389
Ο Αλ. Τσίπρας στη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής | Twitter/Alexis Tsipras

Ο Τσίπρας επαναλαμβάνεται και προσπαθεί μάταια να αντιγράψει τον Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 08:04
Ο Αλ. Τσίπρας στη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής
|Twitter/Alexis Tsipras

Ο Τσίπρας επαναλαμβάνεται και προσπαθεί μάταια να αντιγράψει τον Ανδρέα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2019, 08:04

Η μόνη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα πριν από τις ευρωεκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εθνικές εκλογές είναι μια μικρή αυτοκριτική.

«Δώσαμε όλο μας το βάρος για να βγούμε από τα μνημόνια & αφήσαμε πίσω κρίσιμα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Θέλω, με το χέρι στην καρδιά, να πω σε όλες και όλους που απείχαν στις ευρωεκλογές ή στήριξαν άλλα κόμματα για να μας δώσουν ένα μήνυμα, ότι έχουν δίκιο», είπε σε ομιλία του στη Φλώρινα το βράδυ της Κυριακής. Είναι και αυτό μια μικρή αλλαγή, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πρώτη του αντίδραση (και του ίδιου και όλων στον ΣΥΡΙΖΑ) μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου ήταν ότι ο κόσμος δεν είχε καταλάβει, απείχε, κουράστηκε (εδώ).

Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να επαναλαμβάνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί το ίδιο αφήγημα (που αποδοκιμάστηκε στις ευρωκάλπες) διανθισμένο όμως με προσωποκεντρικές αναφορές:

Για τον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το απόλυτο «κακό» («πίσω από τις μεταρρυθμίσεις του κρύβεται ανθρώπινο αίμα», έφτασε στο σημείο να πει σε συνέντευξή του το Σάββατο) ενώ στον αντίποδα, ο ίδιος είναι κάτι σαν μια μετάλλαξη του… Ανδρέα Παπανδρέου. Στη Φλώρινα ο κ. Τσίπρας δεν είχε πρόβλημα να απευθυνθεί στα «περήφανα γηρατειά» (!) ενώ νωρίτερα –σε σχόλιό του στο Twitter για την 23η επέτειο από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ– είχε υπενθυμίσει ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει όχι μόνο το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια αλλά και τη θεωρία του ότι το «ματς γυρίζει», ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει πίσω χαμένους ψηφοφόρους (που νομίζει ότι ακόμα του ανήκουν) και να ανατρέψει τη διαφορά του 9,35% που έδωσε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας η κάλπη των ευρωεκλογών.

Το είπε στη Φλώρινα, βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να τον ακούσει. «Πριν έρθω εδώ στη Φλώρινα είχα κι εγώ αμφιβολίες. Ομως τώρα πια δεν έχω. Και όμως γυρίζει!», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Βέβαια και πάλι δεν είπε κάτι καινούργιο. Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, σε ομιλία του στη Λάρισα πάλι μιλούσε για αμφιβολίες που διέλυσε η παρουσία του πλήθους. «Γεμίσατε την Κεντρική πλατεία της Λάρισας από άκρη σε άκρη, στείλατε μήνυμα νίκης για την επόμενη Κυριακή. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι μπροστά» είχε πει το βράδυ της 21ης Μαΐου. Πέντε ημέρες μετά έφαγε 9,35% στο κεφάλι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...