• Η αντίδραση του Δημήτρη –«και εγώ να τελειώσω»– Βίτσα όταν ο Τατσόπουλος ζητούσε να αποχωρήσει από το στούντιο

    Για την περιπέτεια της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, συγγραφέα και πρώην βουλευτή, θα τα διαβάσετε εδώ.  Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στην αντίδραση του επίσης καλεσμένου στο στούντιο του Alpha Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού.

     

    Είναι το σημείο όπου, ενώ η συζήτηση έχει φτάσει στο Προσφυγικό και στην πρόσφατη τραγωδία της Μόριας (εδώ), ο κ. Τατσόπουλος εμφανώς αδιάθετος, ζητάει από τους παρουσιαστές του τοκ σόου, τον Τάκη Χατζή και τη Λήδα Μπόλα, να αποχωρήσει.

     

    «Θα μου επιτρέψετε, ένιωσα έναν ισχυρό πόνο στον στήθος, θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω», ψέλλισε κάτωχρος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές (εδώ το απόσπασμα στο 00:38 του βίντεο).

    Η αντίδραση του κ. Βίτσα κάπως παρεξηγήσιμη. «Ναι, ναι, παρακαλώ. Αλλά και εγώ να τελειώσω», ακούστηκε να λέει ο πρώην υπουργός, πάντα μέσα στην ανασφάλεια ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα τον φιμώσουν.

     

    «Παρακαλώ να φροντίσουμε τον κύριο (Τατσόπουλο), να πάμε σε ένα διαφημιστικό μπρέικ» ήταν η αντίδραση του παρουσιαστή.

     

    «Και εγώ να τελειώσω» επέμεινε ο κ. Βίτσας. «Και εγώ να τελειώσω». Τελικά ο πρώην αν. υπουργός Αμυνας δεν «τελείωσε». Πήγαμε σε μπρέικ.

     

    Η τηλεόραση έχει γίνει απάνθρωπο μέσο τελικά. Ολοι θέλουν να πουν την ατάκα τους, «να τελειώσουν». Ακόμα και αν ο διπλανός τους κοντεύει να σβήσει…

  • Ο Κραουνάκης λέει ότι ο Τσίπρας είναι «η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ»

    «Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την απόφαση του λαού». Τάδε έφη Σταμάτης Κραουνάκης. Ο τραγουδοποιός που έχει ταυτιστεί με την έξαλλη εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, πρωταγωνιστούσε στις αξέχαστες επιτροπές «Αλήθειας για το Χρέος» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και χυδαιολογούσε στο προαύλιο της ΕΡΤ για τη γυναίκα του Αδωνι Γεωργιάδη, φαίνεται ότι περνάει την ψύχραιμη περίοδό του.

     

    Ο κ. Κραουνάκης έδωσε μία ακόμα συνέντευξη, αυτή τη φορά στη Μαρία Σαμολαδά για το διαδικτυακό κανάλι του Grtimes.gr. Και φυσικά μίλησε για την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι ο κόσμος θα καταλάβει τι λάθος έκανε στις τελευταίες εκλογές όπως και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα λάθη του (λέμε τώρα), ενώ απέδωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι «άφησαν πολλά πράγματα να τους ξεφύγουν», αλλά και πάλι δεν φταίει η αλαζονεία της εξουσίας – «έπεσαν πολλά στο κεφάλι τους» εξήγησε χαρακτηριστικά.

     

    Επειτα μίλησε για τα όσα συχνά υποστηρίζει από τα ερτζιανά (θα επιστρέψει στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο») και τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενας λόγος που με αγαπάει ο Τσίπρας –γιατί τον αγαπώ και εγώ και πραγματικά τον εκτιμώ, είναι ένας καθαρός άνθρωπος, καθαρό παιδί– είναι αυτός, πολλές φορές μου έλεγε: “δυστυχώς πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε αυτό που λες αλλά δεν μπορούμε να το πούμε όπως το λες”».

     

    Και επειδή ο κ. Κραουνάκης τον αγαπάει πολύ τον κ. Τσίπρα (όπως βεβαίως και τον κ. Πολάκη, μοιάζουν αυτά τα πράγματα), είπε να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα, παρομοιάζοντάς τον με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

     

    Είπε, επί λέξει ο κ. Κρανουάκης, απαντώντας στην ερώτηση «αν γίνεται ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ»:

     

    «Να πάνε στον διάβολο, λέω εγώ. Ο πρωταγωνιστής είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχει κόμμα χωρίς αυτόν. Τέλος. Ας το πάρουν απόφαση τα “μικροτσιτάτα”. Χα, χα, χα!…

     

    »Εμ, αυτός είναι ο πρωταγωνιστής! Πώς θα γίνει “Το πιο λαμπρό αστέρι” χωρίς Αλίκη Βουγιουκλάκη; Δεν γίνεται! Ποια θα την κάνει; Μια άλλη; Τέλος!

     

    »Μα είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν υπάρχει αυτό το κόμμα χωρίς… Αυτός είναι! Αυτόν ξέρει ο κόσμος, αυτόν ψήφισε, αυτόν γουστάρει, να το πω κι έτσι».

  • Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για τον γάμο του

    Να ήθελε να μας προετοιμάσει για κάτι ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής που συνήθως δεν πέφτει έξω; Ή απλώς ήταν μια προβοκατόρικη προσωπική ερώτηση για να παίξει (καλή ώρα) στα παραπολιτικά των ΜΜΕ;

     

    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο στούντιο του Alpha ως καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός γραμμής» με παρουσιαστές τον κ. Χατζή και τη Λήδα Μπόλα. Το γεγονός ότι μόλις πριν από 14 μήνες ο ίδιος κ. Τζανακόπουλος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν το Μαξίμου ανακοίνωνε εμπάργκο στον ΣΚΑΪ (εδώ) για ρεπορτάζ του ίδιου κ. Χατζή για το Μάτι, ας το αφήσουμε –περασμένα ξεχασμένα.

     

    Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε λοιπόν στον Alpha και μίλησε επί σχεδόν μισή ώρα για πολλά: κατήγγειλε φυσικά τη σημερινή κυβέρνηση για το Προσφυγικό με αφορμή την τραγωδία στη Μόρια –«η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χυδαιότητα του παρελθόντος της» είπε χαρακτηριστικά– μίλησε για τις προωθούμενες αλλαγές στο κόμμα του «προτεραιότητά μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους για να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά προς το τέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αναπάντεχη (;) ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής:

     

    Τώρα, ωραία τα πολιτικά μια χαρά είναι, είστε και άνθρωπος όμως, καθημερινός, ζείτε, κινείστε… τώρα είστε βουλευτής, δεν έχετε στην πλάτη σας να σέρνετε και όλη την κυβέρνηση… Να σας πω κάτι: αν ποτέ παντρευτείτε θα πηγαίνατε σε εκκλησία;

     

    Ο κ. Τζανακόπουλος πρώτα γέλασε και έπειτα είπε: «όχι κ. Χατζή». Στο συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι «θα κάνατε πολιτικό γάμο» ο κ. Τζανακόπουλος δεν αποκρίθηκε. Αλλά στην παραίνεση του κ. Χατζή «θα μας καλέσετε όμως», ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «θα σας καλέσω» (το απόσπασμα εδώ, στο 00:54 του βίντεο).

     

    Τώρα, γιατί έχει ενδιαφέρον αυτό; Διότι ως γνωστόν ο κ. Τζανακόπουλος είναι ζευγάρι με τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, όπως η ίδια μας είχε ανακοινώσει χαρούμενη (εδώ).

     

    Γεγονός που σημαίνει δύο πράγματα: α) ότι αν παντρευτεί με τον κ. Τζανακόπουλο δεν θα ανέβει –κατά το νεοελληνικό κλισέ– «τα σκαλιά της εκκλησίας» και β) θα είναι καλεσμένος στον γάμο της ο κ. Χατζής!

  • Η Νίκη Κεραμέως παίζει πινγκ πονγκ

    Ενα κρυφό ταλέντο στο Υπουργικό. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε την ευκαιρία να επιδείξει τις ικανότητές της στην επιτραπέζια αντισφαίριση σε εκδήλωση που έγινε στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

     

    Και δεν θα το ξέραμε –η 39χρονη υπουργός δεν φρόντισε να το διαφημίσει όπως θα έκαναν άλλοι, πιο «επικοινωνιακοί» συνάδελφοί της στην κυβέρνηση– αν δεν αναρτούσε στο facebook ο δημοσιογράφος και λάτρης του πινγκ πονγκ Γιάννης Φάκαρος.

    Μάλιστα, η κυρία Κεραμέως έδειξε τόσο άνετη και με τόσο καλό αγωνιστικό στιλ που πολλοί έσπευσαν να τη ρωτήσουν «πού έχετε παίξει» και «πού έχετε δελτίο». Η απάντησή της ήταν «πουθενά». Που σημαίνει ότι η υπουργός Παιδείας είναι αυτοδίδακτη, στο πινγκ πονγκ.

  • O Δένδιας και ο Παναθηναϊκός... Νέας Υόρκης

    Δεν ήταν όλο σκληρές διαπραγματεύσεις και κρίσιμες συναντήσεις η εμπειρία της Νέας Υόρκης για τον Νίκο Δένδια.

     

    Τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, την τελευταία ημέρα της παραμονής του στο Μεγάλο Μήλο, για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

     

    Καθότι Κερκυραίος ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην αμερικανική μητρόπολη με εκπροσώπους κερκυραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Ενας από αυτούς, ο Δημήτρης Μπάρδης, έτυχε να είναι ιδρυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού… Νέας Υόρκης. Και γνωρίζοντας τα αισθήματα του υπουργού Εξωτερικών για το εν Ελλάδι «Τριφύλλι», του χάρισε μια φανέλα της «αδελφής» ομάδας του σωματείου στις ΗΠΑ!

    Οπως ήταν φυσικό ο κ. Δένδιας το καταχάρηκε. Αφήστε που αποδείχτηκε και γουρλίδικο καθώς ο made in Greece Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει την Κυριακή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

  • Ο Ζουράρις απαίτησε από τον ΣΚΑΪ να μάθει γιατί τον είπαν «άπλυτο»

    Ας είμαστε ειλικρινείς. Οταν καλείς τον Κώστα Ζουράρι σε μια εκπομπή το κάνεις για την ατάκα. Δεν θα σου πει καμιά μεγάλη σοφία, αλλά θα σου πει ότι έχει τον Αλέξη Τσίπρα σαν παιδί του, θα καταγγείλει ότι όλα τα κανάλια «είναι καραδεξιά» και θα προτείνει νέο όνομα για τον ΣΥΡΙΖΑ το… «Ριζοσύρ».

     

    Αυτό μέσες άκρες έκανε ο θαλερός βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία του την Παρασκευή στο πλατό του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Αταίριαστοι» που αυτή τη φορά είχαν μόνο τον Γιάννη Ντσούνο ως παρουσιαστή. Ωστόσο φάνηκε ο κ. Ζουράρις να έχει και κάποια απωθημένα.

     

    Ως είθισται ο δημοσιογράφος καλωσόρισε τον καλεσμένο του και δήλωσε πολύ χαρούμενος που τον έχει απέναντί του.

     

    «Εγώ χαίρομαι λιγότερο…» τού απάντησε ο Ζουράρις για να εξηγήσει: «Μου χρωστάτε διάφορα. Α! Για να σου κάνω το χατήρι, να έρθω στον σταθμό σας, ήρθα αυτή τη φορά επιμελώς άπλυτος, ως “άπλυτος μαδουροσυριζαίος” –χωρίς να είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Απλυτος ε;»

     

    «Γιατί “άπλυτος”;» τον ρώτησε ο κ. Ντσούνος

     

    «Ελα ντε; Αυτό δεν μας λέγατε τόσα χρόνια; Οτι είμαστε άπλυτοι…»

     

    Φαίνεται ότι αν κάτι τέτοιο ειπώθηκε από τον ΣΚΑΪ, –διόλου απίθανο με όσα ακούστηκαν προεκλογικά–, τον πλήγωσε πραγματικά τον κ. Ζουράρι. Διότι στη συνέχεια της συνέντευξης, αποδίδοντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στα εχθρικά «καραδεξιά» κανάλια, επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα:

     

    «Και καλά “Μαδουραίο” που με είπανε δεν με πειράζει. “Απλυτο” γιατί με είπανε; Γιατί με είπατε;» είπε στον δημοσιογράφο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Εγώ;» ρώτησε ο κ. Ντσούνος.

     

    «Εσείς, τα καραδεξιά σας κανάλια»….

     

    Ετσι κι αλλιώς βέβαια ήταν μια αλλοπρόσαλλη συνέντευξη. Χαρακτηριστικός ο παρακάτω διάλογος:

     

    Ντσούνος: «Με τον κ. Τσίπρα μιλάτε;»

    Ζουράρις: «Ναι. (Αλλά) Τώρα έχουμε καιρό…»

    Ντσούνος: «Γιατί;»

    Ζουράρις: «Δεν σου πέφτει λόγος το γιατί».

  • Μια μνημειώδης πόζα του Αδωνι Γεωργιάδη στη Νέα Υόρκη

    Οσοι έχουν βρεθεί το Μανχάταν ξέρουν ότι αξίζει να το περπατάς. Δεν είναι να παίρνεις αυτοκίνητο για λίγα τετράγωνα –αξίζει να βαδίσεις στα πεζοδρόμια της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται. Και ο Αδωνις Γεωργιάδης απέδειξε ότι όχι μόνο ξέρει από Μανχάταν αλλά είναι γεννημένος για αυτό, ένας Γκόρντον Γκέκο που ξέρει και από νανογιλέκα.

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν και αυτός στη Νέα Υόρκη συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό με αφορμή την παρουσία του τελευταίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γενικά μπορεί να είναι και ένα θέμα το πόσοι υπουργοί χρειάστηκε να πάνε αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη, αλλά ας το προσπεράσουμε – ο κ. Γεωργιάδης άλλωστε είχε σημαντικές δουλειές να κάνει.

     

    Μια από αυτές ήταν να συναντήσει τον υφυπουργό Οικονομίας των ΗΠΑ, Κιθ Κρακ. Bέβαια ο πάμπλουτος Αμερικανός δεν είναι ακριβώς υφυπουργός Οικονομίας, αλλά υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, αλλά ας είναι.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης βγήκε από το ξενοδοχείο του για να πάει να συναντήσει τον Κιθ Κρακ και φρόντισε να ενημερώσει τους ακολούθους του στο Instagram δημοσιεύοντας μια μνημειώδη φωτογραφία με τον ίδιο να ποζάρει σε μια διάβαση πεζών στο Μεγάλο Μήλο.

    Ακολούθησε και η εθιμοτυπική φωτογραφία με τον Κιθ Κρακ, τον οποίο εξακολουθεί βέβαια να τον αναφέρει ως υφυπουργό Οικονομίας.

    Για την Ιστορία, το πόστο που κρατά ο Κιθ Κρακ θεσπίστηκε το 1946 από τον Χάρι Τρούμαν και οδήγησε στην εκπόνηση του Σχεδίου Μάρσαλ σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες να ανακάμψουν και να τις εμποδίσουν έτσι να πέσουν στα χέρια της ΕΣΣΔ.

  • Η Νοτοπούλου έπαθε «Τρικέτ Ζαν Κλάουντ»

    Μπορεί να ήταν το τρακ. Πρώτη φορά εμφανιζόταν στο στούντιο των «Αταίριαστων» του ΣΚΑΪ, οι οποίοι όπως και να το κάνουμε έχουν αυτό το κάτι που μπορεί να ταράξει μια γυναίκα πολιτικό. Μπορεί να ήταν ότι την εκνεύρισε ο Νίκος Ρωμανός της ΝΔ από δίπλα της που συνέχεια της διέκοπτε τον ειρμό.

     

    Και έτσι, από μια γενναία τηλεοπτική παρουσία στο κατά Τσίπρα «πεδίο μάχης» του ΣΚΑΪ, αυτό που μας έμεινε από την Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν ότι για να επιτεθεί στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (είναι ο τομέας της) τον κατηγόρησε ότι συναντήθηκε «με τον τσέο της Thomas Cook». Το είπε μία, το είπε δύο, το επανέλαβε άλλες τόσες. Ο CEO της Thomas Cook έγινε «τσέο».

     

    Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη σε σταυρούς βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, συνεχίζει μια λαμπρή κομματική παράδοση, η οποία θέλει να παίρνεις τις ξένες γλώσσες –ιδίως τα Αγγλικά– και να τους αλλάζεις τα φώτα.

     

    Ο σύντροφος Πολάκης είχε αφήσει εποχή με το «κόπι πάστε», ενώ για τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα τα έχουμε πει πολλές φορές και καταντάει κουραστικό.

     

    Ομως η αληθινά πρωτοπόρος, αυτή που πρώτη εισήγαγε τον συγκεκριμένο θεσμό ήταν η τέως βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, η οποία προτού λάμψει ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδονησίας, είχε φροντίσει να θέσει ψηλά τον πήχη για το πώς πρέπει να προφέρουμε τις ξένες λέξεις.

     

    Για όσους λοιπόν ξεχνούν εύκολα, η κυρία Κοζομπόλη ήταν εκείνη που στην περίοδο της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης», το πρώτο εξάμηνο του 2015, είχε κληθεί να ανακοινώσει τα πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να φέρει ως μάρτυρες για να καταθέσουν στην περίφημη Εξεταστική για τα Μνημόνια. Αρχισε λοιπόν να ανακοινώνει τον Τόμσεν, τον Ολι Ρεν και έφτασε στον «Τρίκετ Ζαν Κλάουντ». Ο οποίος ήταν ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προκάτοχος του Μάριο Ντράγκι στη διοίκηση της ΕΚΤ.

    Για να είμαστε δίκαιοι η κυρία Νοτοπούλου δεν τη φτάνει την κυρία Κοζομπόλη. Αλλωστε μπορεί να είχε στο νου της την πλήρη έκταση του αρτικόλεξου CEO, δηλαδή «τσιφ εξέκιουτιβ όφισερ» (διευθύνων σύμβουλος) άρα… «τσέο».

     

    Και εδώ που τα λέμε, πάλι καλά που ο κ. Θεοχάρης δεν είχε συναντηθεί με τον CFO –«τσιφ φαϊνάνσιαλ όφισερ», οικονομικό διευθυντή– της Thomas Cook. Ενας Θεός ξέρει πώς θα τον έλεγε…

  • Ο Αλέξης Τσίπρας με την Μπέτυ Μπαζιάνα στις «Νύχτες Πρεμιέρας»

    Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την ανέμελη ζωή που δωρίζει η μοίρα σε έναν τέως Πρωθυπουργό που έχει μόλις ηττηθεί στις εκλογές. Την Κυριακή πήγε να δει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό στο μπάσκετ (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), τη Δευτέρα πήγε με την αγαπημένη του Μπέτυ να δουν σινεμά.

     

    Το ζευγάρι εθεάθη στον «Δαναό» όπου στο πλαίσιο του 25ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» προβαλλόταν η ταινία του (αριστερού) βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, υπό τον τίτλο «Sorry we missed you».

    Ας προσπεράσουμε το υπονοούμενο του τίτλου του φιλμ διότι δεν μας λείπει τόσο ο κ. Τσίπρας. Η επιλογή της ταινίας ήταν εκτός από ποιοτική και καταφανώς συμβολική καθώς εντάσσεται στο ιδεολογικό φάσμα του ζευγαριού.

     

    Δεν είναι μόνο η αριστεροσύνη του 83χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος θεωρείται και ένας από τους πιο «πολιτικούς» κινηματογραφιστές της Ευρώπης. Είναι και το θέμα της ταινίας: παρουσιάζει την εικόνα της σύγχρονης Αγγλίας με φόντο την οικονομική κρίση, το Brexit και τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας.

    Βέβαια σε όλο αυτό υπάρχει και μια άλλη «πολιτική» σκηνοθεσία. Τις φωτογραφίες του ζεύγους δεν τράβηξε κάποιος παπαράτσι ή κάποιος διαπιστευμένος φωτορεπόρτερ του Φεστιβάλ, αλλά ο προσωπικός φωτογράφος του κ. Τσίπρα από την εποχή της πρωθυπουργίας του, Αντρέα Μπονέτι.

     

    Λογικά με την εμφάνιση του κ. Τσίπρα και της κυρίας Μπαζιάνα στον «Δαναό» κλείνει και η παρουσία τους στο φεστιβάλ και μάλλον δεν θα τους δούμε στην προβολή του «Adults in the Room» των Κώστα Γαβρά – Γιάνη Βαρουφάκη, φιλμ με το οποίο κλείνουν οι εφετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 28 Σεπτεμβρίου.

  • O Καρτερός, ο Παπαγγελόπουλος και άλλοι νυχτερινοί επισκέπτες του Προκόπη Παυλόπουλου

    Μια προσπάθεια να διεισδύσει σε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστήρια του Προεδρικού Μεγάρου, επί θητείας Προκόπη Παυλόπουλου, κάνει ο «Βηματοδότης» από tovima.gr: επιχειρεί να μάθει (και να γράψει) για όσους επισκέπτονται μυστικά, χωρίς δηλαδή να ανακοινωθεί κάτι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις νύχτες.

     

    Οπως αναφέρεται σχετικά, ο κ. Παυλόπουλος συνηθίζει να δέχεται γνωστούς, φίλους, αλλά και πολιτικούς μετά τις 9 το βράδυ, τους οποίους δεν ανακοινώνει. Οποιος μάλιστα γράψει κάτι για αυτούς κινδυνεύει με διάψευση, αναφέρει η ιστορική στήλη παραπολιτικών του «Βήματος».

     

    Ομως αναφέρεται η επίσκεψη στο Προεδρικό τη νύχτα του Θανάση Καρτερού, εκ των πλέον στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, και επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ύστερη, πιο επιθετική, περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

     

    Αλλοι επισκέπτες της νύχτας στο Προεδρικό είναι κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο Νικήτας Κακλαμάνης. Συνήθως δε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γευματίζει πολλές φορές (συνήθως τις Παρασκευές) με τον Γιώργο –«η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη»– Αλογοσκούφη και τον Πέτρο Μολυβιάτη.

     

    Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», συχνές ήταν και οι νυχτερινές επισκέψεις του ίδιου του κ. Τσίπρα στον κ. Παυλόπουλο, πράγμα λογικό όχι μόνο γειτνίασης του Μεγάρου Μαξίμου με το Προεδρικό Μέγαρο.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι όπως αναφέρεται, στους πρώτους μήνες της θητείας του κ. Παυλόπουλου νυχτερινός επισκέπτης στο Προεδρικό –δηλαδή δεν υπήρχε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψή του– ήταν και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην πλέον αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ελέγχεται τώρα για την καταγγελλόμενη «σκευωρία» της Novartis.

     

    Για την Ιστορία να θυμήσουμε ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και μπαμπάς της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει καταγγείλει ότι όταν υπουργοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα ο κ. Παπαγγελόπουλος, έμαθε ότι «το προσόν του κ. Παπαγγελόπουλου, το πραγματικό, ήταν ότι ήταν διαρκώς παρακοιμώμενος του κ. Παυλόπουλου, ήταν η σκιά του κ. Παυλόπουλου» (εδώ).

  • Ο Κραουνάκης επιτίθεται στην Ακριβοπούλου: «Εκανε τηλεόραση σαν το έσχατο κομματόσκυλο»

    Κάποτε ήταν όλοι φιλαράκια. Ταγμένοι σε έναν ιερό σκοπό. Ολοι κατά των «φιλελέδων», των «γερμανοτσολιάδων», του «μπουμπούκου», προκειμένου να έρθει ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του στην εξουσία. Τώρα όμως βγήκαν τα μαχαίρια –μετά την απομάκρυνση από το ταμείο και την εξουσία…

     

    Η αρχή έγινε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν του άρεσε η ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν χρειαζόταν «αριστερούς Πορτοσάλτε» (εδώ).

     

    Στον πρώην υπουργό Οικονομικών απάντησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία προφανώς θεώρησε ότι αυτή είναι ο «αριστερός Πορτοσάλτε» και επιτέθηκε στον Ευκλείδη κατηγορώντας τον ότι είχε μια μυστηριώδη ασυλία από όλα τα ΜΜΕ (εδώ). Μάλιστα την κυρία Ακριβοπούλου έσπευσε να στηρίξει και ο Παύλος Πολάκης (εδώ), ο οποίος προφανώς δεν έχει πρόβλημα με τους «Πορτοσάλτε», απλώς πρέπει να είναι δικοί του «Πορτοσάλτε», οι «καλοί».

     

    Σε αυτό το γαϊτανάκι του συριζαίικου ρεβιζιονισμού και δογματισμού, παρενέβη και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένας από τους τροβαδούρους στο Ραδιομέγαρο την εποχή του «μαύρου» και γενικά ένας από τους υποστηρικτές της Πρώτης Φοράς Αριστερά –συμμετείχε ας πούμε σε εκείνες τις υπέροχες επιτροπές «αλήθειας για το χρέος» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

     

    Βέβαια ο κ. Κραουνάκης έχει εδώ και καιρό δηλώσει θυμωμένος με την τετραετία Τσίπρα (εδώ ένα παράδειγμα). Αλλά το να επιτεθεί στη φίλη του, την κυρία Ακριβοπούλου, με την οποία κάποτε διασκέδαζαν παρέα είναι κάτι το εξαιρετικό. Ιδίως όταν της λέει ότι έκανε κακά τη δουλειά της, «σαν έσχατο κομματόσκυλο»!

     

    Ο τραγουδοποιός ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία του με την κυρία Ακριβοπούλου σε εποχές πιο ανέμελες και έπειτα την πέρασε γενεές δεκατέσσερις. Εγραψε χαρακτηριστικά:

     

    «Ηταν τότε στο Μηνα στο Σούνιο. Ελπίζαμε, γελούσαμε, τους διάβαζα τα νούμερα της επιθεώρησης. Κολλητάρια. Μέτα ξαφνικά η Κατερίνα μ έκοψε. Δεν ήθελε να κριτικάρω. Ήθελε να κάνει αυτό που έκανε. Ε τώρα ας κριθεί. 

     

    Εκανε πολύ κακή τηλεόραση. Σαν το έσχατο κομματόσκυλο. Πρόσβαλε και το μέσον και το κόμμα. Οφείλει να κάνει σιωπή.

     

    Κρίμα γιατί είναι και λαμπερή και άξια».

     

     

  • O Μπογδάνος με μαυρισμένο μάτι και ράμματα στον ΣΚΑΪ

    Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, είναι ότι φοβάται να εκθέσει τον εαυτό του. Είτε στην τηλεόραση, είτε στα social media, ο δημοσιογράφος που έγινε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας τον περασμένο Ιούλιο, δεν διστάζει να εμφανίζεται ακόμα και αν η εμφάνισή του μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις.

     

    Ετσι συνέβη το πρωί της Δευτέρας όταν ο κ. Μπογδάνος εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πάνελ των «Αταίριαστων» του ΣΚΑΪ, για να αντιπαρατεθεί με τον Δημήτρη Βέττα, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο νεαρός βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε με μαυρισμένο μάτι και ράμματα. Και για όσους σπεύσουν να υποθέσουν ότι ο κ. Μπογδάνος μπλέχτηκε σε κάποιον καβγά, η πραγματικότητα είναι πιο πεζή.

     

    Οπως ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή μέσω του Facebook, είχε ένα ατύχημα με τα πρωτοβρόχια που έπληξαν την Αθήνα. Κοινώς ο κ. Μπογδάνος γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του, ευτυχώς όμως όλα είναι καλά, σε βαθμό που να βγαίνει με άνεση στην τηλεόραση και να καβγαδίζει με τον κ. Βέττα.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας είδε μπάσκετ παρέα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

    Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ένας φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού — μια χαριτωμένη αντιδιαστολή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι φαν του Ολυμπιακού.

     

    Τώρα λοιπόν που δεν έχει πολλή δουλειά, ως τέως Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας απολαμβάνει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, ιδίως αυτή του μπάσκετ διότι -εδώ που τα λέμε- ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν αποτελεί και ιδιαίτερα ευχάριστη ενασχόληση.

     

    Ετσι, ο φακός του Στέλιου Στεφάνου του Intimenews, «συνέλαβε» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα της Κυριακής στις εξέδρες των επισήμων στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου διεξήχθη το Παναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ, στο πλαίσιο του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

    Μάλιστα ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε τον αγώνα με το αφεντικό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

     

    Για την Ιστορία, οι Πράσινοι νίκησαν την τουρκική ομάδα με 84-74. Και όσο και αν τον αναζήτησαν τον κ. Τσίπρα οι φωτογράφοι στο γειτονικό Ολυμπιακό Στάδιο όπου έγινε το κλασικό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, δεν τον εντόπισαν.

  • O Μπάμπης Παπαδημητρίου όντως είπε ότι «το νερό είναι απαράδεκτα φτηνό»

    Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, επί χρόνια δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, είναι εδώ και δύο μήνες βουλευτής του Νότιου Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών με τη ΝΔ. Εξελέγη έβδομος στην συγκεκριμένη περιφέρεια καθώς τιμήθηκε από 24.265 ψηφοφόρους της ΝΔ.

     

    Τους οποίους ψηφοφόρους του –και προφανώς και το κόμμα του– μάλλον θα έφερε σε δύσκολη θέση με μια θέση που διατύπωσε κατά την εισήγησή του στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης (18 Σεπτ.), όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι στην Ελλάδα «το νερό είναι απαράδεκτα φτηνό»…

     

    Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο της συζήτησης στην Υποεπιτροπή (εδώ το βίντεο – με το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 43:28) ο κ. Παπαδημητρίου έθιξε το ζήτημα της χαοτικής τιμολόγησης του νερού στις μικρότερες πόλεις και είπε ότι το νερό είναι φθηνό με συνέπεια η σπατάλη του να είναι τεράστια. Πρότεινε δε ότι πρέπει να συζητηθεί και αυτό το θέμα από την Επιτροπή.

     

    Είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ:

     

    «Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στο ζήτημα της επεξεργασίας του νερού και της ποιότητας του νερού σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, εγώ έχω υπόψη μου έναν δήμο, όχι πολύ μακριά από την Αθήνα, που είναι αποτέλεσμα τριών δήμων, που ήτανε περισσότεροι –έτσι γίνεται συνήθως– και τώρα για παράδειγμα έχει 77 διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν, για το νερό. Ακόμα, δηλαδή, δεν κατόρθωσαν οι δήμοι να βρούνε μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν, θα έλεγα, σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

     

    Ισως βέβαια και αυτός θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός με όσα λέει για ένα δημόσιο αγαθό που πολλοί το εποφθαλμιούν.

     

    Από το βίντεο της συζήτησης εξάλλου, φαίνεται ότι μετά την αμφιλεγόμενη τοποθέτησή τον συμβούλευσε κάτι ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς. Και έτσι, απαντώντας στην ερώτηση της προεδρεύουσας της Υποεπιτροπής, βουλευτού Ηλείας της ΝΔ Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία τον ρώτησε αν προτείνει όντως να συζητηθεί το θέμα της τιμολόγησης του νερού, ο κ. Παπαδημητρίου προσπάθησε να εξηγήσει τι ήθελε να πει:

     

    Ανέφερε επί λέξει: «Εγώ είπα ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτήν τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές οι οποίες δεν αποτρέπουν από την ορθολογική χρήση και από τη σωστή χρήση του ύδατος» (Και πάλι λίγο τα μπέρδεψε, προφανώς εννοούσε ότι το νερό είναι τόσο φτηνό που αποτρέπει την ορθολογική χρήση του και όχι ότι δεν την αποτρέπει).

     

    Και συνέχισε: «Αυτό είναι και ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν ίσως τους πόρους. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή του τιμή». 

     

    Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, το κατέστησε διπλά σαφές ο άνθρωπος: κατά την άποψή του το νερό στην Ελλάδα είναι φτηνό και πρέπει να είναι πιο ακριβό.

     

    Αλλά επειδή η πολιτική είναι σχέση πομπού – δέκτη, δηλαδή δεν είναι μόνο τι λες, αλλά και πώς αυτό που λες το αντιλαμβάνεται ο πολίτης, χρειάστηκε μετά να βγει και στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαδημητρίου για να ξαναεξηγήσει τι εννοούσε.

     

    Κατέφυγε λοιπόν ο εκτεθείς βουλευτής της ΝΔ στο σύνηθες επιχείρημα των πολιτικών ότι απλώς απομονώθηκε μία φράση του από όλα όσα είπε –που δεν απομονώθηκε, όλη του η αρχική εισήγηση σε αυτή τη φράση βασίζεται– και έπειτα εξήγησε:

     

    «Οταν οι δημοι και αναφέρομαι σε δήμους ανά τη χώρα, διαφόρους, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, τα ξέρουμε οι περισσότεροι από εμάς, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Η τιμή είναι μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο. Αλλά αναφερόμουν σε αυτό. Εκεί είναι το θέμα».

     

    Είπε πάντως ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για αυξήσεις στο νερό και ισχυρίστηκε ότι κοινές αντιλήψεις έχουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

     

  • Τι μαγείρεψε η Ντόρα στον Παπανδρέου και στον Κατρούγκαλο;

    Λένε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη στη μαγειρική έχει πάρει από τη μάνα της, την αείμνηστη Μαρίκα, η οποία υπήρξε ξακουστή για τους μεζέδες της. Αλλο όμως να μαγειρεύεις για τους φίλους σου και άλλο για τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Ή μήπως όλα –ακόμα και οι πολιτικές έχθρες– τελικά ξεχνιούνται πάνω από ένα πιάτο γιουβέτσι;

     

    Την αποκάλυψη έκανε η «Espresso» αλλά επιβεβαιώθηκε και από τον Τάκη Χατζή του Alpha: η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός έκανε το τραπέζι στο σπίτι των Μητσοτάκηδων στη Γλυφάδα σε βουλευτές και στην παρέα ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος!

     

    Μην αναζητήσετε σημειολογία σε όλο αυτό. Εντάξει, μπορεί να φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε το τραπέζι στον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήταν λάβρος κατά του νεποτισμού στον δημόσιο βίο, αλλά είπαμε: όλα τα γιατρεύει ένα καλομαγειρεμένο γιουβέτσι.

     

    H κυρία Μπακογιάννη έκανε τραπέζι στο σπίτι της στα προσκαλώντας τους βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την παρέα, εκτός από τους προαναφερθέντες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, απάρτιζαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης) καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή.

     

    Στο μενού εκτός από γιουβέτσι είχε και μελιτζάνες.

     

    Πιο γλαφυρά τα περιέγραψε η κυρία Πιπιλή, μιλώντας στον Alpha 98,9.

     

    «Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι και πολύ αρχόντισσα διότι κάθε φορά κάνει αντίστοιχο τραπέζι, είτε ανοίγει την οικία της, είτε στο Στρασβούργο. Κάθε φορά που είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας. Δεν το έχει κάνει άλλος. Δεν μας είχε ντολμαδάκια. Ξέχασα να της το πω. Είχα προετοιμαστεί γιατί εγώ δεν είμαι του πολύ φαγητού, είμαι του καλού φαγητού και επειδή στην Ντόρα τρώμε εξαιρετικά. Ντολμαδάκια δεν είχε αλλά είχε κάτι μελιτζάνες. Είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Και ασχολείται η ίδια. Οι καλές νοικοκυρές να ξέρετε ότι είναι αυτές που μαγειρεύουν και δίνουν το στίγμα. Hταν πολύ ευχάριστη βραδιά».

     

    Η κυρία Πιπιλή μάλιστα αναφέρθηκε και σε μια στιχομυθία της με τον κ. Παπανδρέου:

     

    «Μόλις είδα τον Γιώργο, θυμηθήκαμε τα παλιά και του λέω κάποια στιγμή “Γιώργο, να σου ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα γιατί εσύ δεν έρχεσαι συχνά στο σπίτι της Ντόρας”, με κοίταγε ο Γιώργος, “εδώ τρώμε, εδώ δεν έχει πράσινα τσάγια”. Γέλασε και ο Γιώργος Παπανδρέου και μου λέει “Όχι, όχι, Φωτεινή είμαι προετοιμασμένος”. Του λέω “πρόσεχε γιατί έτσι και σε δούμε ότι δεν τρως, θα έχουμε ντράβαλα”».




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30