360
Ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews | Youtube

Δένδιας: το διακύβευμα των εκλογών είναι η αλλαγή σελίδας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 20:01
Ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews
|Youtube

Δένδιας: το διακύβευμα των εκλογών είναι η αλλαγή σελίδας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 20:01

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η αλλαγή σελίδας σε μία σειρά από καίριους τομείς για την επανεκκίνηση της χώρας, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Euronews.

«Η Νέα Δημοκρατία επαγγέλλεται ένα διαφορετικό κράτος. Διαφορετικό θεσμικά και διαφορετικό οικονομικά», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών για να διευκρινίσει περαιτέρω:

«Στον οικονομικό τομέα πρέπει να φτάσουμε σε σοβαρούς ρυθμούς ανάπτυξης, το αναιμικό 1 – 1,5% δεν φτάνει. Η χώρα έχει υποστεί βαθιά κρίση και βαθιά από- επένδυση. Πρέπει να πάμε μπροστά.

»Στο θεσμικό, πρέπει να ξαναστήσουμε την Ελλάδα σαν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Επί ΣΥΡΙΖΑ κάναμε πολλά- πολλά βήματα πίσω. Η Δικαιοσύνη είναι μόνο ένα παράδειγμα».

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ήδη υπάρχει σειρά έτοιμων νομοθετημάτων για τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, όπως πχ για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ΝΔ, διαβεβαίωσε, δεν πρόκειται  να εμφανίσει πράγματα για τα οποία δεν έχει ζητήσει προηγουμένως την εξουσιοδότηση από το εκλογικό σώμα, επιδιώκει τη θετική ψήφο και θα εφαρμόσει την εντολή του ελληνικού λαού.

Οσο για την  Κυριακή των εκλογών, εκτίμηση του κ. Δένδια ήταν πως δεν θα υπάρξει μεγάλη αποχή. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «θα ήθελα να το προβλέψουμε και να το αποτρέψουμε. Είναι φρόνιμο εκείνη την ημέρα να μην πάμε για μπάνιο, ώστε οι επόμενες ημέρες για την Ελλάδα να είναι ακόμη καλύτερες».

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που του τέθηκαν στη συνέντευξη, ο πρώην υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «τα έχουμε υπογραμμίσει, προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση και θα λειτουργήσουμε για να τη βελτιώσουμε», δεσμεύθηκε, «και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πλαισίου, στο οποίο τα Σκόπια θέλουν να μπουν και να αποτελέσουν μέρος, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα, θα συζητήσουμε με τους ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας, να δούμε πού είναι τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα επιλύσουμε».

«Εμείς», τόνισε ο πρώην υπουργός και εκ των επικρατέστερων να αναλάβει τα ηνία της ελληνικής διπλωματίας στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, « θέλουμε καλές σχέσεις με τα Σκόπια και από εκεί και πέρα να τους βοηθήσουμε στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Ποιο θα είναι το ‘αντάλλαγμα’, μέσα σε εισαγωγικά; Η βελτίωση των προβλημάτων της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...