238
Το λεωφορείο άρχισε να καίγεται σε πολυσύχναστο σημείο | EPA/MASSIMO PERCOSSI

Τι συμβαίνει με τα λεωφορεία στη Ρώμη και παίρνουν φωτιά;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 15:42
Το λεωφορείο άρχισε να καίγεται σε πολυσύχναστο σημείο
|EPA/MASSIMO PERCOSSI

Τι συμβαίνει με τα λεωφορεία στη Ρώμη και παίρνουν φωτιά;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 15:42

Μόλις που πρόλαβαν οι επιβάτες να διαφύγουν από το λεωφορείο στη Ρώμη που πήρε ξαφνικά φωτιά στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πολυσύχναστη Φοντάνα ντι Τρέβι. Δεν υπήρξαν ευτυχώς τραυματισμοί, αλλά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το περιστατικό, που συνέβη την Τρίτη, θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας. Ηταν όμως το δέκατο από την αρχή του χρόνου, γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η πρώτη εκτίμηση για το ατύχημα είναι ότι οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που προκάλεσε έκρηξη, η οποία με τη σειρά της προκάλεσε ζημίες σε δύο παρακείμενα καταστήματα.

Οι τουρίστες στο λεωφορείο, πολλοί από τους οποίους ήταν Ιάπωνες, αρχικά είχαν φοβηθεί ότι η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

2018-05-08T100410Z_58019279_RC1B9F046420_RTRMADP_3_ITALY-BUS
Τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς: άλλο ένα καμένο λεωφορείο (REUTERS/Alessandro Bianchi)

Απαντήσεις για την κατάσταση καλείται να δώσει ο φορέας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία στην πόλη.

Η εταιρεία Atac πλήττεται από κακοδιαχείριση, έλλειψη επενδύσεων, ενώ έχει να συντηρήσει έναν γερασμένο στόλο.

Αυτό παραδέχεται και η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι, που είχε εκλεγεί το 2016 με σύνθημα το νοικοκύρεμα του δήμου. Το λεωφορείο που κάηκε ήταν 15 ετών. Πάνω από ένα στα τρία λεωφορεία (36%) παραμένουν στα αμαξοστάσια για επισκευές.

Το περιστατικό προβληματίζει και τους κατοίκους στη Ρώμη, που φοβούνται ότι, με τους ρυθμούς που συμβαίνουν φέτος οι εκρήξεις στα λεωφορεία, θα ξεπεράσουν και το 2017, όταν είχαμε 22 περιστατικά, αλλά και το 2016 όταν είχαμε 14 περιστατικά. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε καμία περίπτωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...