468
Ο Κέβιν Σπέισι σε ένα πλάνο του «House of Cards». Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος | Netflix

Ηρθε το τέλος της καριέρας του Κέβιν Σπέισι;

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 08:23
Ο Κέβιν Σπέισι σε ένα πλάνο του «House of Cards». Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος
|Netflix

Ηρθε το τέλος της καριέρας του Κέβιν Σπέισι;

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2017, 08:23

Ηρθε το τέλος της καριέρας του Κέβιν Σπέισι; Στα 58 του; Με δύο Οσκαρ και συγκλονιστικές ερμηνείες; Ισως να είναι έτσι. Το σενάριο της σπουδαίας σταδιοδρομίας του στον κινηματογράφο και το θέατρο (είχε παίξει και στην Επίδαυρο) να κατέληγε σε μια εκκωφαντική πτώση, με τον ίδιο καταδικασμένο σε μια απαξία και περιφρόνηση…

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τη σεξουαλική του συμπεριφορά -και παρά τη συγγνώμη του για το πρώτο περιστατικό, που συνοδεύτηκε και από μια εντυπωσιακή ομολογία ότι είναι γκέι– ο πολυβραβευμένος αμερικανός ηθοποιός αρχίζει να βλέπει το Χόλιγουντ να του γυρίζει την πλάτη: κανείς πια δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του.

Την Παρασκευή ο όμιλος Netflix απομάκρυνε τον 58χρονο Σπέισι από τη δημοφιλή σειρά «House of Cards», την οποία ουσιαστικά ήταν εκείνος που έφτιαξε! Ηταν μια τολμηρή ενέργειά του το 2013 να συμπράξει σε ένα διαδικτυακό τηλοεπτικό πείραμα, πρωταγωνιστώντας σε αυτό το αμερικανικό ριμέικ μιας παλιάς σειράς του BBC. Τώρα όμως το Netflix δεν θέλει να τον ξέρει.

«Το Netflix δεν θα μετάσχει πλέον σε καμιά παραγωγή του House of Cards, αν ο Κέβιν Σπέισι συνεχίσει να εμφανίζεται στη σειρά. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία παραγωγής MRC (που συγχρηματοδοτεί τη σειρά) το χρονικό αυτό διάστημα για να κάνουμε μια αποτίμηση και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», ανακοίνωσε η συνδρομητική διαδικτυακή υπηρεσία, όπως ανέφερε το Variety.

Δεν σταματά όμως μόνο στο πάγωμα του «House of Cards» Το Netflix δεν θα μεταδώσει ούτε την ταινία «Gore» με πρωταγωνιστή τον Σπέισι. Η ταινία μεγάλου μήκους που αναφέρεται στη σχέση μεταξύ ενός νεαρού άνδρα και του διάσημου αμερικανού συγγραφέα Γκορ Βιντάλ επρόκειτο να προβληθεί το 2018.

Από τις αρχές της εβδομάδας, οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις έχουν αυξηθεί σε βάρος του σταρ του Χόλιγουντ, βραβευμένου με δύο Οσκαρ (β’ ανδρικού ρόλου για το «Usual Suspects» το 1996 και α΄ανδρικού ρόλου για το «American Beauty» το 2000) και μια Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του ως Φρανκ Αντεργουντ στο «House of Cards».

Ορισμένες από τις κατηγορίες αυτές αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα τα τελευταία 30 χρόνια και μια μεταξύ αυτών αφορά απόπειρα βιασμού ενός 15χρονου ανηλίκου. Οι καταγγελίες περιγράφουν έναν Σπέισι ως «αρπακτικό» που επιτεθόταν σε όποιον άνδρα του γυάλιζε, είτε επρόκειτο για συνάδελφό του ηθοποιό, είτε για μέλος του συνεργείου. Αφορούν δε και στην παρουσία του στο Λονδίνο, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Old Vic.

Αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Σκότλαντ Γιαρντ, καθώς πρόκειται για σεξουαλική επίθεση κατά 15χρονου. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν ότι και στις ΗΠΑ θα βρεθεί κάποιος φιλόδοξος εισαγγελέας που θα κινήσει διαδικασίες εναντίον του Σπέισι για τις καταγγελίες που παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ο Σπέισι έχει μείνει εντελώς μόνος σε αυτό. Ακόμα και ο εκπρόσωπός του διέκοψε τις σχέσεις μαζί του την περασμένη Πέμπτη και δεν είναι γνωστό ποιoς τον εκπροσωπεί σήμερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...