478
| SOOC

«Ο Μητσοτάκης συκοφαντεί» επιμένει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2016, 12:12

«Ο Μητσοτάκης συκοφαντεί» επιμένει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2016, 12:12

«Δεν έχει τελειώσει η μάχη, αλλά είναι πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά. Εχουμε κότσια να σπάσουμε αβγά, συγκρουόμαστε με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που ξεζούμισε τον τόπο την εποχή της ανάπτυξης και λεηλάτησε την κοινωνία την εποχή της κρίσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολες οι δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν ξεχάσει τις διαφορές τους κι έχουν συμμαχήσει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι ολιγάρχες και όλο αυτό το σύστημα καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι παρένθεση» είπε ο Πρωθυπουργός, υψώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. «Βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια, παρά τις – πολλές φορές – παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Ήρθαμε να τελειώσουμε με το παλιό. Προσπαθούμε, μέσα στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, που πολλές φορές δείχνει κυνικό πρόσωπο.»

Απαντώντας σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «όργιο προσωπικών και συκοφαντικών επιθέσεων». «Τον ευχαριστούμε θερμά για την χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε την καταστροφική πενταετία. Είναι καλό να κάνει τέτοιες ομιλίες ο κ. Μητσοτάκης γιατί δείχνει πώς θέλει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια. Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της Ν.Δ. για νεοφιλελεύθερη εμμονή με τις περικοπές δαπανών για την παιδεία, την υγεία και το κοινωνικό κράτος, καθώς και προκατάληψη εναντίον της ΕΡΤ. «Ευτυχώς δεν υπάρχει Μητσοτάκης στην κυβέρνηση κι έτσι θα κάνουμε δέκα χιλιάδες προσλήψεις στον χώρο της υγείας.»

«Ακουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Θα τους πρότεινα αυτές τις ημέρες να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν κάποιον, όχι τον Χουλιαράκη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες υπογράμμισε ότι «τα 246 εκατομμύρια αποτελούν ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από τις τσέπες ισχυρών συμπολιτών μας θα πάει στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο, κανείς τους δεν είναι φίλος μας».

Οσον αφορά τις σχέσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, επανέλαβε ότι «η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει πλέον τη δουλειά της» ενώ τόνισε ότι, με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή τους το Σάββατο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας «απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της Ν.Δ. και αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΤτΕ και τον εκάστοτε διοικητή της οφείλουν πάντα να προστατεύουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει, πέρα από την αποκατάσταση της κανονικότητας, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προχωράνε, με τις συνήθεις δυσκολίες, αλλά προχωρούν. Θα προχωρήσουν όσα δεσμευθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με κύριο το πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι διαπραγματεύσεις για το χρέος προχωρούν και θα έχουμε άμεσες θετικές εξελίξεις. Ήδη ο επικεφαλής του ESΜ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα στις αγορές, εντός του 2017».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...