239
Στην Επιτροπή Θεσμών την επόμενη Δευτέρα και όχι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που συνεδριάζει την Τετάρτη, η ενημέρωση από τον παραιτηθέντα υπ. Μεταφορών Κώστα Καραμανλή | INTIMEnews

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα για τα Τέμπη ο Κώστας Καραμανλής

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 12:44
Στην Επιτροπή Θεσμών την επόμενη Δευτέρα και όχι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που συνεδριάζει την Τετάρτη, η ενημέρωση από τον παραιτηθέντα υπ. Μεταφορών Κώστα Καραμανλή
|INTIMEnews

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα για τα Τέμπη ο Κώστας Καραμανλής

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 12:44

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσουν για την επίμαχη σύμβαση «717» οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013-2015), Χρήστος Σπίρτζης (2015-19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019-2023) και ο υπουργός Επικρατείας – νυν αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιώργος  Γεραπετρίτης, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κατέθεσε αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, για τη σύγκληση της επιτροπής, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή (δείτε τη κάτω), να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση, οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ, Σπίρτζης Χρήστος, Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος καθώς και ο νυν υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης Γεώργιος».

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας διευκρίνισε ότι η ενημέρωση από τον κ. Καραμανλή δεν θα γίνει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου όπου είναι προγραμματισμένο να προσέλθει την Τετάρτη ο κ. Γεραπετρίτης, καθώς με το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που έχει συγκληθεί η επιτροπή, «είναι περιχαρακωμένη» στην ενημέρωση των μελών της από τον αρμόδιο υπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...