496
Ψηλά στην εκτίμηση των πολιτών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει δημοσκοπική δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση που ασκεί | ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 21:36
Ψηλά στην εκτίμηση των πολιτών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττει δημοσκοπική δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση που ασκεί
|ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 21:36

Στις 18 μονάδες (19 με αναγωγή επί των εγκύρων) διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυρ. Μητσοτάκης λαμβάνει 48%, ποσοστό διπλάσιο εκείνου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που λαμβάνει 24%, ενώ το 23% των ερωτηθέντων απαντά “Κανένας”. Την αντίστοιχη περίοδο το 2019, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε ποσοστό 37% έναντι 31% του κ. Τσίπρα.

Η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγγίζει το 54%, με το 31% να θεωρεί μάλιστα ότι παρουσιάζει εικόνα καλύτερη από εκείνη που περίμενε, ενώ 39% κρίνει την εικόνα της αρνητική, με το 17% μάλιστα να κρίνει ότι τα πηγαίνει ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι το ποσοστό αυτό των πολιτών ανέμενε.

Όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τον Πρωθυπουργό θετικά αποτιμά την έως τώρα θητεία του  το 58% των πολιτών, με το 38% μάλιστα να θεωρεί ό,τι τα πηγαίνει καλύτερα του αναμενομένου. Αρνητικά κρίνει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 36%, με το 20% να θεωρεί ότι τα πηγαίνει χειρότερα του αναμενομένου.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαίρει της εκτιμήσεως των πολιτών σε μεγάλο βαθμό: σε ποσοστό 54% οι ερωτηθέντες είχαν θετική γνώμη, καθώς είπαν ότι «τα πήγε καλύτερα απ’ όσο περίμεναν» (ποσοστό 31%) ή «τα πήγε καλά όπως το περίμεναν» (ποσοστό 23%). Οι πολίτες σε ποσοστό 39% απάντησαν ότι η ΝΔ «τα πήγε άσχημα όπως το περίμεναν» (22%) ή «χειρότερα από όσο περίμεναν» (17%).

 

Αρνητική ήταν η αξιολόγηση των ερωτηθέντων για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση: σε ποσοστό 69% οι πολίτες απάντησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα πήγε άσχημα όπως το περίμεναν» (34%) και «χειρότερα από όσο περίμεναν» (35%). Οι θετικές γνώμες σχηματίζουν ένα 24%.

Στην «καταλληλότητα για την πρωθυπουργία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ποσοστό 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Η «συσπείρωση των ψηφοφόρων» της Νέας Δημοκρατίας είναι 86%, του ΣΥΡΙΖΑ 69%. Οι αντίστοιχες «εισροές νέων ψηφοφόρων» είναι 9% και 2,5%.

Η (τελευταία) υπόθεση Καλογρίτσα

Οπως προκύπτει από την έρευνα καταλυτική για την άποψη των πολιτών ήταν η λεγόμενη υπόθεση Καλογρίτσα με τις καταγγελίες κατά του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και τον ρόλο του Νίκου Παππά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε ποσοστό 40% οι πολίτες απαντούν ότι οι εν λόγω αποκαλύψεις επηρέασαν τη γνώμη τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το  30% είπε  ότι δεν επηρεάστηκε. Σε ποσοστό 21% οι ερωτηθέντες δήλωσαν άγνοια.

Τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τον ΣΚΑΪ έγινε τηλεφωνικώς το τριήμερο 6 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου, σε δείγμα 1.305 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...