647
Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -σε πρώτο πλάνο- στα γραφεία της Πειραιώς | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα κυβερνήσει με τους καλύτερους

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 18:28
Ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -σε πρώτο πλάνο- στα γραφεία της Πειραιώς
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα κυβερνήσει με τους καλύτερους

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 18:28

Τις προτεραιότητες που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησής του σκιαγράφησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις τη Δευτέρα.

«Το σημαντικό», τόνισε, «είναι η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους καλύτερους. Και απ’ όσο γνωρίζω τον Κυριάκο αυτό θα κάνει. Μια κυβέρνηση που θα θυμίσει Εθνική Ελλάδος. Διότι σημασία δεν έχουν τόσο οι ισορροπίες. Σημασία έχει να μπουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορέσουν να τρέξουν γρήγορα και αποφασιστικά. Ώστε να καταλάβει ο κόσμος μέσα στο πρώτο εξάμηνο ότι αλλάζουν τα πράγματα».

«Δεν γίνονται θαύματα, ούτε υποσχόμαστε θαύματα. Υποσχόμαστε όμως ότι ο κόσμος θα αισθανθεί γρήγορα σημαντικές αλλαγές: Πρώτον θα δει μια κυβέρνηση η οποία πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά. Δεύτερον μία κυβέρνηση που έχει έτοιμα τα βασικά της νομοσχέδια και ένα πολύ σαφές πλάνο, μεγάλο ποσοστό του οποίου θα θελήσει να ολοκληρώσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Τρίτον θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή, πέρα από την οικονομία, και σε άλλα βασικά ζητήματα, όπως είναι η εκπαίδευση, η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η υγεία», διευκρίνισε  ο κ. Χατζηδάκης, για να περάσει στη συνέχεια σε μία σύντομη περιγραφή των προτεραιοτήτων για το α’ εξάμηνο της δικυβέρνησης ΝΔ:

«Το νομοσχέδιο που προτάξουμε αφορά την οργάνωση του κράτους και της κυβέρνησης. Θα συμπεριλαμβάνει παρεμβάσεις για την αυτοδιοίκηση. Θα δώσουμε παραπάνω αρμοδιότητες στους δημάρχους για να μπορούν να κυβερνώνται οι δήμοι.

»Επίσης θα κάνουμε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Διότι θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε πέραν ορισμένων ορίων πριν κλείσει η Βουλή. Και φυσικά η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

»Θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια, όπως το νομοσχέδιο για την φορολογία και για την ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, που θα είναι οριζόντιο νομοσχέδιο που θα ξεκινάει από τις εξαγωγές και τη ρευστότητα και θα φτάνει μέχρι τη χωροταξία και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Άλλο σημαντικό νομοσχέδιο θα είναι για τη δικαιοσύνη με κύριο στόχο την επιτάχυνση των δικών, διότι έχουμε φτάσει να είμαστε η χώρα του “ου μπλέξεις.” Οριζόντιο νομοσχέδιο θα είναι και αυτό για την εκπαίδευση. Θα αφορά όλες τις βαθμίδες με γνώμονα την άμιλλα, την προσπάθεια και την αξιοκρατία.

»Και βεβαίως, οι παρεμβάσεις του πρώτου 6μήνου θα κλείσουν με τον εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα πάμε σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής».

«Πέραν αυτών», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «θα δώσουμε προτεραιότητα σε θέματα που δεν απαιτούνται τόσο μεγάλες νομοθετικές παρεμβάσεις όσο αυτό που λέμε πολιτική βούληση, όπως είναι η αστυνόμευση. Θα φύγουμε, δηλαδή, από το δόγμα Τόσκα ‘να κάνετε ότι κοιμάστε’ και θα δώσουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Να προχωρήσει όπως η ίδια ξέρει». «Με σεβασμό ασφαλώς στους κανόνες δικαίου και το κράτος δικαίου. Διότι ως φιλελεύθερο κόμμα σεβόμαστε τα ατομικά δικαιώματα και είμαστε εναντίον οποιασδήποτε κατάχρησης εξουσίας. Αλλά άλλο είναι η κατάχρηση εξουσίας και άλλο μια αστυνομία που κοιτάει τον Ρουβίκωνα, για παράδειγμα, και του δίνει και ταξί να φύγει απ’ τη Βουλή. Ε, αυτό δεν είναι ανεκτό», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι»

Με αφορμή εξάλλου τα τελευταία δημοσιεύματα για τη στάση Καραμανλή έναντι του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να θολώσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι.

«Η σφραγίδα του Καραμανλή στο Σκοπιανό μπήκε στο Βουκουρέστι. Εκεί απετράπη η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, διότι ακριβώς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο όνομα και σε όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εκεί η Ελλάδα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, μπροστά σε όλες τις άλλες χώρες», σημείωσε, υπογραμμίζοντας για την υποτιθέμενη αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» ότι «η επιστολή που θυμήθηκαν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δύο ή τρία χρόνια πριν το Βουκουρέστι».

Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν εδώ και τέσσερα χρόνια κυκλοφορούσε στον Τύπο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τότε δεν τους ενοχλούσαν αυτά; Και, εν πάση περιπτώσει, εάν δεν ισχύει ότι πρότειναν στον Καραμανλή να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας κάνει μια διάψευση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...