399
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αποκάλυψη του μνημείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Συγκινημένη η Πρόεδρος: Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τους νεκρούς της Marfin

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 12:37
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αποκάλυψη του μνημείου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Συγκινημένη η Πρόεδρος: Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τους νεκρούς της Marfin

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 12:37

Πολύ περισσότερο από συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης, το μνημείο προς τιμή των νεκρών της Marfin είναι ένα μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή αποκάλυψης της πλακέτας το Σάββατο.

Σε σύντομη παρέμβασή της και με εμφανή συγκίνηση στη φωνή της, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για τον άδικο και αναίτιο θάνατο τριών συνανθρώπων μας.

Η μνήμη των θυμάτων, είπε ακόμη, δεν θα πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους.

«Τραγικά γεγονότα όπως αυτό δεν είναι συμβατά με την παράδοσή μας», είπε και εξέφρασε την ελπίδα «να μην ζήσουμε ξανά τέτοια γεγονότα τυφλής βίας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στους συγγενείς των θυμάτων που ήταν στο σημείο, είπε ότι είναι το ελάχιστο που όφειλε να πράξει η Πολιτεία.

 

Στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, από την πλευρά του: «τιμήσαμε τη μνήμη τριών συμπολιτών μας που δολοφονήθηκαν τραγικά σε αυτό το κτίριο».

Ο συμβολισμός είναι σαφής και ξεκάθαρος, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «ποτέ ξανά η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού του μίσους και της βίας, η οποία ποτέ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Επισήμανε ακόμη ότι «σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να είναι παρών, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν τα καταφέραμε, κρίμα. Προχωράμε μπροστά με ζωντανές της μνήμες μιας εποχής που μας πόνεσε όλους τόσο πολύ».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στη δική του παρέμβαση, ζήτησε συγγνώμη γιατί η πλακέτα «είναι το αυτονόητο που έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια».

«Ζητάω συγγνώμη γιατί δεν δικαιώθηκαν οι άνθρωποί σας, γιατί οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι», τόνισε ακόμη ο κ. Μπακογιάννης.

«Σήμερα ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο, όλοι να ανεβάσουμε τη δημοκρατία λίγο ψηλότερα. Το μήνυμα είναι σήμερα ηχηρό, σεβασμός στη μνήμη με νηφαλιότητα, είναι το “ποτέ ξανά”», είπε ακόμη.

Tο δικό της μήνυμα κατά την τελετή για την τοποθέτηση επιτοίχιας πλάκας στο κτήριο της οδού Σταδίου όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εργαζόμενοι στην τράπεζα Marfin, από την πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι πετώντας βόμβες μόλοτοφ, έστειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Οπως είπε, «οι ψυχές των θυμάτων θα ζητούν πάντα δικαίωση στην αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών, στην ενότητα απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό που γεννούν τη βία. Για αυτό είμαι σήμερα εδώ, γιατί αυτή είναι η θέση της δημοκρατικής παράταξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...