294
Η Τσιτσιολίνα, εδώ σε φωτογραφία από το 2012, είχε περάσει από τα έδρανα της ιταλικής Βουλής και δικαιούται σύνταξη | EPA/ALESSANDRO DI MEO

Η Τσιτσιολίνα επιστρέφει στην πολιτική, γιατί τα Πέντε Αστέρια τής έκοψαν τη σύνταξη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 13:25
Η Τσιτσιολίνα, εδώ σε φωτογραφία από το 2012, είχε περάσει από τα έδρανα της ιταλικής Βουλής και δικαιούται σύνταξη
|EPA/ALESSANDRO DI MEO

Η Τσιτσιολίνα επιστρέφει στην πολιτική, γιατί τα Πέντε Αστέρια τής έκοψαν τη σύνταξη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 13:25

Στην πολιτική επιστρέφει η πιο γνωστή πορνοστάρ της Ιταλίας, η Τσιτσιολίνα, τρεις δεκαετίες μετά την είσοδό της στη Βουλή.

Η κατά κόσμον Ιλόνα Στάλερ ίδρυσε κόμμα γιατί έχει εξοργιστεί με την πολιτική του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Αιτία, η περικοπή της σύνταξής της, γράφουν οι Times.

Το κόμμα έχει το πρωτότυπο όνομα DNA, δηλαδή Democrazia, Natura e Amore (Δημοκρατία, Φύση και Ερωτας) και φυσικά θα δώσει αγώνα υπέρ των σεξουαλικών ελευθεριών.

Η 68χρονη σήμερα Στάλερ, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80, είχε κατέβει στις εκλογές το 1987 ποζάροντας ημίγυμνη για την προεκλογική εκστρατεία της. Κατάφερε να εκλεγεί με το Ριζοσπαστικό Κόμμα – αν μη τι άλλο, ήταν μια πρωτιά η παρουσία μιας εν ενεργεία πορνοστάρ στη Βουλή.

Το πρόγραμμα και τα αιτήματά της ήταν συνδύαζαν την πολιτική και τα κοινωνικά θέματα με το σεξ. Ζητούσε, μεταξύ άλλων, να επιτρέπονται οι ερωτικές επαφές των φυλακισμένων με τους επισκέπτες, ενώ προσφέρθηκε να περάσει μια βραδιά με τον Σαντάμ Χουσεΐν για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Λόγω του περάσματός της από τη Βουλή, η Στάλερ δικαιούταν σύνταξη τέως βουλευτή που ανερχόταν σε 3.100 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο, πέρυσι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων περιέκοψε τη σύνταξη κατά 1.000 ευρώ, υλοποιώντας την απόφασή του να περιορίσει τα προνόμια των πολιτικών. Δεν είναι, πάντως, το μόνο έσοδο της Στάλερ, που εμφανίζεται συχνά σε ριάλιτι και τοκ σόου.

Είναι αντισυνταγματική η περικοπή και με προσβάλλει, ξεσπάθωσε η Στάλερ, που πρόσθεσε ότι επανέρχεται στην πολιτική για να καταδείξει και την υποκρισία των (εν ενεργεία) πολιτικών που κρατούν τους δικούς τους μισθούς ανέπαφους. «Ας μειώσουμε στο μισό και τις αμοιβές!» είναι η αντιπρότασή της.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, πριν ακόμη μπει στην κυβέρνηση το 2018, έβαζε ψηλά στην ατζέντα ζητήματα κατάργησης προνομίων για τους πολιτικούς. Εξακολουθεί μάλιστα να τα θέτει τώρα, που δημοσκοπικά έχει αρχίσει να χάνει έδαφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...