210
Η «γριπούλα» χτύπησε τελικά τον ακροδεξιό πρόεδρο | Reuters

Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 21:05
Η «γριπούλα» χτύπησε τελικά τον ακροδεξιό πρόεδρο
|Reuters

Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 21:05

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό, τη στιγμή που η πανδημία πλήττει σε ανησυχητικό βαθμό τη χώρα του.

«Βγήκε θετικό», δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο 65χρονος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, όσον αφορά στο τεστ για τον φονικό ιό, φορώντας αυτή τη φορά μάσκα.

Όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ έτσι και ο Μπολσονάρο υποτιμούσε συχνά τη σοβαρότητα της νόσου, ενώ είχε καθυστερήσει πολύ να λάβει μέτρα για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία αποκαλώντας ως «γριπούλα» την COVID-19.

Μάλιστα, δεν φαινόταν να ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών ούτε να υπολογίζει τη σημασία των κοινωνικών αποστάσεων ενώ αρνείτο να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Μπολσονάρο έχει αρχίσει να παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων – το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη – που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της.

Η χώρα του Μπολσονάρο είναι πλέον η δεύτερη – μετά τις ΗΠΑ – στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με πάνω από 65.000 νεκρούς και 1,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαλάρωσε, επίσης, πριν από λίγες ημέρες, τον νόμο σχετικά με τη χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους, καθιστώντας την μη υποχρεωτική στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους λατρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News