Η αγαπημένη μου μακαρονάδα: με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια
Η αγαπημένη μου μακαρονάδα: με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια
Τι πιο εύκολο από μια μακαρονάδα; Πόσο μάλλον όταν δεν χρειάζεται καμιά περίπλοκη σάλτσα για να συνοδεύσεις το ζυμαρικό. Η μελιτζάνα, για παράδειγμα, με ή χωρίς ντομάτα, ταιριάζει τέλεια με σπαγγέτι, ταλιατέλες, λιγκουίνι ή οποιοδήποτε είδος σάς βρίσκεται, μικρό ή μεγάλο.
Αν σας έχει περισσέψει ιμάμ, δεν έχετε παρά να το ζεστάνετε στο τηγάνι, ενώ ταυτόχρονα βράζετε στο πλάι λίγα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο τηγάνι, ανακατεύετε, προσθέτετε κατά βούληση τριμμένο τυρί (της αρεσκείας σας) και έτοιμο ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα καλοκαιριού και φθινοπώρου.
Ομως όλο τον χρόνο, υπάρχουν τώρα μελιτζάνες υδροπονίας, τις οποίες προσωπικά προτιμώ γιατί είναι γλυκές και πεντανόστιμες, χωρίς σπόρια, και δεν χρειάζεται να μείνουν λίγη ώρα με αλάτι για ξεπίκρισμα, όπως οι καλοκαιρινές των κήπων. Υπάρχουν επίσης ντοματίνια υδροπονίας και θερμοκηπίου. Ιδού λοιπόν το βασιλικό μου πιάτο, ένα λαχταριστό και πανεύκολο φαγητό.
Κόβεις τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνεις στον φούρνο, κόβεις στη μέση μερικά ντοματίνια, ανακατεύεις με βρασμένα ζυμαρικά, αρωματίζεις με σκόρδο και βασιλικό και αυτό ήταν όλο.
Παραλλαγές άπειρες, πάρτε πρωτοβουλία. Η αγαπημένη μου; Σοτάρω λιωμένο σκόρδο στο τηγάνι μαζί με μια κουταλιά της σούπας μπελτέ.
Δείτε εδώ πιο αναλυτικά τη συνταγή
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
