199
| Nikos Libertas / SOOC

Η ώρα του Προϋπολογισμού στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 16:44
|Nikos Libertas / SOOC

Η ώρα του Προϋπολογισμού στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 16:44

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων αρχίζει το απόγευμα του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2020.

Στην έναρξη της συζήτησης θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο προϋπολογισμός του 2020, όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας μας στο μέλλον. Ενσωματώνει όλες τις μεταρρυθμίσεις που νομοθετήσαμε και είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που, όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς ενσωματώνει όλες τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. Αποδεικνύει πως, ό,τι είπαμε, το κάνουμε».

Η συζήτηση θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και των αρχηγών των κομμάτων.

Θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία -κατά παράδοση- λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει υπέρ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να το καταψηφίζουν, και την Ελληνική Λύση να επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...