333
Καρέ από βίντεο του αιματοβαμμένου δημοτικού σχολείου: ο/η Χέιλ με το αυτόματο ανά χείρας ψάχνει τα θύματά του | Metropolitan Nashville Police Department/Handout via REUTERS

Ο/η δολοφόνος μαθητών τού Νάσβιλ άφησε και «μανιφέστο»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 12:01
Καρέ από βίντεο του αιματοβαμμένου δημοτικού σχολείου: ο/η Χέιλ με το αυτόματο ανά χείρας ψάχνει τα θύματά του
|Metropolitan Nashville Police Department/Handout via REUTERS

Ο/η δολοφόνος μαθητών τού Νάσβιλ άφησε και «μανιφέστο»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 12:01

Ενα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών υπηρεσιών στο Νάσβιλ της Πολιτείας Τενεσί σχετικά με το τελευταίο μακελειό σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ. Αποδεικνύεται ότι ο/η φονιάς/φόνισσα (καθ’ ότι «άνδρας σε διαδικασία φυλομετάβασης») τριών παιδιών και τριών ενηλίκων άφησε πίσω του «μανιφέστο» αποκαλυπτικό για το θεωρητικό υπόβαθρο των ενεργειών του.

Φωτογραφία του/της Χέιλ με χαριτωμένο, ακίνδυνο ύφος (Metropolitan Nashville Police Department/Handout via REUTERS)

Το κείμενο αυτό δεν έχει προς το παρόν δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο συνεξετάζεται με άλλα μηνύματα του/της Οντρεϊ Χέιλ, ώστε να κατανοηθεί η προσωπικότητά του/της και να διακριβωθούν οι αιτίες της αποτρόπαιας πράξης του/της.

Οι επικεφαλής των ερευνών, ωστόσο, προβληματίζονται κατά πόσον είναι σώφρον να δημοσιοποιηθεί το εν λόγω «μανιφέστο», και αυτό επειδή υπάρχει ο κίνδυνος της μιμήσεως του/της Χέιλ από άλλους παρανοϊκούς δολοφόνους.

Ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση του Ελιοτ Ρότζερ, του μισογύνη εξτρεμιστή που ευθύνεται για τη σφαγή (έξι νεκροί) στην Ισλα Νέγκρα της Καλιφόρνιας το 2014: μόλις τα media δημοσιοποίησαν το δικό του ογκώδες «μανιφέστο» των 150 σελίδων, αμέσως ενστερνίστηκαν το περιεχόμενό του άλλοι παράφρονες δολοφόνοι…

Για την Ιστορία, ο Ρότζερ ονειρευόταν «έναν κόσμο χωρίς σεξ», με «τιμωρίες για όσους κάνουν σεξ» και με «περιορισμό των γυναικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης». Οι μανιακοί που τον μιμήθηκαν είχαν εξυμνήσει το «μανιφέστο» του και «το βάθος της ριζοσπαστικής σκέψης» του.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο/η Χέιλ στο δημοτικό σχολείο του Νάσβιλ (Metropolitan Nashville Police Department/Handout via REUTERS)

Είναι φανερό ότι η προσπάθεια τέτοιου είδους μακελάρηδων να βρουν μιμητές και διαδόχους τους γίνεται μέσω «μανιφέστων», και κατά τούτο μοιάζουν με την τακτική των τρομοκρατικών ομάδων.

Η υπόθεση του σχολείου στο Νάσβιλ επιβεβαιώνει τη θεωρία της λεγόμενης υβριδικής βίας, η οποία εκπορεύεται από νοητική διατάραξη: οι φονιάδες του είδους αναμειγνύουν τα προσωπικά τους προβλήματα και αδιέξοδα με υπαρκτά κοινωνικά ζητήματα. Οι οικείοι του/της Χέιλ δήλωσαν ότι όντως νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές κλινικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...