595
|

Μετανιωμένοι εμφανίζονται οι Ρομά που σκότωσαν τη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 16:13

Μετανιωμένοι εμφανίζονται οι Ρομά που σκότωσαν τη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 16:13

Συγγνώμη ζητούν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας, με θύμα την 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την οποία πάτησαν με το αυτοκίνητο τους και την σκότωσαν, στις 7 Δεκεμβρίου.

Λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να της αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Οι δύο Ρομά, 28 και 26 ετών, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, είχαν βάλει στο μάτι την 73χρονη από την λαϊκή αγορά, όπου είχαν πάει από το πρωί και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες. Εκεί πρόσεξαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε η γυναίκα στο λαιμό, την οποία αποφάσισαν να αρπάξουν στην πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο φρικτό έγκλημα.

Και οι δύο είναι σεσημασμένοι, ο 28χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά την διάρκεια συμπλοκής που είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ Ρομά και Αλβανών, καθώς και για ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο 26χρονος είναι σεσημασμένος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Οι δράστες, οι οποίοι παραδόθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων με δικηγόρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και προβάλλουν ως δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν ότι πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα.

«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση.

Τι ισχυρίστηκαν οι δράστες

Ο 28χρονος, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, κατέθεσε ότι δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο που προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και τον γιο της, που βρίσκονταν στο σπίτι.

Οπως είπαν, σταμάτησαν με το ασημί αυτοκίνητο, το οποία ανήκει στην μητέρα του 26χρονου, έξω από το σπίτι της 73χρονης, την οποία παρακολουθούσαν και ο 26χρονος βγήκε από το όχημα και την φώναξε δήθεν για να ρωτήσει κάτι, αλλά μόλις εκείνη τον πλησίασε, της άρπαξε την αλυσίδα.

Η 73χρονη όμως αντέδρασε δυναμικά και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο το σταματημένο αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν έξω και πάλευε με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, χωρίς να καταφέρει να πάρει την αλυσίδα, μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με τον συνεργό του κινήθηκαν προς τα εμπρός. Χωρίς να κόψουν ταχύτητα πέρασαν πάνω από την γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η αστυνομία

Την σοβαρή υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Αρχικά, από τις έρευνες των αστυνομικών, το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των δεδομένων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Όλες αυτές τις ημέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίως στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις ημέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.

Τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, οι δύο δράστες εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...