555
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Στέλιο Κούλογλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης | ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αυτοκριτική Τσακαλώτου: Λάθος μας η ΕΡΤ, δεν χρειαζόμασταν αριστερούς Πορτοσάλτε

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 09:32
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Στέλιο Κούλογλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αυτοκριτική Τσακαλώτου: Λάθος μας η ΕΡΤ, δεν χρειαζόμασταν αριστερούς Πορτοσάλτε

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 09:32

Ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν τη… δημοκρατία και τον πλουραλισμό στην ΕΡΤ. Διότι σε αυτό στάθηκε κυρίως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διεκδικεί και έναν ρόλο ψύχραιμης συνείδησης της Κουμουνδούρου, σε εκδήλωση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης το tvxs.gr του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο ενδεχόμενο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ –μια που ο ίδιος είχε δηλώσει προ ημερών ότι το φοβάται (εδώ)– αλλά αναφέρθηκε εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο στην ΕΡΤ, ως ένα από τα ζητήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ –κατά την παραδοχή του- δεν έδωσε αρκετή σημασία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη η βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας στο ζήτημα της αυτοκριτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι κάποια ζητήματα ήταν «εκτός των ραντάρ μας» αναφέροντας τον Πολιτισμό, ενώ για το οικολογικό ζήτημα, τόνισε ότι «κάναμε πολιτικά λάθη. Ήταν πολιτικό λάθος οι εξορύξεις. Πρέπει κάποτε να το πούμε αυτό».

Για το ίδιο ζήτημα και η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι «οφείλαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο» τονίζοντας ότι η επαφή του πολίτη με το κράτος είναι από τα κορυφαία ζητήματα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος «πέρα από κάθε φαντασία» τουλάχιστον στο Ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα λάθη που έγιναν, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν το πήραμε σοβαρά».

Οπως εξήγησε, «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Αρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά», ομολόγησε. Με τον όρο «αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου» και «αριστερό Αρη Πορτοσάλτε» ο κ. Τσακαλώτος αναφερόταν προφανώς στους δύο δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ (ο πρώτος μάλιστα εξελέγη πρόσφατα βουλευτής με τη ΝΔ).

Συνεχίζοντας για την ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Οι αιχμές κατά υπουργών

Αυτό που έχει ενδιαφέρον καθώς το εσωκομματικό παιχνίδι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει όπως φαίνεται ανοίξει, η κριτική του κ. Τσακαλώτου φαίνεται στρέφεται κατά μια σειρά πολιτικών επιλογών του Αλέξη Τσίπρα. Οταν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τον Πολιτισμό, στρέφεται μεν κατά των διατελεσσάντων υπουργών Πολιτισμού (Νίκος Ξυδάκης, Λυδία Κονιόρδου, Μυρσίνη Ζορμπά) αλλά και κατά αυτού που τους διόρισε. Οταν μιλάει για «πολιτικό λάθος» με τις εξορύξεις –άλλη μία καθυστερημένη οικολογική ευαισθητοποίηση του κ. Τσακαλώτου– υπάρχει σαφής αιχμή κατά των υπουργών Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ (Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης). Και όταν μιλάει για τα χάλια της ΕΡΤ στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος υπήρξε αφεντικό στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν φοβάται, γιατί αυτό «δεν το θέλουν ούτε οι Συριζαίοι, ούτε αυτοί που έρχονται», αλλά και διότι «δεν υπάρχει χώρος για κεντρώα πολιτική». Υποστήριξε δε ότι η κεντρώα πολιτική Ρέντσι, Μπλερ, Σημίτη, «πουθενά δεν εμπνέει».

Είπε ακόμη ότι οι πολιτικές διαφορές είναι «ελεγχόμενες» και σημείωσε ότι η διαδικασία διεύρυνσης θα διαρκέσει πολύ καιρό, μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2020, πιθανόν τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά της, η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ένα κόμμα που θέλει να ονομάζεται αριστερό, δεν μπορεί να φοβάται να γίνει μαζικό και πρόσθεσε ότι δεν έχει «κανένα άγχος ιδεολογικής επιμόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...