330
Ο Μανώλης Πετσίτης δυο βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2015 | YouTube

Αποκάλυψη: Ο Πετσίτης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου τη νύχτα του δημοψηφίσματος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 09:19
Ο Μανώλης Πετσίτης δυο βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2015
|YouTube

Αποκάλυψη: Ο Πετσίτης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου τη νύχτα του δημοψηφίσματος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 09:19

Ενα ακόμη στοιχείο που δείχνει την άνεση με την οποία κινούνταν ο περιβόητος Μανώλης Πετσίτης στους διαδρόμους του Μαξίμου και κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε στο φως: ο αμφιλεγόμενος σύμβουλος ήταν παρών στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού στην «πανηγυρική» για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση βραδιά του δημοψηφίσματος της 5η Ιουλίου 2015.

Η φιγούρα του Πετσίτη εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ «This is a coup», του βρετανού δημοσιογράφου Πολ Μέισον. Ακολουθεί κατά πόδας τον κ. Τσίπρα μέσα στο Μαξίμου, λίγο προτού καταφθάσουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Μέισον και το συνεργείο του Channel 4 είχαν προνομιακή πρόσβαση στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού κατά τις δραματικές εκείνες ημέρες του καλοκαιριού του 2015, συμπεριλαμβανομένης και της βραδιάς του δημοψηφίσματος

Οπώς δείχνει το ρεπορτάζ στο protothema.gr, ο Πετσίτης εμφανίζεται δίπλα στον παιδικό του φίλο Νίκο Παππά και δύο βήματα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μέισον περιγράφει την ατμόσφαιρα, ενώ ο Πρωθυπουργός να δίνει το σύνθημα για να σπεύσουν όλοι προς την αίθουσα απ’ όπου θα παρακολουθούσαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

«Παιδιά πάμε; Σφύρα την έναρξη» ακούγεται να λέει ο κ. Τσίπρας που βαδίζει προς τα εκεί, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς και ο Μανώλης Πετσίτης.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, το όνομα «Μανώλης Πετσίτης» εμφανίζεται στην… χαρτοπετσέτα όπου στελέχη του περιβάλλοντος Τσίπρα έκαναν προβλέψεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Ηταν από αυτούς που έπεσαν μέσα.

ΝΔ: «Τι σχέση έχει ο Πετσίτης με το Μαξίμου»

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου επισήμανε ότι «κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος.

» Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...