536
O Νίκος Κωνσταντόπουλος στην τηλεοπτική παρουσία του στην εκπομπή «One Talk» | One Channel/YouTube

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έκανε υπουργό τον Παπαγγελόπουλο επειδή ήταν γείτονάς του!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 08:33
O Νίκος Κωνσταντόπουλος στην τηλεοπτική παρουσία του στην εκπομπή «One Talk»
|One Channel/YouTube

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έκανε υπουργό τον Παπαγγελόπουλο επειδή ήταν γείτονάς του!

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 08:33

O Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο επειδή υπήρξε πρόεδρος του Συνασπισμού, πρόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μόνο επειδή είναι πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρώην Προέδρου της Βουλής και νυν αρχηγού της ασθμαίνουσας Πλεύσης Ελευθερίας. Είναι ότι ο 77χρονος σήμερα κ. Κωνσταντόπουλος ξέρει πρόσωπα και πράγματα – και ως βετεράνος της πολιτικής και της ανανεωτικής Αριστεράς αλλά και ως βετεράνος και διακεκριμένος νομικός.

Οταν, λοιπόν, βγήκε το βράδυ της Πέμπτης στο One Channel και ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη αν επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πει στην ίδια εκπομπή πως «όταν αιωρούνται κατηγορίες περί “ρασπουτινισμού” μέσα στη Δικαιοσύνη αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μηχανισμό εξουσίας παραθεσμικής που επιβάλλεται στη λειτουργία της Δικαιοσύνης», απάντησε επί λέξει:

«Η γνώμη που έχω ως δικηγόρος μαχόμενος επί 44 χρόνια και η γνώμη που έχω ως νομικός και ως ένας πολίτης που ασχολήθηκε με την πολιτική επί 30 – 40 χρόνια σας λέω απεριφράστως: “ναι επιχείρησε. Ναι επιχείρησε!».

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον οποίο αποκάλυψε ότι ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα από την εποχή που ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Υποστήριξε μάλιστα ότι θεωρούνταν προσόν ότι είχε σχέσεις με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ότι ήταν γείτονας της οικογένειας Τσίπρα!

Εφόσον αυτά αληθεύουν, σε πολιτικό επίπεδο σημαίνουν ότι στην Κουμουνδούρου σχεδίαζαν την ώσμωση με τη λεγόμενη «καραμανλική Δεξιά» –όπως αυτή εκφράστηκε με την παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου στην κυβέρνηση και του κ. Παυλόπουλου στο Προεδρικό– επί πολύ καιρό και δεν τους προέκυψε ως απότοκο του εκλογικού αποτελέσματος του Ιανουαρίου 2015.

«Δεν έβαλα εσείς και εγώ αρμόδιο για θέματα της Δικαιοσύνης τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ τον κ. Παπαγγελόπουλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, για να συμπληρώσει: «Οταν εγώ άκουσα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο επίλεκτος του κ. Τσίπρα, –από την περίοδο της αντιπολίτευσης ακόμη τον προόριζαν για πρόεδρο του ΕΣΡ και στη συνέχεια ως αρμόδιο για έναν τομέα θεμάτων της Δικαιοσύνης– εξανέστην. Και διαμαρτυρήθηκα απευθείας στον κ. Τσίπρα και του είπα “ποιος;”.

» Και τότε πληροφορήθηκα ότι το προσόν του κ. Παπαγγελόπουλου, το πραγματικό, ήταν ότι ήταν διαρκώς παρακοιμώμενος του κ. Παυλόπουλου, ήταν η σκιά του κ. Παυλόπουλου, είτε όταν ήταν στην εισαγγελία, είτε όταν παραιτήθηκε και πήγε στην ΕΥΠ. Αλλά η επιλογή δεν ήταν του κ. Παυλόπουλου, ήταν ότι ήταν γείτονας στο πατρικό σπίτι του κ. Τσίπρα. Και είπα, δεν μπορεί να κάνουμε υπουργούς τους γειτόνους μας. Γιατί εγώ έχω μεγαλώσει με διαμαρτυρίες που γέμιζαν τους δρόμους όταν λέγαμε ότι δεν μπορούν οι βασιλείς να κάνουν Πρωθυπουργούς τους κηπουρούς τους».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, βέβαια, είπε και άλλα. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για το δημοψήφισμα του ’15 και κατήγγειλε ότι το μεθόδευσε έτσι ώστε να μπορεί να το ανατρέψει μετά. Υποστήριξε ότι η συνθηκολόγηση του καλοκαιριού του ’15 δεν εκπορεύτηκε από τον φόβο αλλά ήταν προσωπική στόχευση του κ. Τσίπρα και μιας παρέας γύρω του. Περιέγραψε τον κ. Τσίπρα ως έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να υποδυθεί πολλούς ρόλους και το κάνει, με συνέπεια «να έχει ξεχάσει ποιος είναι», ότι είναι «δίγλωσσος» και έχει «στάση ζωής επαμφοτερίζουσα» και ότι χαρακτηρίζεται από αμοραλισμό.

Για όσους έχουν απορία, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε και ότι στις εκλογές θα ψηφίσει την κόρη του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...