184
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης | Nikos Libertas / SOOC

Εξηγήσεις για το άρθρο του στα «Νέα» έδωσε ο Κώστας Σημίτης

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 15:13
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
|Nikos Libertas / SOOC

Εξηγήσεις για το άρθρο του στα «Νέα» έδωσε ο Κώστας Σημίτης

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 15:13

Αποστάσεις από τον πρωτοσέλιδο τίτλο των «Νέων» τα οποία φιλοξενούν το άρθρο του για τα ελληνοτουρκικά και την κληρονομιά της Συμφωνίας του Ελσίνκι, αλλά και από την πολιτική ερμηνεία που δόθηκε σε αυτή τη παρέμβασή του, επιχείρησε να πάρει ο Κώστας Σημίτης.

Η δημοσιοποίηση του άρθρου θεωρήθηκε από πολλούς –και όχι άδικα- ως  ευθεία βολή του πρώην Πρωθυπουργού κατά των χειρισμών του διαδόχου του στην πρωθυπουργία, Κώστα Καραμανλή.

«Το αποτέλεσμα της στάσης του 2004 είναι οι σημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της Τουρκίας», γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Σημίτης που τιτλοφορείται «Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε».

Καθώς αυτό το άρθρο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και από τη ΝΔ ενώ η Φώφη Γεννηματά έσπευσε να συνταχθεί πλήρως, ο κ. Σημίτης εξέδωσε μία γραπτή δήλωση, η οποία ανέφερε:

«Το σημερινό άρθρο μου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” έχει τίτλο “Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε” και αναφέρεται στη συμφωνία του Ελσίνκι.

» Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς, όπως εκείνος που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, μου ήταν πάντα ξένοι».

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...