446
Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης |

Σιμορέλης του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι να πρωτοκάνουμε μέσα σε τρία χρόνια;»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:01
Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης
|

Σιμορέλης του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι να πρωτοκάνουμε μέσα σε τρία χρόνια;»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 15:01

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι για όσα φριχτά συνέβησαν στο Μάτι φταίνε τα φαντάσματα του πολιτικού παρελθόντος και όχι η ανικανότητα του παρόντος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης έκανε αντίστοιχες δηλώσεις στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, για την τραγική φωτιά και τους δεκάδες νεκρούς στο Μάτι ευθύνονται: α) τα ακραία καιρικά φαινόμενα, β) τα ελλιπή μέσα και ο κακός συντονισμός και γ) ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να αλλάξει ακόμα όλα τα προβλήματα του ελληνικού κράτους!

«Για την τραγωδία έφταιξαν πολλά πράγματα. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και τη συγγνώμη. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε μόνο στους νεκρούς και να μη συζητήσουμε την επόμενη ημέρα. Αυτό είναι το βασικό. Αυτά τα τρία χρόνια τι να πρωτοκάνουμε;»

Με αυτό το ερώτημα απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, στην ερώτηση για τα αίτια της τραγωδίας. Και είναι τουλάχιστον κυνικό εκ μέρους του να μιλά για την προσήλωση της κυβέρνησης στην επόμενη μέρα και όχι στους νεκρούς(!) όταν μία ολόκληρη χώρα ακόμα θρηνεί και δεν μπορεί να συνέλθει από τον άδιχο χαμό τόσων ανθρώπων. Αν μάλιστα η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν χρησιμοποιούσε τόσο απροκάλυπτα το άλλοθι του κακού παρελθόντος, τώρα αντί να παλεύει με φαντάσματα άλλων πολιτικών αλλά και αποτεφρωμένων ανθρώπων, ίσως και να μη βρισκόταν σε τέτοιο αδιέξοδο.

«Θα τα αλλάξουμε, τι να πρωτοκάνουμε σε 3-3,5 χρόνια όταν βρήκαμε μια χώρα χρεοκοπημένη σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε ο βουλευτής.

Ο ίδιος δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση να μη βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης. «Αισθάνθηκα πάρα πολύ καλά μετά από καιρό γιατί δεν θέλαμε σε τέτοιες ημέρες που ψάχναμε τους νεκρούς εμείς να βγαίνουμε και να κάνουμε αντιπολίτευση ο ένας στον άλλο» είπε, χωρίς να πείσει, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι και να εμφανίζονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, δεν θα είχαν και πολλά να πούνε.

«Με ρωτάτε αν έγιναν όλα σωστά. Με 90 νεκρούς δεν μπορείς να πεις ότι τα έκανες όλα σωστά. Γι’ αυτή την τραγωδία είναι πολλοί παράγοντες που έφταιξαν. Δεν βάζετε καθόλου τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ότι όλη η χώρα είναι γεμάτη αυθαιρεσία» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας τη γνωστή καραμέλα για τη φύση που εκδικείται και τα ένοχα αυθαίρετα.

Επιμένοντας στη ρητορική της επόμενης ημέρας ο κ. Σιμορέλης συνέχισε: «Εσείς παίρνετε μόνο το μέρος αν υπήρχε καλός συντονισμός. Μια τέτοια συζήτηση έχει αρχίσει και νομίζω ότι στο τέλος θα βγει ένα συμπέρασμα και για τις ευθύνες τις δικές μας. Δεν μπορεί να μη συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα και τα ακραία φαινόμενα που μας λένε οι επιστήμονες».

Είναι να αναρωτιέται κανείς, αν σε λίγο καιρό η κυβέρνηση Τσίπρα θα ζητήσει από τη μητέρα φύση να αναλάβει την ευθύνη για τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...