723
Τι συνδέει τους Παππά, Πετσίτη, Λαυρεντιάδη και Λαζόπουλο; | CreativeProtagon

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Πετσίτη – η παρέα της Καισαριανής και ο Λαζόπουλος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 14:53
Τι συνδέει τους Παππά, Πετσίτη, Λαυρεντιάδη και Λαζόπουλο;
|CreativeProtagon

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Πετσίτη – η παρέα της Καισαριανής και ο Λαζόπουλος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2019, 14:53

Νέα κομμάτια στο παζλ των προσώπων και του χρήματος γύρω από τον Μανώλη Πετσίτη, το αμφιλεγόμενο πρόσωπο που είχε προνομιακή πρόσβαση στο Μαξίμου και εμφανίζεται ως άνθρωπος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, προστίθενται μέρα με τη μέρα, φέρνοντας μια γκρίζα υπόθεση όλο και πιο κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο και στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο κάδρο των αποκαλύψεων έχουν μπει πλέον: α) ένας έλληνας δικηγόρος που είχε νοικιάσει αντ’ αυτού το πολυτελές σπίτι όπου διέμενε ο Πετσίτης, β) οι σχέσεις του με τις παρέες του ΣΥΡΙΖΑ της Καισαριανής και της Πάρου, καθώς και η αύξηση των εισοδημάτων του και γ) νέα στοιχεία για τις έρευνες των αρχών και στις προσπάθειες ανάκτησης των εκατομμυρίων που έχει «φυγαδεύσει» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εκτός Ελλάδας.

Ενα δημοσίευμα του Newsbomb επικεντρώνεται στον ρόλο του δικηγόρου Νίκου Ανδρικόπουλου, ο οποίος όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί ήταν εκείνος που μίσθωνε την «βίλα Πετσίτη» στη Βαρυμπόμπη ως παρένθετος ενοικιαστής καταβάλλοντας μίσθωμα 1.850 ευρώ το μήνα. Ο κ. Ανδρικόπουλος συνδεόταν ως νομικός σύμβουλος και με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Πετσίτης τον επισκεπτόταν ως «εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Ανδρικόπουλος εντάχθηκε στην «παρέα της Καισαριανής» η οποία αποτελείτο από τους Πετσίτη, Κιτσάκο και Παππά, ενώ εμφανίζεται να παίζει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου με μία άλλη παρέα, αυτή της Πάρου, η οποία απαρτίζεται από τους Λάκη Λαζόπουλο και τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που επίσης θεωρούνται φίλοι του δικηγόρου.

«Πηγές εντός του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν πως με όχημα αυτές τις δύο παρέες ο Νίκος Ανδρικόπουλος έχει κάνει χρυσές δουλειές στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που άλλωστε προκύπτει από τα ανθηρά οικονομικά μεγέθη τόσο της δικηγορικής εταιρείας Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες, όσο και της εισπρακτικής εταιρείας (εταιρεία διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις) NPA Servicing, της οποίας είναι δικαιούχος», αναφέρει το Newsbomb, επισημαίνοντας ότι συνεργαζόταν ήδη προ ΣΥΡΙΖΑ και με τους Δημήτρη Κοντομηνά και Δημήτρη Κοπελούζου.

Επιπλέον σημειώνεται ότι κυπριακές πηγές συνδέουν τον Νίκο Ανδρικόπουλο με τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος διαχειριζόταν offshore και κυπριακές εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη που είχαν εμπλακεί στα αμαρτωλά δάνεια της Proton Bank. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπόθεση Πετσίτη έβαλε στο στόχαστρο των ερευνών και τον Νίκο Ανδρικόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχε δύο εξωχώριες εταιρείες σε Κύπρο και Βουλγαρία, ενώ εντοπίστηκαν και μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς του σε Ελβετία και Βρετανία.

«Από τους εν λόγω ελέγχους αποδεικνύεται ότι «στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» ο Ανδρικόπουλος καβάλησε το κύμα της επιτυχίας. Είναι ενδεικτικό πως το 2016 ο Ανδρικόπουλος δήλωσε συνολικό ατομικό εισόδημα 1,25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,1 εκατ. ευρώ από μερίσματα ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης (…) Το 2017 τα ατομικά του εισοδήματα εκτινάχθηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 55% σε ετήσια βάση. Έτσι, δήλωσε συνολικό ατομικό εισόδημα 1,94 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,7 εκατ. ευρώ από μερίσματα ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης (..)», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Newsbomb.

Follow the money: Κύπρος, Σιγκαπούρη και Λιχτενστάιν

Ενα ακόμα κομμάτι του παζλ μπαίνει στο κάδρο των αποκαλύψεων από το CNN Greece, το οποίο δημοσιεύει στοιχεία για εταιρείες που χρησιμοποίησε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για να φυγαδεύσει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, απογυμνώνοντας από περιουσιακά στοιχεία την ELFE και φεσώνοντας τη ΔΕΠΑ και τις τράπεζες.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για 6,4 εκατ. ευρώ που πήρε ο Λαυρεντιάδης από το ταμείο της ELFE αξιώνοντας την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου ύψους 23,7 εκατ. που είχε χορηγήσει ο ίδιος στην εταιρεία και το οποίο έληγε μετά από τέσσερα χρόνια.

«O υπόδικος επιχειρηματίας είχε προλάβει και είχε φυγαδεύσει σε Κύπρο, Σιγκαπούρη και Λιχτενστάιν τεράστια ποσά από αυτά που καταχράστηκε και δεδομένου ότι δεν είχε εμφανείς πόρους στην Ελλάδα, η ταμειακή του “στενότητα” τον οδήγησε να “βάλει χέρι” στο ταμείο της ELFE», αναφέρει το CNN Greece.

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την κυπριακή Nikastero Trading Limited, μέτοχο της ELFE, η οποία είχε λάβει δάνεια από την Proton Bank, και στην οποία διευθυντής εμφανίζεται ο Σωτηράκης Παναγιώτου (συνεργάτης του κύπριο δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου), τον οποίον εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από στοιχεία που διαθέτουν οι κυπριακές και ελληνικές αρχές, πραγματικός ιδιοκτήτης της Nikastero είναι το ίδρυμα ZVM Foundation Lichtenstein, με έδρα το Λιχτενστάιν, με το οποίο συνδέονται τα παιδιά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη – στο Λιχτενστάιν πέρα από την Κύπρο, φέρεται να έχουν επικεντρωθεί και οι έρευνες των αρχών σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...