689
Οταν ο Ντόναλντ φίλησε τη Μελάνια στον Κήπο των Ρόδων... | REUTERS/ Kevin Lamarque

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ – και μαζί και χώρια

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:15
Οταν ο Ντόναλντ φίλησε τη Μελάνια στον Κήπο των Ρόδων...
|REUTERS/ Kevin Lamarque

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ – και μαζί και χώρια

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:15

Φαίνεται πως η Μελάνια Τραμπ δεν επιθυμεί (ή δεν μπορεί) άλλο να ζει στη σκιά του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ, πως ήρθε η ώρα να βγει στο φως της δημοσιότητας και να προσεγγίσει το ευρύτερο κοινό. Και για τον λόγο αυτό, τη Δευτέρα, η Πρώτη Κυρία εξήγγειλε την έναρξη της εκστρατείας «Be Best» με στόχο την ευημερία των παιδιών της Αμερικής. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να προβεί σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως το προεδρικό ζεύγος παραμένει ενωμένο.

Και όπως πριν από χρόνια, η Χίλαρι Κλίντον κλήθηκε πολλές φορές να αντιμετωπίσει την αδιακρισία των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον άνδρα της Μπιλ, έτσι και η Μελάνια αναγκάστηκε να εμφανιστεί ενώπιον των δημοσιογράφων ενώ ο σύζυγός της συνεχίζει να αλλάζει τα λεγόμενά του όσον αφορά την φημολογούμενη σχέση του με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

«Ως μητέρα και ως Πρώτη Κυρία, ανησυχώ ότι στον φρενήρη και διασυνδεδεμένο κόσμο που ζούμε σήμερα, τα παιδιά ενδέχεται να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένα για να εκφράσουν ή να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και πολλές φορές υιοθετούν επιζήμιες συμπεριφορές», επισήμανε η Μελάνια από τον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο,  έναν χώρο που προορίζεται κατά κύριο λόγο για εκδηλώσεις με οικοδεσπότη τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Be Best», προέτρεψε τις Αμερικανίδες και τους Αμερικανούς η κυρία Τραμπ, «να είστε καλύτεροι», δηλαδή, προς τα παιδιά, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «είμαι πεπεισμένη ότι ως ενήλικες, μπορούμε και οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι, μαθαίνοντας στα παιδιά μας τη σημασία μιας υγιεινής και ισορροπημένης ζωής».

Και παρότι ο σύζυγός της δεν σταματάει στιγμή να εξαπολύει πάσης φύσεως προσβολές μέσω του Twitter -κατά των όποιων, πραγματικών ή φανταστικών, σίγουρα, όμως, πολλών εχθρών του- εκείνη δεν παρέλειψε να τονίσει πως «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν και θετικά και αρνητικά τα παιδιά μας. Αλλά πολύ συχνά  χρησιμοποιούνται με αρνητικό τρόπο […] πιστεύω πως τα παιδιά θα πρέπει και να φαίνονται και να ακούγονται, και είναι υποχρέωσή μας, να διδάσκουμε, ως ενήλικες, στα παιδιά ότι όποτε χρησιμοποιούν τη φωνή τους, είτε προφορικά είτε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να επιλέγουν με σύνεση τις λέξεις τους και να μιλάνε με σεβασμό και συμπόνοια». Πάντως τη Δευτέρα επίσης, η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σημείωσε, απευθυνόμενη προς δημοσιογράφους, ότι «θεωρώ πως η ιδέα του να κατηγορείτε τον πρόεδρο για διαδικτυακό bullying είναι γελοία».

Στόχος της εκστρατείας «Be Best» είναι η διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών, η αντιμετώπιση του bullying και της κουλτούρας του μίσους στο διαδίκτυο αλλά και η εξάλειψη της μάστιγας των οπιούχων ναρκωτικών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή των κολοσσών του Διαδικτύου όπως η Google, η Apple και η Amazon, σημαντικών ιατρικών ερευνητικών κέντρων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Αφότου ολοκλήρωσε την ομιλία της, η Μελάνια κάλεσε στο βήμα τον περιχαρή σύζυγό της ο οποίος την έπιασε από τη μέση, τη φίλησε – όχι μία ούτε δύο αλλά τρεις φορές – στα μάγουλα και την επαίνεσε για όλα όσα είπε, τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως η Αμερική είναι «ευλογημένη» που έχει μια τέτοια πρώτη κυρία. «Είσαι συμπονετική και ενδιαφέρεσαι για τα παιδιά του έθνους μας και – πρέπει να το πω αυτό και το λέω κάθε φορά – αποτελείς πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Επρόκειτο, ίσως, για μια διακριτική απάντηση σε όλα όσα γράφονται περί των ανύπαρκτων σχέσεων μεταξύ των δύο συζύγων; Η γεννημένη στην Σλοβενία πριν από 48 χρόνια Μελάνια είναι η τρίτη γυναίκα του Ντόναλντ Τραμπ. Οι εμφανίσεις της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, κατά τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον σύζυγό της, ήταν ελάχιστες, γεγονός που ενδεχομένως οφείλεται στο ότι ο άνδρας στο πλευρό του οποίου δυσκολεύεται, όπως όλα δείχνουν, να σταθεί είναι στην κυριολεξία εκρηκτικός.

Αλλά από τότε έως και σήμερα, πλήθος δημοσιευμάτων έχουν αναφέρει πως οι σχέσεις τους είναι χείριστες, με την Washington Post να υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της, την Δευτέρα, μάλιστα, πως ζούνε εντελώς «ξεχωριστές» ζωές, κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια και σπάνια τρώνε ή περνάνε μαζί τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν ποια είναι η σχέση τους και είναι πολύ δύσκολο να έχεις προσωπική ζωή κάτω από το φως της δημοσιότητας», υπενθύμισε από την πλευρά της, μιλώντας στον Guardian, η Ανίτα ΜακΜπράιντ, πρώην προσωπάρχης της πρώην πρώτης κυρίας Λόρα Μπους και σύμβουλος στο τμήμα Διακυβέρνησης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον. «Και οι Κλίντον είχαν τα δικά τους προβλήματα στη δημόσια σκηνή αλλά έδειχναν να τα καταφέρνουν καλά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...