439
Η Τόνια Μοροπούλου σε παλαιότερα δημόσια εμφάνισή της. «Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας» | INTIMENEWS

Μοροπούλου: Δεν μου ζήτησε να παραιτηθώ ο Μητσοτάκης – τα ήξεραν όλα στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 10:53
Η Τόνια Μοροπούλου σε παλαιότερα δημόσια εμφάνισή της. «Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας»
|INTIMENEWS

Μοροπούλου: Δεν μου ζήτησε να παραιτηθώ ο Μητσοτάκης – τα ήξεραν όλα στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 10:53

Πρόσωπο των ημερών, για όλους τους λάθος λόγους, έγινε ξαφνικά η Τόνια Μοροπούλου, υποψήφια μέχρι και το βράδυ της Κυριακής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Η καθηγήτρια του ΕΜΠ και μια από τις πρωταγωνίστριες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, απέσυρε άρον άρον την υποψηφιότητά της υπό το βάρος των αποκαλύψεων ότι εισέπραττε επί χρόνια παρατύπως τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα.

Η ίδια, μετά την παραίτησή της, βγήκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης από το πρωί της Δευτέρας για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, επιμένοντας στο ότι η όλη ιστορία ήταν ένας πόλεμος λάσπης που στήθηκε από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για να πληγεί η ΝΔ προεκλογικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η κυρία Μοροπούλου είπε ότι δεν είχε πρόθεση να παίρνει τη σύνταξη, αλλά της πιστωνόταν στον λογαριασμό από τον ασφαλιστικό της φορέα. «Δεν έπαιρνα εγώ τη σύνταξη, την πίστωνε το Ταμείο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως από το 2010 ήταν παράνομο το να λαμβάνει ακόμη τη σύνταξη καθώς τότε άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια. Είπε ότι πάντως κατέθετε φορολογικές δηλώσεις και το ελληνικό κράτος τη φορολογούσε για αυτά τα εισοδήματα. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται.

Εξήγησε ότι μόλις το έμαθε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και όπως είπε στην εκπομπή έχει ήδη επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα που έχει λάβει. Η δε προσφυγή στα δικαστήρια αφορά στο γεγονός ότι η ίδια έχει ήδη πληρώσει ένα μέρος των χρημάτων που της ζητούνται.

Για την κυρία Μοροπούλου όλα έγιναν απολύτως νόμιμα, ή έστω μη παράνομα. Και η όλη ιστορία είναι μια ενορχηστρωμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πλήξει την ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών. Οπως είπε, αυτός ήταν ο λόγος που τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων, για να μην χτυπηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, αν ο πρόεδρος της ΝΔ της ζήτησε να παραιτηθεί, η κυρία Μοροπούλου ουσιαστικά το διέψευσε, παραπέμποντας στην κυριακάτικη δήλωσή της στην οποία ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου»

Η κυρία Μοροπούλου είπε πάντως ότι όταν της είχε γίνει η πρόταση να είναι υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές είχε ενημερώσει το κόμμα ότι είχε προκύψει αυτό το ζήτημα.

Σε άλλη συνέντευξη, στον ραδιοσταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6», η κυρία Μοροπούλου έδωσε και λεπτομέρειες: «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων».

Και επανέλαβε πως «δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...