• Για γέλια ή για κλάματα; Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας σου το παίζει έξυπνος και μπερδεύει το Υδρογόνο με το Ηλιο

    Ο Αλέξης Τσίπρας το επαναλαμβάνει συχνά: «είμαι μηχανικός και ξέρω». Οντως ο Πρωθυπουργός της χώρας έβγαλε το Πολυτεχνείο, έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

     

    Που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι έδωσε στα 90s Πανελλήνιες εξεταζόμενος στην Α’ Δέσμη (Μαθηματικά, Εκθεση, Φυσική και Χημεία) και πέρασε στο ΕΜΠ και μετά πέρασε τα εξάμηνα και πήρε το πτυχίο του.

     

    Μάλιστα ο Πρωθυπουργός της χώρας φροντίζει συστηματικά να εμφανίζεται ως άνθρωπος που νοιάζεται για το μέλλον, για τη γνώση για τη νέα γενιά, για τις επιστήμες, για την Παιδεία και άλλα τέτοια ωραία και αριστερά.

     

    Επισκέφτηκε, λοιπόν, το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» –αυτό που το φιλότιμο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλεσε «Σίλικον Βάλεϊ της Ελλάδας»– και μίλησε με επιστήμονες για διάφορα επιστημονικά πεδία –άλλωστε, είπαμε, είναι μηχανικός και ξέρει.

     

    Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στα οφέλη του υδρογόνου στην αυτοκίνηση. Ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε αυτό το προσποιητό ενδιαφέρον που πρέπει να επιστρατεύουν οι καλοί πολιτικοί.

     

    Ετσι, οι επιστήμονες εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι επικίνδυνη η χρήση του υδρογόνου και ότι ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, λειτουργούν περισσότερα από 100-120 σημεία παροχής υδρογόνου για αυτοκίνητα που κινούνται με αυτήν την τεχνολογία.

     

    Επειδή η κουβέντα σοβάρευε και επειδή αυτά γίνονται για το σόου και όχι για την ουσία, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε γρήγορα να κλείσει τη συζήτηση που έμοιαζε να του είναι εντελώς αδιάφορη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά το γνωστό του εφηβικό χιούμορ.

     

    Και απευθυνόμενος στο προσωπικό του «Δημόκριτου» παρατήρησε : «Εμείς εδώ μόνο στα μπαλόνια το χρησιμοποιούμε».

     

    Ο Πρωθυπουργός της χώρας, που «είναι μηχανικός και ξέρει» είχε μπερδέψει το υδρογόνο με το ήλιο. Και φυσικά για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας γνώρισε τη χλεύη στο Διαδίκτυο.

     

    Πέρα από τη χλεύη όμως, που τόσο προσβλητική είναι για τη χώρα –καλώς ή κακώς ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί όλους μας και όχι μόνο τους ψηφοφόρους του– ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός απλώς παρατηρεί και παραδέχεται την κατάντια της, λες και είναι άμοιρος ευθυνών.

     

    Ενδιαφέρον επ’ αυτού έχει η ανάρτηση της πανεπιστημιακού Βάσως Κιντή στο Facebook.

     

     

  • To επικό σόου του Πατούλη στον Λευκό Οίκο

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης βρέθηκε και αυτός στον Λευκό Οίκο στην καθιερωμένη γιορτή (εδώ) για την Επανάσταση του ’21.

     

    Μάλιστα ο κ. Πατούλης εξέδωσε και διακοίνωση προς τον Τύπο στην οποία ανέφερε σχετικά: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του αμερικανού προέδρου παραβρίσκομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λευκό Οίκο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τον ελληνισμό και την ελληνική ομογένεια, ενώ είχα την τιμή να παραβρεθώ και στην ορκωμοσία του».

     

    Τον κάλεσε λοιπόν προσωπικά ο Ντόναλντ Τραμπ τον κ. Πατούλη. Και εκείνος ανταποκρίθηκε, για να μην τον στενοχωρήσει.

     

    Ηταν μάλιστα τέτοια η ζέση του κ. Πατούλη να συμμετάσχει στο όλο δρώμενο που όχι μόνο έβγαλε μια τύπου σέλφι όπως η παραπάνω, αλλά έδωσε και ένα σόου στην προσπάθειά του να καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο.

    Εδώ καρέ καρέ οι ελιγμοί του κ. Πατούλη για να βρεθεί στο κέντρο της φωτογραφίας. Αξιος!

  • O Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται γραμμή παρασκευής σταφίδας και θυμίζει λίγο Γούντι Αλεν

    Την πρώτη του περιοδεία στην Αχαΐα, την οποία όρισε ο ίδιος ως εκλογική του περιφέρεια χωρίς να έχει κάνει σχετική ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ, έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

     

    Για τις ανάγκες αυτής της περιοδείας και δεδομένου ότι αυτή του η παρουσία σηματοδότησε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε στο Αίγιο τη γραμμή παρασκευής σταφίδας της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών.

     

    Από την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, ο ιστότοπος npress.gr δημοσίευσε κάποιες ενδεικτικές εικόνες με τον πρώην Πρωθυπουργό να συζητά με εργαζομένους, φορώντας τη λευκή φόρμα και το χαρακτηριστικό προστατευτικό σκουφί ώστε να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

     

    Σε κάθε περίπτωση, αυτή η παρουσία του κ. Παπανδρέου είχε κάτι το «γουντιαλενικό», θυμίζοντας μια αξέχαστη σκηνή από το φιλμ «Τα Πάντα γύρω από το Σεξ» (1972).

  • Οταν ο Γιάννης Λοβέρδος έμαθε τον Μαέβιους Παχατουρίδη

    Η ιστορία με τον Σερζ Λατούς είναι λίγο πολύ γνωστή. Μια φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «ολιγαρκούς αφθονίας» είχε προκαλέσει την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ανταπάντησή του, ο Πρωθυπουργός του είχε συστήσει να διαβάσει τον γάλλο φιλόσοφο Λατούς (εδώ).

     

    Ηταν ένας καβγάς ιδιαίτερος και εκλεπτυσμένος, που αν μη τι άλλο μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον γάλλο διανοητή, να μάθουμε για παράδειγμα τις ανοησίες του για μινωικό νόμισμα και για το τέλος του ευρώ (εδώ).

     

    Και το θέμα θα είχε τελειώσει εκεί, αν δεν αποφάσιζε ο Γιάννης Λοβέρδος, δημοσιογράφος και υποψήφιος της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, να χτυπήσει και αυτός με τον Λατούς τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν, ο οποίος θεωρείται πολιτικό asset για τη ΝΔ, δεδομένου ότι η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε ύστερα από προσωπικό ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πειραιώς (εδώ), έκανε την παρακάτω ανάρτηση τη Δευτέρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

     

    Ηταν ένα ομολογουμένως σκληρό χτύπημα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στον κ. Τσίπρα. Είχε όμως ένα μικρό πρόβλημα. Δεν ήταν αυτός ο Σερζ Λατούς, αλλά ο Μαέβιους Παχατουρίδης, φανταστική περσόνα εκκεντρικού καλλιτέχνη που είχε δημιουργήσει ο Σωτήρης Καλυβάτσης στους «ΑΜΑΝ», την εποχή που ακόμα δεν είχε τσακωθεί με τον Αντώνη Κανάκη (άλλη ιστορία αυτή, δεν είναι της παρούσης).

     

    Ο κ. Λοβέρδος είχε αναρτήσει επί ώρες το συγκεκριμένο σχόλιο χωρίς να έχει αντιληφθεί το κραυγαλέο λάθος –ούτε το πόσο εκτίθετο.

     

    Οταν το αντιλήφθηκε κατέβασε την ανάρτηση και δημοσίευσε νεότερη, στην οποία υποστήριξε ότι η πρώτη ήταν σαρκασμός (άρα γιατί την κατέβασε;) και διαβεβαίωσε ότι παρά τις επιθέσεις των συριζοτρόλ θα συνεχίσει να γράφει αυτά που θέλει (άρα γιατί την κατέβασε;).

    Το πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο μοιάζει να μην είναι τελικά ότι στην ορμή και τη βιασύνη του αντιπολιτευτικού λόγου βρήκε μια φωτογραφία που κυκλοφορούσε στο Twitter και μπέρδεψε τον Σερζ Λατούς με τον Μαέβιους Παχατουρίδη/Σωτήρη Καλυβάτση. Είναι ότι συνεχίζει να νομίζει ότι αυτό ενόχλησε μόνο τα συριζοτρόλ και όχι τους δυνητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ, ή κάθε άνθρωπο που βλέπει την πολιτική λίγο πιο σοβαρά.

  • Ο Πάνος Καμμένος κάτι έχει

    Καιρό είχε να γράψει κάτι στο Twitter ο Πάνος Καμμένος. Μόνο κάτι retweets που είναι για να βγαίνει η υποχρέωση, αλλά από tweet τίποτα.

     

    Τελικά αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάτι είχε τόσες μέρες και αναρρώνει. Το έγραψε ο ίδιος στο Twitter τη Δευτέρα, στην πρώτη ανάρτησή του ύστερα από 17 μέρες (η τελευταία χρονολογείτο από την 1η Μαρτίου 2019).

    Το σε ποιον απευθύνεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ποιον χαρακτηρίζει Πήλιο Γούση, δεν θέλει και πολύ ψάξιμο: είναι ο Νίκος Κοτζιάς που σε συνέντευξή του την Κυριακή (εδώ) έβγαλε τον πρώην υπουργό Αμυνας στη φόρα αποκαλύπτοντας ότι τα ήξερε όλα από την αρχή για το Σκοπιανό και ουδέποτε αιφνιδιάστηκε, όπως θέλει να λέει.

     

    Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε στον κ. Καμμένο περαστικά.

  • Κόρες του μπαμπά τους: Ελενα Ακρίτα εναντίον Μυρσίνης Λοΐζου

    Η Ελενα Ακρίτα όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), αλλά ως δημοσιογράφος διεκδικεί και λόγο για το ποιοι συμπεριλήφθηκαν τελικά στη λίστα του κυβερνώντος κόμματος για την ευρωβουλή.

     

    Με άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» υπό τον τίτλο «Είμαι η κόρη των γονιών μου» η κυρία Ακρίτα χαρακτήρισε «επιεικώς απαράδεκτη» την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου για την ευρωβουλή.

     

    Aναφερόμενη μάλιστα στα όσα κατά καιρούς έχει γράψει η θυγατέρα του Μάνου Λοΐζου στα social media έκανε λόγο για «άθλια κι ελεεινά» σχόλια.

     

    Εχει ενδιαφέρον το σημείωμα της κυρίας Ακρίτα διότι και η ίδια απήλαυσε ένα βαρύ επώνυμο σαν αυτό του πατέρα της, Λουκή Ακρίτα, σημαντικού λογοτέχνη, συγγραφέα και πολιτικού, το οποίο της άνοιξε πόρτες στη δημοσιογραφία (όπου στη συνέχεια διέπρεψε χάρη στη γραφή της,  οφείλει να ομολογήσει κάποιος).

     

    Αντιπαραβάλλει δε την περίπτωση της κυρίας Λοΐζου, με αυτή του έτερου υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Πλουμπίδη, γιο του θρυλικού Νίκου Πλουμπίδη. «Οταν όμως κολλάμε την στάμπα του νεποτισμού σε έναν κορυφαίο επιστήμονα όπως ο Δημήτρης Πλουμπίδης, γελάνε και τα πόμολα και γελάνε πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά.

     

    Πιο αναλυτικά, στο άρθρο της η κυρία Ακρίτα σημείωσε:

     

    «Όταν έκλεισα τα 18 μου χρόνια πήγα τρεμάμενη στον Γιάννη Καψή, διευθυντή τότε του Ταχυδρόμου και τού ζήτησα να με δοκιμάσει στη δουλειά. Ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας ήταν δάσκαλος του κι ο Καψής έγινε δάσκαλος για μένα. Θυμάμαι ότι μου είπε χαρακτηριστικά.

    “Να είσαι προετοιμασμένη όμως. Όπως ο πατέρας σου μού έβγαλε το λάδι έτσι κι εγώ θα στο βγάλω το λάδι”.

    Και μου το έβγαλε. Και μ’ έκανε δημοσιογράφο.

    Έπαιξε ρόλο, λοιπόν, το ότι ήμουν κόρη του μπαμπά μου; Επαιξε. Το επώνυμο “Ακρίτα” μου έδωσε μια πρώτη ευκαιρία, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν ήμουν της προκοπής, η δημοσιογραφία θα με ξέρναγε. Κανένα παιδί δεν έκανε καριέρα επειδή τους γονείς του τους έλεγαν έτσι ή γιουβέτσι.

    Βέβαια, η οικογενειοκρατία στην πολιτική είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Κατά παράδοσιν κι από αμνημονεύτων, το μισό κοινοβούλιο είναι (επι)γόνοι. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το επώνυμο όντως δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα. Και όντως είναι η απαρχή μιας προνομιακής μεταχείρισης; Άλλο να ξεκινάς από το μηδέν, κι άλλο να έχουν κάνει οι γονείς σου το πρώτο βήμα για σένα. Από κει κι ύστερα όμως, είσαι μόνος σου. Και καλείσαι να δουλέψεις διπλά απ’ τους άλλους για να αποδείξεις πως δεν είσαι “πορφυρογέννητος”.

    Πάμε λίγο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που εκ νέου δρομολόγησε το διαβόητο ντιμπέιτ. Θα είμαι ειλικρινής, την Μυρσίνη Λοϊζου δεν την γνωρίζω. Μπορεί να είναι καλή, μπορεί κακή, ιδέαν δεν έχω. Όπως ιδέα δεν έχω αν την πήραν για το όνομα του πατέρα της ή για την δική της αξία. Ένα παλιό της σχόλιο διάβασα περί των θυμάτων του Σάββα Ξηρού και θύμωσα πολύ. Μόνο “λεκτικό ατόπημα” δεν το λες αυτό το “πράγμα”– αρνούμαι να το ανακυκλώσω. Ούτε κάτι άλλα άθλια κι ελεεινά που, κατά την γνώμη μου, καθιστούν επιεικώς απαράδεκτη την υποψηφιότητα της.

    Όταν όμως κολλάμε την στάμπα του νεποτισμού σε έναν κορυφαίο επιστήμονα όπως ο Δημήτρης Πλουμπίδης, γελάνε και τα πόμολα και γελάνε πολύ. Βεβαίως, ο πατέρας του ο Νίκος Πλουμπίδης υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Έχει ενδιαφέρον το ότι συνάντησε τον γιο του μια και μοναδική φορά, όταν το παιδάκι ήταν 8 χρονών. ΤΟ 1952 ο Πλουμπίδης διεγράφη από ΚΚΕ, το κόμμα για το οποίο δυο χρόνια αργότερα, θα έδινε και τη ζωή του μπροστά το εκτελεστικό απόσπασμα. Κι όμως ο 8χρονος Δημήτρης – παρά την κομματική απομόνωση και το ‘στίγμα του πατέρα προδότη’ – άντεξε, μεγάλωσε, σπούδασε κι έγινε ένας από τούς διαπρεπέστερους επιστήμονες στον τομέα της ψυχιατρικής. Δεν είναι εύκολο ξέρετε αυτό. Καθόλου εύκολο. Πολλά παιδιά συνθλίβονται από μια τέτοια κληρονομιά – μετά σου λέει γόνοι με βαρύ όνομα, my ass.

    Ο Δημήτρης Πλουμπίδης σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής. Επικεντρώθηκε στην εξωνοσοκομειακή άσκηση της ψυχιατρικής και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών. Σήμερα είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα ψυχικής υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Και πολλά άλλα, σπουδαία και μεγάλα, ας μην κάνουμε το κείμενο λήμμα εγκυκλοπαίδειας. Ήρεμα λοιπόν. Ήρεμα με έναν άνθρωπο που η υποψηφιότητά του είναι τιμή για κάθε κόμμα κι όχι αντίστροφα.

    Τα βαριά ονόματα τα φέρουν “κληρονόμοι”. Ανθρωποι αξιόλογοι και γελοίοι, σπουδαίοι κι ασήμαντοι, χρήσιμοι κι άχρηστοι. Κι αναλόγως πορεύονται: κάποιοι μένουν για πάντα “ο γιος/η κόρη του/της Τάδε”. Και κάποιοι χτίζουν την δική τους ζωή και το δικό τους όνομα. Όπως ο συγκεκριμένος.

    Που δεν είναι ο γιος του Νίκου Πλουμπίδη. Είναι ο Δημήτρης Πλουμπίδης».

  • Μεταγραφή Γιούρκα Σεϊταρίδη στο team Μπακογιάννης

    Παίκτης-σύμβολο ενός Παναθηναϊκού μιας άλλης, επιτυχημένης και χρυσοφόρου εποχής και εστιάτορας πλέον στο Μοναστηράκι, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη, υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων.

     

    Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το news247.gr, εν αναμονή της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κ. Μπακογιάννη το απόγευμα της Δευτέρας.

     

    Ο κ. Σεϊταρίδης, πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα στο Euro 2004, είναι μια ειδική περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς τερμάτισε την καριέρα του μόλις στα 32 του χρόνια, όντας χορτασμένος από μια σειρά από πολύ προσοδοφόρες μεταγραφές: από Παναθηναϊκό σε Πόρτο, από εκεί στην Ντιναμό Μόσχας και μετά στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό της ευμάρειας, το 2009.

     

    Ξέρει λοιπόν από καλές κινήσεις, όπως αποδείχθηκε και η λειτουργία εστιατορίου στην Αδριανού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τώρα, στα 38 του, εμφανίζεται έτοιμος να κάνει την επόμενη κίνηση, στον στίβο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  • Γεύμα Τσίπρα στη βεράντα του Μαξίμου με Πελεγρίνη και... Βερναρδάκη

    Ηταν ο καιρός καλός το Σάββατο το μεσημέρι, ήταν και το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα χαλαρό, ήταν και η ανάγκη να δείξουν ότι οι επιλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού, στήθηκε λοιπόν ένα ωραίο γεύμα στη βεράντα του Μαξίμου (με τα λεφτά των φορολογουμένων, λογικά) με τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Το ενδιαφέρον βέβαια, δεν ήταν η παρουσία του Θεοδόση Πελεγρίνη, όσο και αν πρόκειται για έναν θεατράλε τύπο, ούτε και αυτή του Αλέκου Φλαμπουράρη στην κεφαλή του τραπεζιού· σεβάσμιος ο υπουργός Επικρατείας, το αξίζει στα 80 του.

    Το ενδιαφέρον ήταν ότι στις δύο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πιο ευδιάκριτος ήταν ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

     

    Το λέω αυτό γιατί πολλά έχουν ακουστεί τελευταία ότι τον έχουν στο περιθώριο επειδή τα έχει κάνει μαντάρα με τις επιθέσεις στο ΚΙΝΑΛ και τις αποτυχίες στο να κλείσει «ονόματα» για το ευρωψηφοδέλτιο.

     

    Μπορεί λοιπόν να τον έχουν βγάλει εκτός «πρωινού καφέ», αλλά για ένα κρασάκι στη βεράντα το μεσημέρι, ο σύντροφος Βερναρδάκης είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Για το κρασί της παρέας, που λένε.

  • O Ψωμιάδης δεν ξέρει ακριβώς πώς παίζεται το μπιλιάρδο

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αυτή η διακριτή φιγούρα της βορειοελλαδίτικης πολιτικής σκηνής, ο άνθρωπος που οι Θεσσαλονικείς εξέλεξαν τέσσερις φορές βουλευτή τους και τον έκαναν νομάρχη τους με landslide, έχει βάλει ως γνωστόν υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κάνει ό,τι μπορεί.

     

    Πρόσφατα μας ανακοίνωσε ότι δεν θα ντυθεί κάτι για τις απόκριες, στερώντας από το καρναβάλι τον πολιτικό-καρνάβαλό του. Ηταν λέει κρίσιμες οι στιγμές για το έθνος και τη Μακεδονία και γι’ αυτό επέδειξε αυτοσυγκράτηση.

     

    Καθώς απέχουμε περίπου 70 ημέρες από τις εκλογές, ο κ. Ψωμιάδης έχει εντείνει την εκστρατεία του. Και έχοντας τόσο φόρτο εργασίας, μοιάζει να έχει και κάθε δικαίωμα να κάνει ένα διάλειμμα. Το έκανε. Παίζοντας μπιλιάρδο ή ποζάροντας να παίζει μπιλιάρδο.

    Ολα καλά, μόνο που την επόμενη φορά που θα θελήσει να παίξει καλό είναι να ξέρει ότι με τη στέκα χτυπάμε τη λευκή μπάλα.

  • Η Μεγαλοοικονόμου συνεχίζει το δούλεμα: Για τον καυγά με την Καββαδία φταίει ο ανάδρομος Ερμής

    Μια καινοφανή εξήγηση βρήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ερμηνεύσουν την ένταση που προέκυψε στην ΚΟ του κόμματος την Τετάρτη (εδώ): φταίνε τα ζώδια και συγκεκριμένα ο Ταύρος και ο ανάδρομος Ερμής.

     

    Σε όσους σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι το είπε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ότι αυτά στερούνται σοβαρότητας, ας θυμηθούν ότι πρόκειται για την 151η βουλευτή της συμπολίτευσης, αυτήν που κρατά δηλαδή Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Τι είπε λοιπόν για τον καυγά της με την Ανέτα Καββαδία; «Iσως είναι το ζώδιό μου να τραβάω σαν μαγνήτης τις αντιπαραθέσεις. Είμαι το κόκκινο πανί επειδή είμαι Ταύρος εκπέμπω μια ενέργεια που θέλουν να μου επιτεθούν».

     

    Αυτό δήλωσε στο Star η βουλευτής Β’ Πειραιώς, που στον ελεύθερό της χρόνο, όταν δηλαδή δεν διαβάζει τα ζώδια και γράφει ποιήματα για τον κ. Τσίπρα, αποφασίζει για τις τύχες του ελληνικού λαού ψηφίζοντας νομοσχέδια και προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος.

  • Και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;


    Μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου των πρώτων 16 ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ), ακολουθούν οι διαρροές για τις υπόλοιπες θέσεις.

     

    Και ενώ η περίπτωση της πιθανολογούμενης υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη, πρώην αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και πρώην πλέον δημοτικού συμβούλου Πειραιώς, συνεχίζει να απασχολεί τη δημόσια σφαίρα (εδώ), ένα άλλο πρόσωπο έρχεται να προκαλέσει συζητήσεις.

     

    Είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ένας από τους ελάχιστους που έχουν κατακτήσει Ευρωμπάσκετ και ως παίκτης (1987) και ως προπονητής (2005).

     

    Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, το όνομα του κ. Γιαννάκη όχι μόνο έχει συζητηθεί στην Κουμουνδούρου, αλλά η υποψηφιότητά του βρίσκεται ένα βήμα από το να θεωρηθεί «κλειδωμένη».

     

  • O Βαγγέλης Μεϊμαράκης «έβαλε» τον Γιώργο Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

    Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν μιλάει συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, σε σύγκριση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, θεωρείται «Λάκων», σε σύγκριση με τον έτερο αντιπρόεδρο, Αδωνι Γεωργιάδη, θεωρείται μουγκός.

     

    Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, τα όσα είπε ο κ. Μεϊμαράκης στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης ήταν εξόχως σημαντικά. Τόσο για την ελληνική πολιτική γενικά όσο και ειδικότερα για τη ΝΔ. Με το γνωστό του χιούμορ και χαρακτηριστική άνεση –«και Βαγγέλα να με πεις δεν με ενοχλεί», είπε κάποια στιγμή στον συνομιλητή του– εξέθεσε μια σειρά από ζητήματα.

     

    Δήλωσε «συνείδηση» της παράταξης, αποκάλυψε παρασκήνια για τις δραματικές ώρες μετά το δημοψήφισμα του 2015, μίλησε για τον κ. Γεωργιάδη και για τον Προκόπη Παυλόπουλο, εξήγησε γιατί μετακομίζει στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ (περισσότερα εδώ).

     

    Εδωσε πολλές ειδήσεις. Αλλά και ένα παραπολιτικό: Οτι ο Γιώργος Αυτιάς του ΣΚΑΪ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην ευρωλίστα της ΝΔ.

     

    Στην αρχή είπε ένα «θα δούμε», αφήνοντας ένα παράθυρο για την υποψηφιότητα του κ. Αυτιά, η οποία προ δύο εβδομάδων είχε, κατά το ρεπορτάζ, αποκλειστεί – μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Πειραιώς απομένουν οκτώ θέσεις ανοιχτές.

     

    Ακολούθως, ο κ. Μεϊμαράκης είπε μεν το τυπικό, ότι το ζήτημα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος», αλλά έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει αυτός βέτο για τον παρουσιαστή του ΣΚΑΪ. Τουναντίον. «Το έχω πει όμως και στον κ. Μητσοτάκη, ότι κάνει πολύ καλή επιλογή και το ήξερε και ο Αυτιάς», είπε, για να προσθέσει:

     

    «Εγώ δεν αφαιρώ ούτε προσθέτω κανέναν. Θεωρώ όμως ότι ο Γιώργος Αυτιάς  “προσθέτει”, δεν “αφαιρεί”. Και το έχω πει και στον κ. Μητσοτάκη». Και το συνόδευσε όλο αυτό με το κλασικό του πλατύ χαμόγελο – ο ορισμός του «γελούν και τα μουστάκια του».

     

    Το ίδιο θα γελάει και ο κ. Αυτιάς, υποθέτω. Κι ας μην έχει μουστάκι.

  • H Ελενα Ακρίτα απέρριψε πρόταση να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Με μια ανάρτηση στο Facebook η δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος και υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και στις εποχές του «γουάου» Βαρουφάκη), Ελενα Ακρίτα, γνωστοποίησε ότι απέρριψε πρόταση να είναι υποψήφια στην Ευρωβουλή με το κυβερνών κόμμα.

     

    Συγκεκριμένα η κυρία Ακρίτα αναπαρήγαγε μια μικροπολιτική είδηση που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το protothema.gr, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να διαψεύσω μια είδηση που είναι αληθινή. Όντως μου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο και όντως αρνήθηκα».

     

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την πρόταση στη δημοσιογράφο έκανε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης –αυτός άκουσε και το «όχι» της.

     

    Η κυρία Ακρίτα ευχαρίστησε πάντως τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση.

  • Ποιοι (δεν) ήθελαν τον Σάκη Ρουβά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

    Το έγραψε η «Δημοκρατία» την Τρίτη αλλά διαψεύστηκε από την Πειραιώς. Ο Σάκης Ρουβάς δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, ούτε και στις εθνικές εκλογές.

     

    Τότε πώς προέκυψε το θέμα; Ο «Βηματοδότης» επικαλείται επεξηγηματική δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη: «Ηταν σε μερικούς στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αλλά δεν έχει σημασία», είπε η κυρία Σπυράκη.

     

    Ωστόσο, πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε την εξής απάντηση: «Ουδείς το ζήτησε να είναι υποψήφιος. Ούτε ο ίδιος. Αντιθέτως, υπήρξαν πολλά στελέχη της ΝΔ που ζήτησαν να μην είναι».

     

    Υπό αυτό το πρίσμα, κάποιοι (στη ΝΔ) το είχαν σκεφτεί, άλλωστε ο κ. Ρουβάς είναι και εξαιρετικά δημοφιλής και προβάλλει ένα προφίλ πέρα από αυτό του τραγουδιστή-ηθοποιού, ασχολούμενος με τη λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη και με φιλανθρωπικές δράσεις. Ωστόσο το project «Ρουβάς» δεν προχώρησε.

     

  • Κάποιες αναρτήσεις της Μυρσίνης Λοΐζου δημιουργούν πρόβλημα

    Ατιμο πράγμα τα social media. Γράφεις κάτι πάνω στον οίστρο ή στο κέφι και αυτό μένει, σαν αποτύπωμα σε ένα ποτήρι καφέ που το έχεις ξεχάσει σε ένα ντουλάπι. Και μετά κάποιοι το ψάχνουν και το βρίσκουν. Και όταν εσύ έχεις γίνεις σύμβολο κάτι άλλου, της «διεύρυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ σε «προοδευτική συμμαχία» π.χ., σού θυμίζουν κάτι αναρτήσεις για τον Ξηρό κλπ.

     

    Ετσι συνέβη και με τη Μυρσίνη Λοΐζου, θυγατέρα του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

     

    Κάποιοι βρήκαν μια ανάρτησή της στην οποία γράφει για τον Ξηρό της 17Ν, βρίζοντας παράλληλα τον Γιάννη Πανούση, πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

    Κάποιοι άλλοι έψαξαν το Instagram της και βρήκαν μια ανάρτηση από το «αντιμνημονιακό» 2014 υπέρ του κινήματος να μην πληρώνεις εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καλώντας μας δε να «ακυρώσουμε» τους ελεγκτές.

    Ακολούθησε μια τρίτη ανακάλυψη, με ένα tweet τής υποψήφιας ευρωβουλευτού που εμφανιζόταν να ειρωνεύεται τον Λουκά Παπαδήμο μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε τον Μάιο του 2017.

    Από τη ΝΔ έσπευσαν –αρχικά όχι επισήμως, αλλά μέσω διαρροών, έπειτα όμως έκανε και δηλώσεις ο Νεκτάριος Λαζαρίδης στον Alpha– να ψηλώσουν το θέμα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.

     

    «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές» ανέφεραν από την Πειραιώς.

     

    Ακολούθησε και επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ, με ένα μήνυμα στα social media.

     

    Κατά τα άλλα, «για της Μυρσίνης την ποδιά μια Παναγιά» και «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα».




text
  • «Ο στόχος είναι να πέσει ο Μητσοτάκης». Rock and Roll


    28 Μαρτίου 2024, 22:01