479
Η πασίγνωστη πια φωτογραφία από το γραφείο του Τσίπρα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου: Φλαμπουράρης, Πετσίτης, Τσίπρας πανηγυρίζουν | CreativeProtagon

Ο μπάτλερ που «πρόδωσε» τον Πετσίτη

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2019, 12:10
Η πασίγνωστη πια φωτογραφία από το γραφείο του Τσίπρα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου: Φλαμπουράρης, Πετσίτης, Τσίπρας πανηγυρίζουν
|CreativeProtagon

Ο μπάτλερ που «πρόδωσε» τον Πετσίτη

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2019, 12:10

Ενα ακόμη κομμάτι του παζλ στην υπόθεση Πετσίτη, του μυστηριώδους «παιδικού φίλου» του Νίκου Παππά με την προνομιακή πρόσβαση στο Μαξίμου και με τις επαφές με επιχειρηματίες που μόνο να κερδίσουν είχαν από την κυβέρνηση, αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», εφημερίδα που έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το θέμα και συνεχίζει συστηματικά να το διατηρεί στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας.

Αποκαλύπτεται λοιπόν, ο ρόλος ενός… μπάτλερ, ο οποίος ανέτρεψε τα κυβερνητικά σχέδια «εξαφάνισης» του Μανώλη Πετσίτη.

Η εφημερίδα περιγράφει το πώς επιχειρήθηκε να εξαφανιστούν τα ίχνη του «μυστικοσυμβούλου» του κ. Παππά: παραπλανητικές αναφορές για ψυχοθεραπείες, ταξίδια αναψυχής στο Λονδίνο, μυστικές αναχωρήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέχρι και με εντολές για αποφυγή συναλλαγών από ΑΤΜ.

Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρεται ότι ένας άνθρωπος που βοηθούσε τον Πετσίτη σε καθημερινές εργασίες στο νέο κατάλυμά του, στη Λάρνακα της Κύπρου είναι η πηγή των τελευταίων διαρροών για τον πολυτελή βίο που διάγει ο άνθρωπος που πανηγύριζε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη τα βράδια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 στο Μαξίμου (εδώ) και των εκλογών του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς στην Κουμουνδούρου.

Αυτές οι διαρροές, με τις φωτογραφίες με το μπουρνούζι που δημοσίευσε προσφάτως το «Πρώτο Θέμα» (εδώ), ανέτρεψαν εκτός των άλλων την εικόνα που είχαν φιλοτεχνήσει εκείνοι που ήθελαν να εμφανίσουν τον Πετσίτη ως έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα για να αιτιολογήσουν την εσπευσμένη -και τόσο ύποπτη- απόδρασή του στην Κύπρο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και πρωτοξέσπασε το θέμα.

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων» (επάνω) υπενθυμίζεται ότι λίγες μόνο ώρες προτού αποκαλυφθεί από την ίδια εφημερίδα το σκάνδαλο Πετσίτη, μαζί με τις φωτογραφίες του στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, το πολυτελές κατάλυμά του στη Βαρυμπόμπη, τις σχέσεις του με τους κυπρίους δικηγόρους κ.λπ., εκείνος είχε αναχωρήσει εκτάκτως για την Κύπρο, δήθεν  λόγω ορισμένων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Και συμπληρώνουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»: «Από την πρώτη στιγμή λοιπόν της φυγής του στην Κύπρο ο «Μανόλο» του Νίκου Παππά φαίνεται ότι ήταν φιλοξενούμενος σε πολυτελή κατοικία και υπό την πλήρη προστασία και φροντίδα κυπρίων φίλων του που είχαν επαφή με την κυβέρνηση».

Αυτή η επιχείρηση «εξαφάνισης» του Πετσίτη φαίνεται ότι προδόθηκε από τον βοηθό του, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα κατάγεται από τη Δυτική Μακεδονία. Τώρα από το Μαξίμου υπάρχει ο φόβος μήπως ο συγκεκριμένος μπάτλερ «δώσει νέες πληροφορίες για ύποπτες επαφές του πρώην σερβιτόρου από την Καισαριανή, που είχε εξελιχθεί, την τελευταία τετραετία, σε άνθρωπο “γέφυρα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματιών με διάφορους σκοπούς», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Επόμενο επεισόδιο στην υπόθεση; Οπως γράφουν «Τα Νέα»: ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα έπεται, αφού το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Σε μια δημόσια εμφάνισή του, που πολλά κυβερνητικά στελέχη αναλογίζονται με τρόμο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...