570
| INTIMENEWS

Ο Καραμανλής μίλησε: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 11:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2023, 15:32
|INTIMENEWS

Ο Καραμανλής μίλησε: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 11:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2023, 15:32

Τέλος σε ένα πολιτικό σίριαλ εβδομάδων και σε μια κοινοβουλευτική διαδρομή σχεδόν 35 ετών έδωσε το πρωί της Τρίτης ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Αλ. Καραμανλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Ο 66χρονος σήμερα κ. Καραμανλής, ο οποίος πρωτοεξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1989 και εκλέγεται συνεχώς εκεί –με εξαίρεση το 2004 που ως αρχηγός της ΝΔ είχε επιλέξει την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας–, εξέδωσε μια ανακοίνωση 68 λέξεων, στην οποία υπογράμμισε ότι στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της ΝΔ, «την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα».

Πιο αναλυτικά, από το πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-δήλωση:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους έλληνες πολίτες».

Αν και έχει ένα ενδιαφέρον ότι στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραμανλής δεν αναφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους επικοινώνησαν το βράδυ της Δευτέρας και η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν προφανώς ενήμερος για την απόφαση του κ. Καραμανλή και την επικείμενη ανακοίνωσή της. Παράλληλα κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ο κ. Καραμανλής «θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ» –κάτι που ο ίδιος δεν λέει στη δήλωσή του πάντως.

Ο Καραμανλής θα είναι παρών

Πληροφορίες ήθελαν τον κ. Καραμανλή να έχει πει στον κ. Μητσοτάκη το εξής: «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές». Και κατά την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε στον συνομιλητή του να δώσει μια προεκλογική ομιλία.

Ελάχιστα λεπτά, εξάλλου, μετά την ανακοίνωση του γραφείου του κ. Καραμανλή, ήρθε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, γεγονός που μαρτυρά ότι οι δύο τους ήταν σε απόλυτη συνεννόηση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει:

»Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

»Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και εξαδέλφου του πρώην Πρωθυπουργού.

«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον.

Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή.

Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...