304
O Nίκος Μαρκουλάκης στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega | YouTube

Μαρκουλάκης: Mea culpa το «ενάντια στις εισηγήσεις των ειδικών» – Ημουν απρόσεκτος

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 11:14
O Nίκος Μαρκουλάκης στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega
|YouTube

Μαρκουλάκης: Mea culpa το «ενάντια στις εισηγήσεις των ειδικών» – Ημουν απρόσεκτος

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 11:14

Το «ευχαριστώ» που είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον Πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, επειδή άφησαν ανοικτά τα θέατρα, «ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών» –όπως ήταν η ακριβής διατύπωσή του– ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με το ερώτημα «ποιος αποφασίζει τελικά για τα μέτρα κατά του κορονοϊού» (εδώ) να αιωρείται στις περισσότερες συζητήσεις.

Σε νέες δηλώσεις του, o Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης –ηθοποιός, σκηνοθέτης και υποψήφιος στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του 2019– παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η διατύπωση που επέλεξε στις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. «Οι λέξεις ήταν λάθος, ήταν απρόσεκτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο Mega.

«Eκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στη διατύπωσή μου των ευχαριστηρίων για το ότι έμειναν ανοιχτά τα θέατρα, γράφοντας αυτή την περίφημη φράση “ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών”. Προφανώς, δεν εννοώ ότι πήγε κανείς ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών, ούτε πρέπει γενικά να πηγαίνουμε ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών. Η δική μου συμπεριφορά και ο δικός μου τρόπος μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών φυσικά. Τους ειδικούς θα ακούμε. Οι λέξεις ήταν λάθος, ήταν απρόσεκτες», δήλωσε συγκεκριμένα (δείτε κάτω το βίντεο των δηλώσεων του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη).

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ι. Δελή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος λόγω κορονοϊού.

Στην απάντησή της, η υπουργός έκανε ειδική αναφορά στις χειμερινές θεατρικές παραστάσεις, γνωστοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν και οι διαδικασίες με τις οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τον χειμώνα όλες οι παραστάσεις. Η κυρία Μενδώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς, όπως σημείωσε, σε όλες τις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν το καλοκαίρι τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...