315
Ο... ασθενής Ζαΐχ Μπολσονάρο κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με υποστηρικτές του | REUTERS/Adriano Machado

Ο άρρωστος Μπολσονάρο λέει ότι το lockdown σκοτώνει ενώ η Βραζιλία θρηνεί 78.772 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 11:50
Ο... ασθενής Ζαΐχ Μπολσονάρο κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με υποστηρικτές του
|REUTERS/Adriano Machado

Ο άρρωστος Μπολσονάρο λέει ότι το lockdown σκοτώνει ενώ η Βραζιλία θρηνεί 78.772 ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 11:50

Με τη Βραζιλία να προσεγγίζει τους 79.000 νεκρούς από τον κορονοϊό —άλλοι 921 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο— ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ασθενής και αυτός, επιμένει ότι αυτό που σκοτώνει είναι τα μέτρα του lockdown.

Οποιος περίμενε κάτι διαφορετικό από τον ρατσιστή, ομοφοβικό, ακροδεξιό πολιτικό που οι Βραζιλιάνοι εξέλεξαν για πρόεδρο τους, διαψεύστηκε εκκωφαντικά μετά τις νέες δηλώσεις του. Ο Μπολσονάρο δεν βλέπει τους 78.772 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 στη χώρα του, το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Λέει ότι τα μέτρα lockdown που έχουν επιβάλει ορισμένες πολιτείες και δήμοι της χώρας, είναι αυτά που προκαλούν τη μεγάλη καταστροφή: «Χωρίς μισθούς και θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν…Το lockdown σκοτώνει», είπε κατηγορώντας ορισμένους πολιτικούς έχουν πνίξει την οικονομία με απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Ο Μπολσονάρο δεν λέει κάτι καινούργιο. Είναι το γνωστό «αφήγημα» διαφόρων λαϊκιστών ηγετών —όπως ο Τραμπ στις ΗΠΑ και άλλοι αρνητές της επιστήμης— που επιμένουν να μη βλέπουν ότι παγκοσμίως έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Ο Μπολσονάρο άλλωστε ήταν αυτός που έλεγε ότι πρόκειται για μια «γριπούλα», αλλά τώρα τα νεκροταφεία δεν έχουν χώρο για να θάψουν τα θύματα. Βλέπει όμως τα στοιχεία ότι η οικονομία της Βραζιλίας προβλέπεται να συρρικνωθεί 6,4% φέτος.

Ο Μπολσονάρο, που γνωστοποίησε στις 7 Ιουλίου ότι διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, συναντήθηκε το Σάββατο με υποστηρικτές του στην περιοχή της επίσημης κατοικίας του, το Μέγαρο της Αλβοράντα, στη Μπραζίλια. Φορούσε μάσκα και κράτησε μερικά μέτρα απόστασης από τους υποστηρικτές του.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε ότι αισθάνεται καλά, παρά την ασθένειά του με κορονοϊό, και απέδωσε την καλή κατάσταση της υγείας του ξανά στη χρήση υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του COVID-19, παρόλο που επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Είμαι μια ζωντανή απόδειξη (ότι το φάρμακο έχει αποτέλεσμα)», είπε στους υποστηρικτές του.

Εκτός από την υδροξυχλωροκίνη, ο ακροδεξιός πρόεδρος ανέφερε ότι παίρνει επίσης ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...