295
Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη | twitter.com/PrimeministerGR

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 14:40
Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη
|twitter.com/PrimeministerGR

Τσίπρας: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 14:40

Μερική παραδοχή λαθών κατά την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο όπου έγινε σύσκεψη με συμμετοχή υπουργών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

«Η Αττική βίωσε μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. Η Ελλάδα βίωσε μια εθνική τραγωδία» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία».

Τόνισε όμως ότι «δεν θα πάμε ούτε βήμα παρακάτω, με οδηγό τη λήθη, απόφασή μας είναι κανένας και τίποτα να μην ξεχαστεί.

»Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού, ούτε να ελέγξουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα, όμως μπορούμε και οφείλουμε, γνωρίζοντας ότι θα ξανάρθουν, να προετοιμαστούμε καλύτερα.

»Κυρίως όμως οφείλουμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε, να γκρεμίσουμε μια μια τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκύψει το κεφάλι για να δει τα «πώς» και τα «γιατί» της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είπε ακόμη, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Λαύριο.

«Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και επέρριψε ευθύνες στην ανεξέλεγκτη δόμηση που απειλεί ανθρώπινες ζωές και η οποία δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή.

Σημειώνει πώς «ό,τι καταστρέφει δάση και ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο (σημείωση Protagon: εννοεί ό,τι συνιστά κίνδυνο) για τις ανθρώπινες ζωές, θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας και πιο πολύ στις επόμενες γενιές. Μπορούμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος».

«Η πρόθεσή μας είναι σαφής: οι περιοχές που έχουν πληγεί θα ανοικοδομηθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση που θα εγγυάται τη νομιμότητα, τον σεβασμό του περιβάλλοντος και –δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω- τη ζωή των κατοίκων τους» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...