580
Η Μάξγουελ κάθεται... χαλαρή και ωραία στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' μαζί με τον Κέβιν Σπέισι | Daily Telegraph

Η Μάξγουελ έκατσε μέχρι και… στον θρόνο της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2020, 11:30
Η Μάξγουελ κάθεται... χαλαρή και ωραία στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' μαζί με τον Κέβιν Σπέισι
|Daily Telegraph

Η Μάξγουελ έκατσε μέχρι και… στον θρόνο της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2020, 11:30

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον πρίγκιπα Άντριου, μετά τη σύλληψη της συντρόφου του Τζέφρι Έπσταιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, το πρωί της Πέμπτης με κατηγορίες που σχετίζονται με έρευνα από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης για φερόμενη διαδοχική σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών και γυναικών.

Ωστόσο, η 56χρονη πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο στη φυλακή όπου περίμενε να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών, έχει πλέον και άλλους μπελάδες στο κεφάλι της, καθώς το Σάββατο το βράδυ η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε μια φωτογραφία της που έχει προκαλέσει ποικίλες (και κυρίως, χαλεπές) αντιδράσεις.

Στην φωτογραφία, η Γκισλέιν Μάξγουελ χαλαρώνει στον θρόνο της Ελισάβετ Β’ μαζί με τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, ο οποίος επίσης έχει κατηγορηθεί πρόσφατα για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Μάξγουελ και ο Σπέισι επισκέφθηκαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως καλεσμένοι του πρίγκιπα Άντριου.

Η επίμαχη φωτογραφία πιστεύεται πως τραβήχτηκε το 2002, τρία χρόνια πριν η αστυνομία ξεκινήσει την έρευνα για τα σεξουαλικά εγκλήματα του Επστάιν εις βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Οπως και να’χει, η φωτογραφία στενεύει και άλλο τον κλοιό γύρω από τον πρίγκιπα Αντριου, καθώς πλέον αποδεικνύεται πως υπήρξε εξαιρετικά στενός και προσωπικός φίλος της Μάξγουελ -αλλιώς δεν θα μπορούσε να της δώσει πρόσβαση σε ένα σημείο του παλατιού που είναι… απροσπέλαστο για σχεδόν όλο τον κόσμο, πλην της βασιλικής οικογένειας.

Τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν πως η σύλληψη της Μάξγουελ δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον δούκα του Γιορκ, αφού η συλληφθείσα ήταν εκείνη που σύστησε τον Βρετανό γαλαζοαίματο στον Επστάιν το 1999.

«Η Μάξγουελ θα “δώσει” τον Κλίντον και τον Τραμπ, αλλά όχι τον Αντριου»

Η Λόρα Γκόλντμαν, πρώην χρηματίστρια στη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν για αρκετά χρόνια στενή φίλη της Μάξγουελ, αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η βρετανίδα κοσμική, που κινούνταν στους κύκλους της αριστοκρατίας, είχε ένα φλερτ με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον οποίο έχουν παραμείνει στενοί φίλοι και τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Ιούλιο του 2019.

«Ο μόνος τρόπος για να διευκολυνθεί (η Μάξγουελ) είναι αν «δώσει» κάποιον, αλλά αυτός σίγουρα δεν θα είναι ο Άντριου», δήλωσε η Γκόλντμαν.

«Είναι τόσο ευγνώμων που όταν ήρθε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, ο δούκας τη βοήθησε να μπει στην υψηλή κοινωνία. Μιλά πάντα για το πόσο αληθινός φίλος είναι. Δεν βλέπει κανένα λόγο να μιλήσει για αυτόν στις αρχές», δηλώνει η Γκόλντμαν στην Telegraph.

Μάλιστα, όπως είπε η Γκόλντμαν, η Γκισλέιν θεωρούσε «πολύ αφελή τον πρίγκιπα, για να καταλάβει για ποιο λόγο βρίσκονταν τα νεαρά κορίτσια στα σπίτια του Επστάιν, αφού πίστευε ότι ήταν υπηρέτριες».

Πάντως, η Γκόλντμαν υποστήριξε στη συνέντευξή της πως, αν είναι να «δώσει» κάποιον στις αρχές η Μάξγουελ για να ελαφρύνει τη δική της θέση, είναι πιθανόν να μιλήσει για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οι δύο συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλών προσωπικοτήτων που διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον Επστάιν.

ΗΠΑ: Να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου για την υπόθεση

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο σκάνδαλο Επστάιν, ελπίζουν ακόμη ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Άντριου.

Πρόσφατα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ότι «παριστάνει» ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους.

«Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο πρίγκιπας Άντριου ερχόταν να μας μιλήσει, θα θέλαμε να επωφεληθούμε από τις δηλώσεις του», είπε η εισαγγελέας Στράους.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης πιέζουν εδώ και μήνες για να πάρουν κατάθεση από τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Επστάιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...