511
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα παιχνίδι του φωτογραφικού φακού κατά τις δηλώσεις του με τον Ζάεφ στα Σκόπια. Τα όσα είπε άφησαν μια αντίστοιχη θολούρα... | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το ραντάρ της Μίκρας

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Απριλίου 2019, 13:21
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα παιχνίδι του φωτογραφικού φακού κατά τις δηλώσεις του με τον Ζάεφ στα Σκόπια. Τα όσα είπε άφησαν μια αντίστοιχη θολούρα...
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το ραντάρ της Μίκρας

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 3 Απριλίου 2019, 13:21

Είναι δύσκολο να ερμηνεύσεις Τσίπρα. Ακόμη κι οι ρέκτες μελετητές του δυσκολεύονται. Είπε, ας πούμε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, επί λέξει στα Σκόπια την Τρίτη, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ζόραν Ζάεφ: «Εγώ, για παράδειγμα, κάθε φορά που πήγαινα με το κυβερνητικό αεροσκάφος προς την Ευρώπη, προς τις Βρυξέλλες, παρατηρούσα ότι ο πιλότος έκανε μια παράκαμψη, μια παράκαμψη, για να μην περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τότε. Λοιπόν, αυτή η ανοησία σταματάει, όχι μόνο δεν θα κάνουμε παράκαμψη, μπορεί να κάνουμε και κάποιες βόλτες να σας χαιρετάμε, να πηγαίνουμε στον προορισμό μας πιο σύντομα».

Εδώ γελάνε, που λέγανε παλιά οι γελοιογράφοι! Διότι η διαδρομή Αθήνα-Βρυξέλλες ή Αθήνα προς οποιαδήποτε από τις πόλεις που ο κ. Τσίπρας αποκαλεί «Ευρώπη» δεν χρειάζεται να περάσει από τον εναέριο χώρο των Σκοπίων. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας; Μήπως τυχόν τίποτε δόλιοι πιλότοι τον ξεγελούν; Ποιος να ξέρει; Πάντως, στη διάρκεια των δηλώσεών του το ένιωθε, το ζούσε εκείνη την ώρα, ήταν θυμωμένος επειδή πράγματι πίστευε ότι «ο πιλότος έκανε παράκαμψη».

Σκέψου, όμως, να πάρει το κυβερνητικό αεροσκάφος τώρα και να αρχίσει να κάνει βόλτες χαιρετώντας πάνω από τα Σκόπια, ενώ πηγαίνει στις Βρυξέλλες! Να νομίζει κιόλας ο κ. Τσίπρας ότι κόβει δρόμο και θα φτάσει πιο γρήγορα στον προορισμό του!

Πάντως, τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας πετούν πάνω από τη χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, υπάρχει και πτήση Αθήνα – Σκόπια της Aegean Airlines που εγκαινιάστηκε με μεγάλα ταρατατζούμ από τον Νίκο Κοτζιά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, την 1η του περασμένου Νοεμβρίου.

Με τέτοια αίσθηση γεωγραφίας και προσανατολισμού, άντε τώρα να ερμηνεύσεις τα λεχθέντα από τον κ. Τσίπρα για το «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Είπε: «Αλλά για να μη μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, για τη βοήθεια και όσον αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, και ό,τι αφορά όμως τη βοήθεια την τεχνική μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο Αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα των πτήσεων, στον τομέα της τεχνικής ασφάλειας».

Πολλά πλήκτρα χτυπήθηκαν προκειμένου οι σχολιαστές να μπορέσουν να ερμηνεύσουν τις είναι αυτό «το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη». Καταρχάς, ποιο είναι αυτό το «αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη»; Το στρατιωτικό αεροδρόμιο, λένε οι επιφορτισμένοι από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρουν την τάξη στους φωνασκούντες αντιφρονούντες των social media (για συντομία, θα αναφέρονται ως «επιφορτισμένοι»).

Αυτό δεν στέκει, όμως, διότι στο «στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας» δεν υπάρχει τέτοιο ραντάρ. Να εννοεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» που μέχρι το 1992 ονομαζόταν «Κρατικός Αερολιμήν Μίκρας Θεσσαλονίκης»; Πιθανώς, αλλά αποκλείεται να θυμόταν την ονομασία που έχουμε ξεχάσει κι εμείς οι Θεσσαλονικείς.

Αντε πες ότι καταλάβαμε ποιο αεροδρόμιο εννοεί. Το ραντάρ, όμως; Τα ραντάρ γύρω από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στην Περαία και τον Χορτιάτη. Οχι στη Μίκρα. Ωστόσο, οι «επιφορτισμένοι» προσπαθούν σκληρά να μας πείσουν ότι το ραντάρ βρίσκεται στη Μίκρα και ότι μόνον κακόπιστοι μπορεί να πιστεύουν ότι σκοπίμως ο Πρωθυπουργός δεν είπε τη λέξη «Μακεδονία» αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News