448
Πέτρος Κόκκαλης (αριστερά) και Γιάννης Μώραλης την εποχή που συνεργάζονταν άψογα για το καλό του Πειραιά. Ο πρώτος όμως αποφάσισε καθώς φαίνεται να προσφέρει και αλλού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά – θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 18:31
Πέτρος Κόκκαλης (αριστερά) και Γιάννης Μώραλης την εποχή που συνεργάζονταν άψογα για το καλό του Πειραιά. Ο πρώτος όμως αποφάσισε καθώς φαίνεται να προσφέρει και αλλού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά – θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 18:31

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Πειραιά με φόντο όχι μόνο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και τις σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη πρωτίστως με τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και όλα αυτά ξεφεύγουν από τον τοπικό χαρακτήρα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και δείχνουν να παραπέμπουν στις ευρωεκλογές –αν όχι στις εθνικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε ζητήσει το πρωί της Τετάρτης από τον Πέτρο Κόκκαλη να αποσαφηνίσει τη θέση του σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συζητά την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ –ήταν ένα μήνυμα με μορφή τελεσιγράφου (εδώ): αν είναι υποψήφιος οφείλει να παραιτηθεί από τη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Νικητής».

Οπερ και εγένετο. Ο κ. Κόκκαλης ανακοίνωσε την παραίτησή του το απόγευμα της Τετάρτης, γεγονός που επιτρέπει πλέον σε πολλούς να προεξοφλούν την υποψηφιότητά του με το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. Αλλωστε το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται από πέρυσι τον Απρίλιο, αν όχι νωρίτερα (λεπτομέρειες εδώ).

Μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Κόκκαλης ανακοίνωσε πως παραιτείται άμεσα από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

«Το γεγονός ότι ο “Πειραιάς Νικητής”, παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό “Πειραιά Νικητή” αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».

Το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται, ποιες ισορροπίες διαμορφώνονται στον Πειραιά αλλά και γενικά.

Ο κ. Μώραλης υπήρξε και παραμένει ένας πολιτικός ο οποίος στηρίχτηκε από τον κ. Μαρινάκη –το αφεντικό του Ολυμπιακού ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014 στην παράταξη «Πειραιάς Νικητής» και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς.

Ο κ. Κόκκαλης, υιός του επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, φέρεται να έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το Μαξίμου, όπως άλλωστε και ο πατέρας του (το φλερτ του κ. Π. Κόκκαλη με συγκεκριμένους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως πχ. τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη έχει αποκαλυφθεί εδώ και 10 μήνες).

Υπό αυτό το πρίσμα το μέτωπο των ψηφοφόρων-οπαδών του Ολυμπιακού, εκλογείς που συχνά κινούνται μαζικά στις κάλπες, μπορεί να διασπαστούν σε αντιπολιτευόμενους και φιλοκυβερνητικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...