300
|

Ραλλία Χρηστίδου από το βήμα της Βουλής: «Για τους νεκρούς της Marfin φταίνε οι φίλοι σας οι τραπεζίτες»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 10:53

Ραλλία Χρηστίδου από το βήμα της Βουλής: «Για τους νεκρούς της Marfin φταίνε οι φίλοι σας οι τραπεζίτες»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 10:53

Εκτός από τον αστικό εξοπλισμό του Μεγάλου Περιπάτου, οι «μπαχαλάκηδες» που ανέλαβαν ξανά δράση τις τελευταίες ημέρες, βανδάλισαν και το μνημείο για τους νεκρούς στη Μarfin, αφαιρώντας τον θυρεό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά (εδώ) στη συγκεκριμένη ενέργεια, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι κάποιοι επιμένουν να μισούν την οργανωμένη Πολιτεία, τους ίδιους τους συμπολίτες τους, τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν.

Μία ημέρα νωρίτερα όμως, πάλι από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, κατηγόρησε την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών της Marfin.

«Το νομοσχέδιο αποδεικνύει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λόγια της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση, για τους μπαχαλάκηδες ήταν καθαρά προσχηματικά. Πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές και σταματήστε, πια, να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες, οι φίλοι σας, ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και οι αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία από το 2009. Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin», ανέφερε συγκεκριμένα η βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ακριβώς ημέρα της επιδρομής των «μπαχαλάκηδων» στο κέντρο της Αθήνας και του βανδαλισμού του μνημείου που στήθηκε στην οδό Σταδίου (εδώ) στη μνήμη των Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

«Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά της η κυρία Χρηστίδου (δείτε τη κάτω στο 6.39 του βίντεο που ακολουθεί).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...