209
| INTIMEnews

Στον Καναδά ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 14:07
|INTIMEnews

Στον Καναδά ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 14:07

Στον Καναδά μεταβαίνει την Τρίτη 14 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα.

Κατά την παραμονή του στην Οτάβα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με την καναδή ομόλογό του, Μέλανι Τζολί (Mélanie Joly) κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 8:45 (τοπική ώρα).

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στο Μόντρεαλ, όπου ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την καναδή ομόλογό του, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης». Στις 14:45 (τοπική ώρα), οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Το πρόγραμμα του υπουργού στο Μόντρεαλ, κλείνει με επίσκεψη στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, Σωτήριο.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συνομιλίες Δένδια – Τζολί θα  καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.

Θα επικεντρωθούν επίσης, σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...