330
Η Γκισλέιν Μάξγουελ σε συνέντευξη Τύπου το 2013 | UNTV/Handout via REUTERS

Η σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ φέρνει τρόμο στους φίλους του Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 09:48
Η Γκισλέιν Μάξγουελ σε συνέντευξη Τύπου το 2013
|UNTV/Handout via REUTERS

Η σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ φέρνει τρόμο στους φίλους του Επσταϊν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 09:48

Κρυμμένη στα βάθη της αμερικανικής επαρχίας, αν και όχι πολύ μακριά από την Ανατολική Ακτή, η Γκισλέιν Μάξγουελ έπεσε από χθες Πέμπτη στα χέρια των αμερικανικών Αρχών σε μια μικρή πόλη του Νιου Χάμσαϊρ.

Κόρη του άλλοτε μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του χρηματιστή Τζέφρι Επσταϊν, η 58χρονη Μάξγουελ κατηγορείται ότι παρέσυρε νεαρά κορίτσια τα οποία στη συνέχεια κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πολυεκατομμυριούχο φίλο της.

Εστηνε την παγίδα μέσα στην οποία έπεφταν τα θύματα, ήταν η λιτή όσο και ανατριχιαστική περιγραφή των δραστηριοτήτων της από τους εισαγγελείς. Και δεν ήταν μόνο αυτή που τα προωθούσε, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις τα κακοποιούσε και η ίδια.

Η σύλληψη έχει προκαλέσει από τώρα μεγάλη αναστάτωση στον ευρύ κύκλο φίλων του Επσταϊν, σημειώνει ο Guardian, παρότι αυτοί είχαν φροντίσει να πάρουν τις αποστάσεις τους από τον μεγιστάνα ήδη από το 2008 όταν παραδέχτηκε την ενοχή του για τη διευκόλυνση νεαρών γυναικών στην πορνεία. Εναν κύκλο με «βαριά» ονόματα: Μπιλ Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ, Λόρενς Σάμνερ (πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ), επιχειρηματίες και κοσμικοί.

Η κατοικία στην οποία συνελήφθη η Μάξγουελ στο Μπράντφορντ του Νιου Χάμσαϊρ| REUTERS/Drone Base

Πρόσωπο που κατά τα φαινόμενα ξέρει πολλά για πολλούς, η Μάξγουελ είχε εξαφανιστεί από το 2016 αφότου ο Επσταιν κατηγορήθηκε για σωματεμπορία. Πολύ περισσότερο μετά τον θάνατο του Επσταϊν πέρυσι τον Αύγουστο, όταν είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο κελί του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα της ασκηθεί δίωξη για έξι αδικήματα επειδή «βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλε στην κακοποίηση ανηλίκων» από τον Τζέφρι Επσταϊν μεταξύ 1994 και 1997. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι τρία από τα φερόμενα θύματα, όλες ανήλικες την εποχή εκείνη, οδηγήθηκαν από την Μάξγουελ σε κατοικίες του χρηματιστή στο Μανχάταν, τη Φλόριντα και το Νέο Μεξικό, αλλά και σε ένα σπίτι που ανήκε στην ίδια, στο Λονδίνο, όπου κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Κατηγορείται επίσης ότι ψευδομαρτύρησε επανειλημμένως όταν έδωσε ένορκη κατάθεση στο πλαίσιο δίκης το 2016.

Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη, η Μάξγουελ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...