268
Η Κίρστεν Σίνεμα στο Κογκρέσο τον Αύγουστο | REUTERS/Jonathan Ernst

Γερουσία: Αποχώρησε από τους Δημοκρατικούς η Σίνεμα – δήλωσε ανεξάρτητη

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 14:49
Η Κίρστεν Σίνεμα στο Κογκρέσο τον Αύγουστο
|REUTERS/Jonathan Ernst

Γερουσία: Αποχώρησε από τους Δημοκρατικούς η Σίνεμα – δήλωσε ανεξάρτητη

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 14:49

Εγκατέλειψε το στρατόπεδο των Δημοκρατικών η γερουσιαστής Κίρστεν Σίνεμα, που μαζί με τον Τζο Μάντσιν, έφερε επανειλημμένα τον Τζο Μπάιντεν σε δύσκολη θέση, υποχρεώνοντάς τον σε αλλαγές σε νομοσχέδια για να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η 46χρονη γερουσιαστής από την Αριζόνα, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητη μαζί με τον Μπένι Σάντερς και τον Ανγκους Κινγκ, οι οποίοι όμως τάσσονται υπέρ των Δημοκρατικών στις ψηφοφορίες της Γερουσίας.

Χάρη στις νίκες των Δημοκρατικών υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές και την ψήφο της Κάμαλα Χάρις, η εύθραυστη ισορροπία υπέρ του κόμματος στη Γερουσία δεν θα διαταραχθεί. Ομως, ο Μάντσιν, γερουσιαστής από τη Δυτική Βιρτζίνια, απέκτησε πάλι τη δυνατότητα να εκβιάζει τον Μπάιντεν και να κρατά όμηρο το κόμμα για να υπερψηφίσει τα νομοσχέδιά του.

Η Σίνεμα δήλωσε στο CNN ότι η απόφασή της οφείλεται στο ξεπερασμένο δικομματικό σύστημα, το οποίο «δεν εκφράζει» ούτε την ίδια ούτε την Αριζόνα. «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λένε αλλά ό,τι είναι καλό για την πολιτεία και τη χώρα», είπε, τονίζοντας ότι ελπίζει να συνεργαστεί με γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα.

Η Σίνεμα δεν έχει διστάσει να ψηφίσει αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη Γερουσία. Δεν διευκρίνισε αν θα είναι υποψήφια το 2024.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Δημοκρατικοί κατείχαν την πλειοψηφία στη Γερουσία με 51-49 μετά τη μεγάλη νίκη του πάστορα Ράφαελ Γουόρνοκ στις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια. Τώρα όμως, θα χρειαστεί ξανά η ψήφος της αμερικανίδας αντιπροέδρου, σε περίπτωση ισοψηφίας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...