346
«Θλιβερός ο Πρωθυπουργός» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημπκρατίας Μαρία Σπυράκη | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕNEWS

ΝΔ: «Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη στον θλιβερό Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 17:51
«Θλιβερός ο Πρωθυπουργός» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημπκρατίας Μαρία Σπυράκη
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕNEWS

ΝΔ: «Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη στον θλιβερό Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 17:51

Τη σύσκεψη του Λαυρίου και τις πρωθυπουργικές δηλώσεις που την ακολούθησαν σχολίασε η Νέα Δημοκρατία διά της κομματικής εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη.

Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνει στην «άρνηση ανάληψης ευθύνης» και στην «τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι»:

«Ενας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια» είπε η κυρία εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Ποιος, εκτός από τους υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους υπουργούς του και την περιφερειάρχη Αττικής τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει να αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Ελληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη:

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Λαύριο, η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, ζήτησε και την αντικατάσταση του άρτι τοποθετηθέντος στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, τον οποίο χαρακτήρισε «στέλεχος με σκοτεινό κομματικό παρελθόν»:

«Επιχειρώντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, o Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Γιάννη Ταφύλλη, ένα στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο.

»Η Νέα Δημοκρατία ζητά επειγόντως την αντικατάσταση του κ. Ταφύλλη από πρόσωπο κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους 91 νεκρούς. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι άλλο ένα αποτυχημένο κομματικό στέλεχος για να διαχειριστεί κρίσεις, από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατέληγε: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το θέμα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη νέα επικοινωνιακή φιέστα που διοργανώνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...