη Βουλή.

Εκλογικός νόμος: Αμέσως μετά την εκλογική μας νίκη θα καταθέσουμε στη Βουλή πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και θα επιδιώξουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις.

Για τα Εξάρχεια: Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης. Δεν τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής ανεπάρκειας, τίθεται ζήτημα πολιτικής βούλησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη βούληση να συγκρουστεί με τους διάφορους μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν.

Τράπεζες: Η Τράπεζα Αττικής είναι μία πονεμένη ιστορία, είναι στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να διερευνηθούν. Το πόρισμα δεν πρέπει να δοθεί μόνο στον εισαγγελέα, αλλά και στη δημοσιότητα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κεντρικό τραπεζίτη, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τη δουλειά του.

Για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Νέα Δημοκρατία έχει εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας του διαγωνισμού και πιστεύουμε ότι πρόσφατες νομολογίες του ΣτΕ υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Επίσης εγείρονται θέματα με τον έλεγχο στο «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών. Περάσαμε από τον σανό στα βοσκοτόπια. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στην περίπτωση του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης. Εμείς θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά και θα επιστρέψουμε όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και επί δικών μας ημερών δεν πρόκειται να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν στη χώρα.

Προσφυγικό: Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη Νέα Δημοκρατία. Ομως η διαχείριση του θέματος μας κάνει να αμφιβάλουμε για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Είχαμε συμφωνήσει σε ένα εθνικό σχέδιο για διαχωρισμό προσφύγων από μετανάστες με διασπορά τους σε όλη τη χώρα για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν έγινε τίποτα. Και όταν υπάρχουν τέτοια κενά, τότε γεμίζουν από ξενοφοβία και ρατσισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...