249
Εκκεντρικός ή άξεστος; Μα είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να κάθεται έτσι; | Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Το δεξί του πόδι: είναι ο Μπόρις Τζόνσον εκκεντρικός ή απλώς άξεστος;

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 21:35
Εκκεντρικός ή άξεστος; Μα είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να κάθεται έτσι;
|Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Το δεξί του πόδι: είναι ο Μπόρις Τζόνσον εκκεντρικός ή απλώς άξεστος;

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2019, 21:35

Αστραπηδόν πλέον μεταδίδονται σε όλον τον κόσμο και ταυτοχρόνως τα πράγματα που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ή και σε εξευτελίζουν ακόμη, διότι έτσι είναι η εποχή μας και τέτοια τα social media.

Και αυτά τα στοιχειώδη στάνταρ της επικοινωνίας ένας πολιτικός οφείλει να τα γνωρίζει: δεν πρέπει να έχει επίγνωση μόνο των κινδύνων που καραδοκούν σε κάθε βήμα του, αλλά και των κινδύνων που απειλούν το… καθισιό του.

Ο Μπόρις Τζόνσον βέβαια «είναι εκκεντρικός τύπος», όπως όλοι γνωρίζουν. Εχει φωτογραφηθεί σε διάφορες «ακατάλληλες» πόζες, πολλές από τις οποίες είναι τόσο μπανάλ που δικαιούται ο καθένας να υποθέσει ότι μάλλον τις έστησε ο ίδιος με τους φωτογράφους.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου φωτογραφήθηκε (και βιντεοσκοπήθηκε) μέσα στο προεδρικό μέγαρο των Παρισίων να συνομιλεί με τον Εμανουέλ Μακρόν και να έχει το δεξί πόδι του πάνω σε ένα τραπεζάκι του καφέ. Το περιστατικό συνέβη λίγο προτού αποχωρήσουν οι φωτορεπόρτερ.

Ο «τύπος» το έκανε συνειδητά, για να «εντυπωσιάσει» τους φακούς και τις κάμερες; Το έκανε επειδή πρέπει να αποδεικνύει πάντα την εκκεντρικότητά του; Το έκανε επειδή μπέρδεψε τα «παλάτια»; Επειδή ο περιποιητικός Μακρόν τον έκανε να νιώσει σαν στο σπίτι του; Λένε ότι ο Γάλλος αστειεύτηκε ότι αυτό το τραπεζάκι κάνει και για υποπόδιο και ο Βρετανός είπε να το δοκιμάσει. To έκανε φευγαλέα, συνειδητοποίησε την γκάφα αλλά ήταν πια αργά —ο φωτογραφικός φακός του Κριστόφ Πετί Τεσόν τον είχε ήδη καταγράψει;

Θεός και η (βρετανική) ψυχή του.

Πληκτρολογώντας Johnson foot στο πλαίσιο αναζήτησης της Google ο φιλοπερίεργος περιηγητής του Ιντερνετ θα ικανοποιηθεί και με το παραπάνω. Ιδού:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...