187
Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που συνετρίβη στη Λιβύη | Twitter

Η Τουρκία στέλνει drones στα Κατεχόμενα – αλλά τα χάνει στη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:42
Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που συνετρίβη στη Λιβύη
|Twitter

Η Τουρκία στέλνει drones στα Κατεχόμενα – αλλά τα χάνει στη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:42

Ενα νέο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα, για την απογείωση drones, έχει πλέον στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία στη Λιβύη έχει αρχίσει να μετρά αποτυχίες στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Την Παρασκευή, το αυτοαποκαλούμενο «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, άοπλα ή οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Μια ομάδα ειδικών από την Αγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Στη Λιβύη, ένα τουρκικό drone Bayraktar TB.2 κατέπεσε στην Τρίπολη, πιθανόν κτυπημένο από τις  δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), οι οποίες μάχονται την κυβέρνηση της Τρίπολης – την ίδια αυτή κυβέρνηση που προχώρησε σε συμφωνία με την Αγκυρα για την ΑΟΖ.

Το drone, που ήταν μάλιστα οπλισμένο, είχε εντοπιστεί νωρίς την Παρασκευή νότια της Τρίπολης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...