210
Εικόνα από την πυρκαγιά στο κέντρο | EASO/twitter.com

Εξέγερση στο hotspot της Μόριας

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 13:37
Εικόνα από την πυρκαγιά στο κέντρο
|EASO/twitter.com

Εξέγερση στο hotspot της Μόριας

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 13:37

Η καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου και ο παρατεταμένος εγκλεισμός στο νησί οδήγησαν εκατοντάδες μετανάστες στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο σε εξέγερση τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο.

Περίπου 150 μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, ήταν αυτοί που διαμαρτύρονταν, αναφέρει το lesvosnews.gr.

Εβαλαν φωτιές σε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα και τα πέταξαν φλεγόμενα στο χώρο όπου βρίσκονται εγκαταστημένα τα γραφεία των επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα πολιτικού ασύλου με αποτέλεσμα να καούν 8 κοντέινερ.

Οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Ασυλο (EASO) εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.

Ολοι οι εργαζόμενοι στον EASO είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι δραστηριότητες της Υπηρεσίας ανεστάλησαν για σήμερα Δευτέρα.

Στο κέντρο έσπευσαν διμοιρία των ΜΑΤ και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να κατασβέσουν τις φωτιές στα κοντέινερ. Η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα, ενώ και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πάνω από 330 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις τελευταίες τρεις ημέρες (από το πρωί της Παρασκευής και έως και το πρωί της Δευτέρας) και συγκεκριμένα 116 στη Λέσβο, 64 στη Χίο 64 και 156 στη Σάμο.

Στα τρία νησιά βρίσκονται, σύμφωνα με τις Αρχές, 11.559 πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές με δυνατότητα διαμονής 5.000 ατόμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...