314
Οι Τραμπ, Πούτιν και Τζόνσον συγκαταλέγονται στους συνομιλητές της Μέρκελ οι οποίοι ευθύνονται για αυτό το εκφραστικότατο βλέμμα |

Λέει πολλά το απελπισμένο βλέμμα της Μέρκελ…

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 11:19
Οι Τραμπ, Πούτιν και Τζόνσον συγκαταλέγονται στους συνομιλητές της Μέρκελ οι οποίοι ευθύνονται για αυτό το εκφραστικότατο βλέμμα
|

Λέει πολλά το απελπισμένο βλέμμα της Μέρκελ…

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2019, 11:19

Μία ατάκα της Μέρκελ που εξαπολύθηκε στο αποκορύφωμα του Μεταναστευτικού, το 2015, το σλόγκαν «Θα τα καταφέρουμε!», χρησιμοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον –και στα Γερμανικά, μάλιστα– μιλώντας στον γερμανικό Τύπο, παρουσία της καγκελαρίου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Το θέμα των επαφών τους δεν ήταν βεβαίως το Μεταναστευτικό – μέγα ζήτημα τότε, που είχε «πνίξει» τη Γερμανία και μέσα σε λίγον καιρό αφάνισε και τις φιλοδοξίες της ίδιας της καγκελαρίου. Ούτε το Brexit είναι δυνατόν να ιδωθεί από τέτοιαν οπτική γωνία, μεταναστευτική σαν να λέμε, όσο βρετανικό φλέγμα (ή άλλους χυμούς) και αν διαθέτει ο άνθρωπος που άπλωσε την αρίδα του στο τραπεζάκι του Μακρόν για να του δείξει ότι έχει σόλες τσίλικες.

Είπε ο βρετανός πρωθυπουργός: «Θέλουμε μια συμφωνία και περιμένουμε μια συμφωνία, και νομίζω ότι θα την πάρουμε. Wir schaffen das!»

Μόλις το σλόγκαν της καγκελαρίου βγήκε από το στόμα του Μπόρις σαν βλήμα, της  Ανγκελα της γύρισαν τα μάτια – κυριολεκτικώς.

Ευγλωττο το βλέμμα της Ανγκελα – ο Μπόρις μόλις είχε είχε πει, στα Γερμανικά, μία διάσημη δική της ατάκα για το Μεταναστευτικό, μόνο που τη συνέδεσε με το Brexit | CreativeProtagon – REUTERS/Fabrizio Bensch

Ο επιπεφυκώς των βολβών της έβαλε τα δυνατά του και οι ίριδες έστειλαν τις κόρες μια βόλτα ψηλά, να δουν τις ψευδοροφές και τα επιχρίσματα, προτού τις επαναφέρει σε ένα κάποιο ευθύ και νορμάλ βλέμμα. Δεν ήταν οφθαλμαπάτη: τέτοια συμπεριφορά των ματιών δηλώνει μόνο κούραση βαθιά – και μάλλον εξαιτίας απελπισίας. Η Μέρκελ φαίνεται να έχει πήξει.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η βόλτα των οφθαλμών της καγκελαρίου στα… χάη έχει γίνει το «σήμα κατατεθέν» της γράφει η βρετανική The Telegraph.

Σε αυτό το αποκαλυπτικό βλέμμα, που δεν κρύβει τη βαρεμάρα ή την αποστροφή, κατέφυγε η Μέρκελ μιλώντας και με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον πρόεδρο Πούτιν, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...