311
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο με τη σύζυγό του, Μισέλ, τον Μάρτιο | REUTERS

Βραζιλία: Θετική στον κορονοϊό και η σύζυγος του Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 14:12
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο με τη σύζυγό του, Μισέλ, τον Μάρτιο
|REUTERS

Βραζιλία: Θετική στον κορονοϊό και η σύζυγος του Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 14:12

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε η σύζυγος του Ζαΐχ Μπολσονάρο, Μισέλ, λίγες ημέρες αφού ο βραζιλιάνος πρόεδρος ανακοίνωσε πως έχει αναρρώσει από την Covid-19.

«Η πρώτη κυρία Μισέλ Μπολσονάρου βρέθηκε θετική στην Covid-19 την Πέμπτη. Είναι σε καλή κατάσταση και θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα», σημειώνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι ανάρρωσε από την Covid-19 και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό, αφού παρέμεινε σε καραντίνα για αρκετές εβδομάδες.

Παράλληλα, άλλος ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο πέμπτος, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για τον υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, Μάρκο Πόντες, διαγνώστηκε θετικός στην ασθένεια.

Ο Πόντες είπε ότι έχει τεθεί σε καραντίνα και θα εργάζεται από το σπίτι του. «Είμαι καλά, έχω μόνο συμπτώματα γρίπης και πονοκέφαλο», διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 69.074 νέα κρούσματα και 1.595 θανάτους στη χώρα. Συνολικά, τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 2,5 εκατομμύρια και οι νεκροί τους 90.000.

Θλιβερό ρεκόρ στο Μεξικό

Θλιβερό ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη το Μεξικό, όταν πέρασε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, φθάνοντας τους 46.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Μεξικό ξεπέρασε έτσι τη Βρετανία, όπου καταμετρώντας επίσημα 45.999 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Οι χώρες που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις αυτής της μακάβριας κατάταξης παραμένουν οι ΗΠΑ, με 151.826 θανάτους, και η Βραζιλία, με 91.263.

Θερμομέτρηση σε ουρά σε συσσίτιο, στην Πόλη του Μεξικού

Ωστόσο, η θνητότητα του κορονοϊού επί του πληθυσμού παραμένει πολύ υψηλότερη στη Βρετανία, με 677,59 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 351,82 ανά εκατ. στο Μεξικό.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, το Μεξικό κατέγραψε άλλους 639 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να αυξάνεται σε 416.179, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...