280
Η Γκισλέιν Μάξγουελ δίπλα στον πρίγκιπα Αντριου, φεύγοντας από έναν γάμο, το 2000 | EPA

Στο Παρίσι κρύβεται η γυναίκα που έβρισκε ανήλικα κορίτσια για τον Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 19:05
Η Γκισλέιν Μάξγουελ δίπλα στον πρίγκιπα Αντριου, φεύγοντας από έναν γάμο, το 2000
|EPA

Στο Παρίσι κρύβεται η γυναίκα που έβρισκε ανήλικα κορίτσια για τον Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 19:05

Στο Παρίσι κρύβεται η Γκισλέιν Μάξγουελ, η αγγλίδα συνεργός του Τζέφρι Επσταϊν, που αναζητείται από το FBI, καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση των σεξουαλικών σκανδάλων που οδήγησαν στη φερόμενη ως αυτοκτονία του παιδεραστή δισεκατομμυριούχου στη φυλακή.

Η 58χρονη Μάξγουελ θεωρείται ότι προμήθευε ανήλικες στον Επσταϊν και τους φίλους του. Μάλιστα, λέγεται ότι αυτή γνώρισε στον πρίγκιπα Αντριου την Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρ, η οποία κατέθεσε στις αρχές ότι όταν ήταν 17 ετών, υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον γιο τής βασίλισσας Ελισάβετ Β’, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με τους Times, η κόρη του πρώην μεγιστάνα του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, ο οποίος πέθανε χρεοκοπημένος, ζει στο Παρίσι, όπου μετακομίζει κάθε μήνα σε σπίτια φίλων της για να μην την ανακαλύψουν οι αρχές.

Η Μάξγουελ έχει γαλλίδα μητέρα και γαλλική υπηκοότητα και έτσι δεν πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ από τη Γαλλία.

Η ίδια πάντως, που δεν έχει θεαθεί δημοσίως από το 2016, αρνείται τις κατηγορίες.

Οι γαλλικές αρχές την αναζητούν για να την ανακρίνουν για τις δραστηριότητες του Επσταϊν στο Παρίσι, όπου έμενε συχνά στο σπίτι που είχε αγοράσει. Οι αρχές έψαξαν το σπίτι, καθώς και ένα πρακτορείο μοντέλων, που ίδρυσε ο στενός συνεργάτης του δισεκατομμυριούχου, Ζαν-Λουκ Μπρουνέλ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες.

Πάντως ο πρίγκιπας Αντριου, προς το παρόν, παίρνει μία ανάσα από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών εναντίον του, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον επικεφαλής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος διερευνούσε την υπόθεσή του, καθώς και εκείνη του δικηγόρου του αμερικανού προέδρου, Ρούντι Τζουλιάνι.

Η βοηθός του αποχωρούντος εισαγγελέα αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες για την υπόθεση του πρίγκιπα Αντριου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...