407
Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη | INTIMEnews

Η ΝΔ απαντά στον Τσίπρα με… Σερζ Λατούς

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 15:03
Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη
|INTIMEnews

Η ΝΔ απαντά στον Τσίπρα με… Σερζ Λατούς

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 15:03

Η σύσταση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ) να μελετήσει τον Σερζ Λατούς και τη θεωρία του για την περίφημη ολιγαρκή αφθονία, δεν έμεινε απαντήτη απο την Πειραιώς, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να παραπέμπει σε παλαιότερη συνέντευξη του γάλλου φιλοσόφου το 2011 στο Κρήτη TV.

Στα δύο αποσπάσματα, που προβλήθηκαν στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Σερζ Λατούς υποστηρίζει ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο να αποτύχει και οι μέρες του μετρημένες.

«Είναι το νόμισμα των τραπεζών και των πολυεθνικών… Το σύστημα είναι καταδικασμένο στους επόμενους μήνες… Όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας», έλεγε τότε ο γάλλος φιλόσοφος και προέβλεπε ότι «το ευρώ θα εξαφανιστεί, θα διαλυθεί».  «Στην παρούσα κατάσταση τα κράτη-μέλη είναι καταδικασμένα, όπως η Ελλάδα να γυρίσει στη δραχμή, να γυρίσουν στο σύστημα των εθνικών συνόρων με όσα προβλήματα αυτό δημιουργήσει. Είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη να ξεφύγουμε» είχε πει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Σερζ Λατούς.

«Αφού ο κ. Τσίπρας απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης στη χώρα, ανακάλυψε τις θεωρίες ολιγαρκούς αφθονίας», παρατήρησε σχετικά η εκπρόσωπος της ΝΔ και έθεσε  το δίλημμα της επόμενης κάλπης: «Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών, με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα, ενώ μια πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά; Ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά, με θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους;».

Η Μαρία Σπυράκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει και στις τέσσερις κάλπες του 2019, ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημα για σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων (αυτοδιοικητικών εκλογών, ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών).

«Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποστηρίξουν την πρότασή μας. Σε όλες τις κάλπες η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη. Οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης φτάνουν στο τέλος τους», υπογράμμισε.

Οσο για την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, φαίνεται ότι τελικά «κλειδώνει» μετά και τις σχετικές εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οπως γνωρίζετε, έχουμε κρατήσει οκτώ θέσεις κενές στο ευρωψηφοδέλτιο και ο πρόεδρος του κόμματος έχει το προνόμιο να φτιάξει το ψηφοδέλτιο. Κάθε πράγμα ανακοινώνεται στην ώρα του. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία» γιατί «δεν βοηθά τη συζήτηση», ανέφερε σχετικά η Μαρία Σπυράκη χωρίς να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει τα σενάρια που φέρνουν τον κ. Αυτιά να μπαίνει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...