260
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο βγάζει τη γραβάτα του σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη | REUTERS

Ιταλία: Σε διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησής του καλεί ο Λουίτζι Ντι Μάιο!

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 17:13
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο βγάζει τη γραβάτα του σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη
|REUTERS

Ιταλία: Σε διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησής του καλεί ο Λουίτζι Ντι Μάιο!

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 17:13

Να κατέβουν στους δρόμους κατά της κυβέρνησης,  ζητεί από τους ιταλούς πολίτες ο Λουίτζι Ντι Μάιο, πρώην επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Παρότρυνση που θα ήταν φυσιολογική, αν ο ίδιος και το κόμμα του δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας είπε ότι ο λαός πρέπει να διαδηλώσει ειρηνικά στη Ρώμη το Σάββατο εναντίον ενός συστήματος «που θέλει να ακυρώσει τους νόμους μας» και συγκεκριμένα μίας τροπολογίας που μειώνει την σύνταξη των βουλευτών.

Ελα όμως, που έτσι υπονομεύει την ίδια την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει μαζί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Νίκολα Ζινγκαρέτι, ένας συνασπισμός ο οποίος είναι ιδιαίτερα εύθραυστος μετά και τη συντριπτική ήττα των Πέντε Αστέρων στις εκλογές της Εμίλια Ρομάνια και της Καλαβρίας, όπου το κίνημα έχασε περισσότερους από τους μισούς ψηφοφόρους του σε σχέση με το 2018.

Και όλα αυτά, ενώ παραμονεύει «στη γωνία» ο Ματέο Σαλβίνι με την ακροδεξιά του Λέγκα για να έλθει ξανά στην εξουσία.

Ο Γιάκοπο Ιακομπόνι, συγγραφέας βιβλίου για το κίνημα, είπε στην Guardian ότι το κάλεσμα του Ντι Μάιο έχει στόχο να υπενθυμίσει στο κόμμα τα ιδανικά πάνω στα οποία δημιουργήθηκε. Το κίνημα των Πέντε Αστέρων, δημιουργία του κωμικού Πέπε Γκρίλο, τα κατάφερε περίφημα στην αντιπολίτευση, αλλά έχει αποτύχει στην εξουσία – όπως είναι παντού άλλωστε η μοίρα των λαϊκιστικών κομμάτων.

Ο Ντι Μάιο ισχυρίστηκε επίσης ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τον βασικό μισθό.

«Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να μην δημιουργήσει μία αληθινή κρίση, αλλά να κάνει τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του να αισθανθούν όμορφα με τη δική τους πολιτική ιστορία», είπε ο Ιακομπόνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...