345
Μεταξύ των τραυματιών αστυνομικών στα επεισόδια της Πέμπτης ήταν και ο διοικητής της Ομάδας ΔΡΑΣΗ | INTIMEnews

Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη ταραξία από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 09:56
Μεταξύ των τραυματιών αστυνομικών στα επεισόδια της Πέμπτης ήταν και ο διοικητής της Ομάδας ΔΡΑΣΗ
|INTIMEnews

Καταγγελία ειδικών φρουρών: Αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη ταραξία από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 09:56

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία από το σωματείο ειδικών φρουρών σύμφωνα με την οποία συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε το βράδυ της Πέμπτης σύλληψη ταραξία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, αλλά με παρέμβαση του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού, τελικά δεν συνελήφθη.

Οταν μάλιστα ένας εκ των ανδρών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τον ρώτησε για ποιον λόγο εμπόδισε τη σύλληψη, ο πρωταγωνιστής του πρωτοφανούς περιστατικού τού ζήτησε τα στοιχεία του!

«Να μου δώσεις εσύ τα στοιχεία σου», του απάντησε εκείνος και προς στιγμήν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών.

«Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά στην οποία κατονομάζεται άτομο, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τη στιγμή που ο ειδικός φρουρός πήγε να συλλάβει τον ταραξία, μπήκε μπροστά του και με χειροδικία απέτρεψε τη σύλληψη», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, Θάνος Πλεύρης.

Η καταγγελία του σωματείου έχει αναλυτικά ως εξής:

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους…

Geplaatst door Σεφεαα-sefeaa – Ειδικοί Φρουροί op Donderdag 9 juli 2020

«Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό, ο οποίος λέει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο άτομο πήγε να το συλλάβει, κατά τη σύλληψη δέχτηκε αντικείμενα και ήρθε κάποιος ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη. Τον έσπρωξε, τον άφησε να φύγει, ο ειδικός φρουρός πάει να τον ξανασυλλάβει, μπαίνει μπροστά του και του λέει “εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι συνάδελφος, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.”. Αυτό έχει πιστοποιηθεί. Και είπε ότι είναι υπεύθυνος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ», περιέγραψε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης. Και όλα αυτά, όπως σημείωσε, την ώρα που ο διοικητής της Ομάδας ΔΡΑΣΗ ήταν τραυματίας στο «401».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τα επεισόδια στη διαδήλωση της Πέμπτης κατά του νόμου για τις διαδηλώσεις, ήταν καλά οργανωμένα και σχεδιασμένα. Οπως προκύπτει και από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε εικόνες κάτω), οι αντιεξουσιαστές είχαν προετοιμάσει δεκάδες βόμβες μολότοφ, ενώ είχαν μαζί τους βαριοπούλες, προκειμένου να σπάσουν μάρμαρα και να έχουν έτσι άφθονα πολεμοφόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...